Kocia Koalicja 3: Wsi spokojna, wsi wesoła...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 29, 2010 0:21 Re: Kocia Koalicja 3 - Sybi: szybciej, wyżej, silniej...

Monostra pisze: (...) Dojechaliśmy dziś godzinę przed zmierzchem, to za mało na wybieganie. Moher z Trykotem wyli pod drzwiami tarasowymi przez godzinę, Sybirek do tej pory wypróbowuje klamkę na drzwiach wejściowych - a nuż nie zamknęłam :|

Lomatko :ryk:

Wspolczuje solidarnie, wychodzilismy dzis wieczorem i po powrocie przez godzine mialam to samo :twisted: , z ta tylko roznica, ze drzwi nie wejsciowe, a do sypialni (gdzie przy kompie siedze).
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Sob maja 29, 2010 7:27 Re: Kocia Koalicja 3 - Sybi: szybciej, wyżej, silniej...

Milego dzionka m arze o zdjeciach kociastych na trawce i czy moge prosic o zbluizenie na miaukunie mordki ....bo moj kocio dalej wyglada jak poczciwina;) :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob maja 29, 2010 9:01 Re: Kocia Koalicja 3 - Sybi: szybciej, wyżej, silniej...

Słoneczko posyłam i na kolejne cudne fotki czekam :lol: Tylko nie mów, że aparatu nie masz :evil: :evil:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Nie maja 30, 2010 21:56 Re: Kocia Koalicja 3 - Sybi: szybciej, wyżej, silniej...

Tosiula słoneczko doszło dziś. Z burzami i deszczem :twisted: . Ciekawie było - słońce (długo), pioruny i grzmoty (krótko) jednocześnie. Pioruny, grzmoty i ulewa przychodziły nagle, więc zobaczyłam maksymalne kocie przyspieszenie - niemierzalne :lol: .

Moher dla anulki. Toż to też poczciwina, jak widać.
Obrazek
Obrazek

Śpiochy, czyli alter ego Mohera.
Obrazek
Dokładnie wtedy, kiedy się zamykają Moher wraca, układa się przed kominkiem i idzie spać :lol: .
Łowów na Mohera wieczorem już nie ma - sam przychodzi o zmierzchu. Za to łowy na Mohera przed wyjazdem... Przegonił mnie wokół ogrodzenia dwa razy :evil: , po czym wszedł do domu, położył się na fotelu i czekał, żeby go wziąć. Zupełnie niezmachany, w przeciwieństwie do mnie :evil: . Cwaniak do końca udawał, że nie widzi pakowania i mnie zmylił :roll: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Nie maja 30, 2010 21:59 Re: Kocia Koalicja 3 - Sybi: szybciej, wyżej, silniej...

Monostra pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie maja 30, 2010 22:15 Re: Kocia Koalicja 3 - zielono nam :)

Z właściwą sobie bystrością umysłu kociska odkryły pieniek po śliwie - już po 2 miesiącach :twisted: .

Trykot Słupnik :wink:
Obrazek

Sybir Slupnik
Obrazek

Położyć się na razie trudno:
Obrazek

na szczęście decha na półeczkę już jest - tylko trzeba zabezpieczyć.

Moher, jak widać, pieniek ma w odwłoku:
Obrazek
Siedzi na kawałku ziemi przygotowanej pod łan kocimiętki.
Koty kotami, ale to cholerstwo długo kwitnie, jest niekłopotliwe i chyba odkryłam nowe oddziaływanie roślin (przynajmniej na moim terenie :lol: ) - przy kocimiętce nie chce rosnąć podagrycznik <brrrr>.
Ostatnio edytowano Nie maja 30, 2010 22:26 przez Monostra, łącznie edytowano 1 raz
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Nie maja 30, 2010 22:20 Re: Kocia Koalicja 3 - zielono nam :)

:ryk: :ryk: :ryk: Cudne sa! :lol:

A Moheru na tle trawy-absolutnie boski :!:
Podkresla mu zielonosc oczu :D
Obrazek

Birfanka

Post » Nie maja 30, 2010 22:44 Re: Kocia Koalicja 3 - zielono nam :)

Koteczki zażyczyły sobie wyjścia na pole o 5.15 :strach: . Głośno zażyczyły :evil: . No to wypuściłam. Sybirek z Moherem meldowali się co chwilę - na 2, 3, 4 śniadanie i oczywiście do kuwety :twisted: . Trykot zniknął. Poszłam go szukać i znalazłam słodko śpiącego na kupie gliny :roll: . Układał się tam też w ciągu dnia. Dziura na murek jest od miesiąca, ale cały czas leje. Wykop zdążył porosnąć chwastami, a odrzucona glina jest ulubionym miejscem Trykota na drzemki :lol: .
Obrazek

W końcu coś zakwitło :mrgreen: . 30-stopniowe mrozy przetrwały pąki kwiatowe najmniej efektownych rododendronów, ale dobre i to.
Obrazek

Azalie japońskie:
Obrazek

Nie kwitnące, bo obcięte ośle uszy dla Birfanki :wink:
Obrazek

Za to pięknie zaczęły rosnąć w tym roku paprocie:
Obrazek

Funkie w końcu też ruszyły:
Obrazek
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Nie maja 30, 2010 22:51 Re: Kocia Koalicja 3 - zielono nam :)

Monostra pisze: Nie kwitnące, bo obcięte ośle uszy dla Birfanki :wink:
Obrazek

O, jaki łan oślich uszu! Dziekuje! :1luvu:
Tez przewaznie przyciete widywalam :lol:

Przepiekny masz ogrod :!:
Obrazek

Birfanka

Post » Pon maja 31, 2010 0:48 Re: Kocia Koalicja 3 - zielono nam :)

Rety ,ale raj dla oczu mi urzadzilas :1luvu:

Moher z tymi zielonymi oczyskami to fantastyczny prezent - u mnie pogoda byla podobna, do poludnia slonce ,potme sie popsula.
Slupek dla kotow ekstra :) ja marze o takim pniaku nizszym na balkon na stale ,ale szerokim :mrgreen: :mrgreen: by ktores moglo siedziec jak zechce :P -mam na niego nawet specjalne miejsce :P :P

A azalie kocham wszelkiej masci i zaluje ,ze przed blokiem by dlugo nie pomieszkaly :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon maja 31, 2010 6:38 Re: Kocia Koalicja 3 - zielono nam :)

uczta dla oczu i duszy :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon maja 31, 2010 8:33 Re: Kocia Koalicja 3 - zielono nam :)

Ach !!! :1luvu:

A oni na tą śliwę to wskakują czy sie wdrapują?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon maja 31, 2010 8:51 Re: Kocia Koalicja 3 - zielono nam :)

Koty na słupkach są absolutnie piękne :1luvu:
Jak one tam wchodzą? Wskakują czy wdrapują się?
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon maja 31, 2010 9:43 Re: Kocia Koalicja 3 - zielono nam :)

Sybirek wskoczył na pieniek leciutko, z zapasem. Trykot metodą mieszaną - przód kota wskoczył i leżał na pieńku, tył kota wisiał i przebierał łapami, żeby się wdrapać do końca :lol: . Uznały pieniek za świetne miejsce nadzoru, bo kawałek dalej wydobywałam hortensje z chwastów :wink:

Trykot jest nieco mniej skoczny niż Sybi, ale twardo usiłuje mu dorównać, co czasem jeży włos na głowie. Wczoraj gruchnął na ziemię, bo nie doskoczył za Sybirkiem na lodówkę.

Birfanko, dziękuję, ale działce sporo brakuje. Za jakieś dwadzieścia lat może ogarnę ją do końca, bo też chce sobie czasem poleżeć odłogiem :mrgreen: i powoli to idzie. Poza tym koty lubią brodzić w wysokich chabaziach, bo ich nie widać i można mnie o zawał przyprawiać :P

Ukochane kocie chwastowisko.
Obrazek

Poza tym na dzikich rubieżach działki rosną poziomki...
Obrazek
i zawsze można wyskoczyć po grzyby na śniadanie, więc szkoda to ruszać. Jak wykończę chemicznie chwasty, to poziomki też. Ręcznie byłoby ciężko, więc pewnie tak zostanie.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pon maja 31, 2010 9:50 Re: Kocia Koalicja 3 - zielono nam :)

Jaka cudna sniezna pantera w dzungli! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Przy dzialce to sie NIGDY odlogiem nie polezy, porzuc nadzieje 8)
ale to nic, bo ogrodnictwo to najlepsza gimnastyka :P

Masz racje z tymi chwastami, malownicze sa, koty maja ucieche, poziomki bosskie, a chemia to swinstwo... lepiej uzywac jej najmniej, jak sie da :ok:
Obrazek

Birfanka

[poprzednia][następna]