Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 30, 2010 22:50 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

e-dita pisze:Jak bardzo żałuję, że mamy tak marne przepisy i nie można inaczej zareagować. Może wtedy u Ciebie też by nie było w mieszkaniu kilkudziesięciu kotów, zarażonych katarem, zagrzybionych, z białaczką, świerzbowcem. Ale to nie jest temat tego wątku.

Dokładnie tak. To wprawdzie nie ten wątek, a i ja nie zwykłem byłem się wdawać w te potyczki, ale i moja cierpliwość ma pewne granice.
Pani Izo, ja nie byłem u Pani, ale nie mam wątpliwości co do tego, co opisują nasze inspektorki. Natomiast mam do czynienia na co dzień z kotami, które zostały zabrane od Pani. Nadzoruję i współfinansuję ich leczenie. Niech więc Pani się już tu nie wypowiada i wstydu oszczędzi, wiemy, jak jest na prawdę. Niech Pani zatem zamilknie jak i Afatima (to bardzo słuszna decyzja z jej strony).
To tyle z mojej strony z kolei. Też żałuję, że te marne przepisy nie dają nam innych możliwości.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Nie maja 30, 2010 22:50 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

agiis-s pisze:Bardzo się cieszymy że Wiola jest zalogowana - tylko jak u licha sprawdzimy czy to Wiola? :roll: :roll:
tyle czasu nie umiała/nie mogła/nie chciała a tu nagle- demon internetu

Wiola dalej nie może korzystać z internetu, bo go u siebie nie ma. Nie robię tajemnicy z tego, że była u mnie. Zaproponowałam jej użyczenie mojego komputera. Ona ma prawo tak samo jak wy, zapoznać się z tym co jest pisane na jej temat i odpowiedzieć. Umożliwiłam jej to, bo nie ma innej drogi, nie kupi komputera i nie wykupi internetu. Od czasu do czasu, z mojego komputera będzie wchodzić na forum. Ma do tego prawo i należy jej to umożliwić.
I chyba nie ma podstaw do tego, żeby podejrzewać mnie, że jako inna osoba będę pisać na forum, skoro do tej pory nie kryłam się za innymi nickami.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie maja 30, 2010 22:54 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

rudolfrudy pisze:
e-dita pisze:Jak bardzo żałuję, że mamy tak marne przepisy i nie można inaczej zareagować. Może wtedy u Ciebie też by nie było w mieszkaniu kilkudziesięciu kotów, zarażonych katarem, zagrzybionych, z białaczką, świerzbowcem. Ale to nie jest temat tego wątku.

Dokładnie tak. To wprawdzie nie ten wątek, a i ja nie zwykłem byłem się wdawać w te potyczki, ale i moja cierpliwość ma pewne granice.
Pani Izo, ja nie byłem u Pani, ale nie mam wątpliwości co do tego, co opisują nasze inspektorki. Natomiast mam do czynienia na co dzień z kotami, które zostały zabrane od Pani. Nadzoruję i współfinansuję ich leczenie. Niech więc Pani się już tu nie wypowiada i wstydu oszczędzi, wiemy, jak jest na prawdę. Niech Pani zatem zamilknie jak i Afatima (to bardzo słuszna decyzja z jej strony).
To tyle z mojej strony z kolei. Też żałuję, że te marne przepisy nie dają nam innych możliwości.

Brawo Rudolfie. Brawo !!!!
Ja natomiast mam wątpliwości i to duże, gdyż śmiem twierdzić że wszyscy stanowicie bardzo zgrany zespół.Wstydu? To Pan powinien się wstydzić. Za to czego Pan nie zrobił, pomimo ze było to w Pana kompetencjach. Kończę temat i wychodzę z tego absurdalnego wątku.

iza71koty

Post » Nie maja 30, 2010 22:57 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Skoro mnie Pan pouczył tu na forum, odpowiem tylko Panu i ten ostatni raz. Proszę nie dawać sobie prawa do odbierania głosu innym, tym bardziej że ma Pan czelność wypisywać do mnie paszkwile, które jak Pan prosi - "niech pozostaną między nami". Albo się ma twarz albo jej nie ma. Ja nigdy nie zniżyłam się do tej obrzydliwej metody "uświadamiania" innych przez pw, bo nie mam odwagi pisać otwarcie. Życze Panu więcej godności. Dobranoc.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Nie maja 30, 2010 23:00 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Wedle życzenia:

Temat: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Afatima napisał(a):
ale to co dziś widziałam to też okrucieństwo czystej wody.

Przykro mi, ale widząc powyższy tekst nie mogę się powstrzymać. Proszę zrozumieć, że nikomu z nas nie zależy na oczernianiu Izy. Nam na prawdę los zwierząt leży na sercu. Iza wspaniale pomaga kotom wolno żyjącym. Jednak to co się dzieje w jej mieszkaniu, nie różni się niestety zbytnio od opisywanej przez Panią sytuacji. Nasze inspektorki to widziały. Notatki były oględne, właśnie dlatego by nie zaszkodzić Izie i jej misji. Ale prawda jest właśnie taka: wtedy ponad 60 kotów w małym mieszkaniu, grzybica, świerzbowiec, białaczka. Część kotów w klatkach. Większość sikająca po kątach. Na szczęście nie są zagłodzone, Iza karmi je dobrze, ale na tym się kończy. Weterynarza widziały tylko te koty, które udało nam się od niej zabrać. Niech to pw zostanie między nami. Nikomu nie zależy na publicznym piętnowaniu Izy, ale chciałbym, żeby Pani wiedziała. Może pomoże to zrozumieć, dlaczego dobrą opinię o Izie mają tylko te osoby, które znają ją jedynie z jej wypowiedzi na forum....
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Post » Nie maja 30, 2010 23:06 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Wykorzystując Pańskie argumenty: nie był Pan w Serocku, więc niech Pan zamilknie i nie wypowiada się na temat, o którym nie ma Pan zielonego pojęcia. Jak się nie było to proszę nie porównywać. Nic Pan nie wie o tym co się tam dzieje i nie ma Pan prawa o tym pisać. To co Pan napisał o Izie, to nic nowego. Było już nie raz na wątku. Niczym mnie Pan nie zaskoczył, może swoim brakiem godności osobistej. Jednak. A od Serocka wara bo Pana tam nie było i nie ma Pan prawa wykorzystywać go do swoich celów. Tak jak ja nie mam prawa pisać na temat Wielgowa. Koniec tematu.

I jeszcze jedno: mając na względzie dobro Izy? A w Wielgowie mając na względzie dobro kotów? To zdecydujcie się w końcu czyje dobro macie na względzie: kotów czy ludzi.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Nie maja 30, 2010 23:10 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Słusznie, skupmy się na pomocy zwierzętom.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Post » Pon maja 31, 2010 0:17 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Drogi Panie. Może Pana Inspektorki tego nie zauwazyły, ale moje koty potrafią świetnie korzystać z kuwet. Może też i liczyć nie potrafia, bo kotów było znacznie mniej.W mieszkaniu stały tylko dwie klatki. W jednej z nich były maluszki podrzucone dzień wcześniej, gotowe do zabrania. Koty nie zostały mi zabrane. Przekazałam dobrowolnie koty, które wymagały Opieki weterynaryjnej, a których leczenie w tak duzej populacji nie przynosiło efektów.Dobrowolnie oddałam koty do adopcji.Prosząc o zabranie jak największej ilości. Jeśli zaś chodzi o publiczne oczernianie, to nie wiele jest Osób na Forum, które tak publicznie obdarto z przyzwoitości jak mnie.Więc proszę sobie darować.
Informacje z interwencji zostały umieszczone na moim wątku i Wszyscy juz się z nimi zapoznali ,dawno temu. Są jednak pewne rozbieżności pomiędzy tymi informacjami a informacjami zamieszczonymi na oficjalnej stronie TOZu.
Notatki są przerabiane, zmieniane, pisane z data wsteczną w zależności od potrzeb.
Dziwi Pana ze tyle kotów było w mieszkaniu? Ale skąd one się tam wzięły i dlaczego to Pan nie zapytał Pań Inspektorek? A szkoda.
Proszę Pana jest Pan laikiem.Ma Pan stanowisko, ale nie ma Pan Serca. Żegnam.

Skupmy sie , zróbmy, pomóżmy ....najlepiej cudzymi rękami. Potem przypinajmy sobie ordery i wieszajmy psy na innych.

Zdjęłam banerek z podpisu. Mam wrażenie ze ten wątek to pomyłka.

iza71koty

Post » Pon maja 31, 2010 0:23 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

rudolfrudy pisze:Słusznie, skupmy się na pomocy zwierzętom.

Tak bardzo prosimy o skupienie. W tej chwili kotki w Wielgowie bardzo potrzebują karmy.

iza71koty

Post » Pon maja 31, 2010 6:21 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Afatima pisze:Wykorzystując Pańskie argumenty: nie był Pan w Serocku, więc niech Pan zamilknie i nie wypowiada się na temat, o którym nie ma Pan zielonego pojęcia. Jak się nie było to proszę nie porównywać. Nic Pan nie wie o tym co się tam dzieje i nie ma Pan prawa o tym pisać.

no...
nie byłaś w Szczecinie więc zamilknij, nie wypowiadaj się na temat......itd, itp

ja wiem że to głupie ale znowu wyszło że jesteśmy mafią która atakuje takie wspaniałe osoby jak Iza i Wiolka nic nie wiedząc, nie widząc, nie będąc na miejscu. Inspektorki są ślepe, te wszystkie osoby pomagające w Wielgowie były chyba naćpane.

teraz zaś powinniśmy udowadniać ludziom którzy nie byli tu nigdy ze jest jak jest

a Wiolka za czas jaki z komputera Izy będzie pisała dłuuuugie posty o tym jak jest naprawdę :ryk:

ja odpadam, nawet dzień świra ma jakieś granice

Pixia niech moc będzie z tobą
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto cze 01, 2010 11:42 Re: Ludzie odeszli-koty zostały- sytuacja dramatyczna! PoMoC

Pixia, prosze o podanie danych do przelewu naszemu skarbnikowi (AgaPap) , jest wsparcie finansowe przyznane od ślepaczków dla Iskierki :D
i zapraszam do naszego wątku

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia]