Barnaba z urazem kręgosłupa znalazł ciepły kochający dom

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 25, 2010 6:06 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Witamy porannie
Jeżeli chodzi o leki to rozmawiałam z naszą Panią weterynarz, która ma u siebie w domu podobny przypadek.
Proponuje Nivalin w seriach, teraz dawkę powinien otrzymać po tygodniu bądź 10 dniach do tego witamina B.
Dzisiaj postaram się jeszcze w tej sprawie porozsyłać maile po dobrych polskich klinikach i uczelniach, być może ktoś zechce nam odpowiedzieć.
Jeżeli chodzi o Barnabusa to tyłek mu odżył, generalnie czuje się już jak u siebie.
Jest mega przytulakiem ale o tym to już chyba wspominałam, po porannych szaleństwach oraz po południu przychodzi czas na amory. Przychodzi, kładzie się na łóżku bądź na kolanach (oczywiście mając pod pupą podkład) i wtedy pokazuje na co go stać. Rano jak tylko wstaje przejdzie się ze dwa razy po pokoju, ogonek zaczyna się mu naprężać to wsadzam go do kuwety.
On zaczyna łapać o co chodzi, grzecznie stoi i robi co trzeba (jest to w normalnej konsystencji). Mniej więcej w środku dnia zrobi jeszcze jedną serię ale tutaj nie zawsze jestem w stanie go upilnować. I wieczorem również. Nie zawsze uda się złapać ale cieszę się z każdego celnego trafienia. Jeżeli chodzi o sikanie no to niestety popuszcza cały czas i jeżeli szaleje to tylko ma pozwolenie na podłodze. Gdy wychodzę z domu to niestety ląduje do dużej klatki, ma tam kuwetę, kocyk i jedzenie. Trzy razy zostawiłam gdy spał na psiej kanapie ale za każdym razem tak samo się to kończyło. Szedł na wypoczynek robił kupę i chcąc ją zakopać rozmazywał ją. No i chyba dalej nie muszę kończyć. Klatka nie jest dla niego karą, w ciągu dnia również sam chodzi poleżeć na kocyku.
Z rana odbija mu palemka tak jak teraz, skacze i gada. Gimnastykuje się na drapaku i generalnie uprawia parkour.
W kwestii jedzenia jest ogromnym łasuchem na to co wychodzi z lodówki. Gdy tylko drzwiczki się otwierają biegnie co sił w kangurzych łapach i patrzy tymi wielkimi gałami. Dostaje royala exigenta, kurczaka którego ubustwia, z mokrego animonde i trochę whiskasa suprema (Vini go dostaje z niespodziankami i Barnaba wtedy też nie odpuści).
Zgłosiła się do mnie osoba, która chce przygarnąć czarnucha. Miałby kocią koleżankę i pokój do demolki.
Jest tylko jedno ale kotka musi przejść test białaczkowy, jeżeli jej nie ma to Barnaba będzie miał ds.
Niestety istnieje duże prawdopodobieństwo, że jednak kotka mogła złapać więc nie cieszę się za wcześnie.
Pani bardzo się przejęła jego historią, już nawet kupiła dla niego wielki drapak i będzie zmieniać kanapę.
To nic, że zrobiła to już przed badaniem. 8) Ma wielkie plany, była dowiadywać się nawet o jakieś naświetlanie lampami żeby pomóc mu. 8O

Wstawiam oczywiście jakieś fotki.
Legowisko trochę małe w dodatku się suszy ale to nie przeszkadza, żeby się do niego zalogować:
Obrazek

Polowanie na muchę:
Obrazek

I co się tak gapisz?
Obrazek

Trochę odpoczynku też się przyda:
Obrazek

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Wto maja 25, 2010 8:12 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

ach te jego piękne oczęta :1luvu:
PIXA......super że Barnaba ma szansę na dom stały :ok:
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Wto maja 25, 2010 8:13 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Doczytałam wszystko i to że jest szansa na domek :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto maja 25, 2010 8:45 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Za zdrówko :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto maja 25, 2010 8:57 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Za zdrówko :ok:

tamiss

Post » Czw maja 27, 2010 11:30 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Tak trzymaliście kciuki, że dzisiaj nastał cud!
Po weekendzie Barnaba idzie do swojego, stałego domu. :ryk: :ryk:

Pixia

Post » Czw maja 27, 2010 11:43 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

8O 8O

no to super :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw maja 27, 2010 11:45 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

:D
wspaniała wiadomość :piwa:
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Czw maja 27, 2010 12:21 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Pixia pisze:Tak trzymaliście kciuki, że dzisiaj nastał cud!
Po weekendzie Barnaba idzie do swojego, stałego domu. :ryk: :ryk:

WOW :1luvu:

tamiss

Post » Czw maja 27, 2010 14:07 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

A to bobry domek ???? :( Bo mam nadzieję że tak .
Podczytywałam wątek o Kacperku i tam gdzie poszedł to była porażka ,ale wierzę i mam nadzieję że takich domów jest bardzo ,bardzo mało.. viewtopic.php?f=1&t=109713
Trzymam kciuki teraz za to żeby Barnada był szczęśliwy w nowym domku. :ok: :ok: :ok:

serum

Post » Czw maja 27, 2010 22:03 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Jeżeli chodzi o dom stały to z Panią rozmawiałam ponad tydzień, nie chciałam żeby poszedł od ręki bo bałam się że będzie to pochopna decyzja. Pani jak najbardziej wszystko przemyślała i myślę, że to dla niego jest najlepsza opcja z możliwych. Dostał swój pokój do demolki gdzie będzie mógł robić wszystko co chce. W tym pokoju mieszka kotka po przejściach zaadoptowana z niedalekiego oddziału TOZ. Rok temu z tą kotką mieszkały dwie kotki, które umarły z powodu bliżej nieokreślonej choroby. Ich stan był ciężki i wet określił, że to jest białaczka w ostatnim stadium ale nie zrobił testów. To mnie trochę zniechęciło ponieważ obawiałam się, że rezydentka może być zarażona. Na moją prośbę dzisiaj kotka miała test na białaczkę, który wyszedł negatywnie. Pani bardzo mocno się przejęła Barnabą, nie wiem jak to zrobiła ale załatwiła naświetlanie lampą Bioprtrom. Będzie miał serię naświetlania kręgosłupa i pewnie okolicy zwieraczy. Nie wiem na ile to skuteczne ale kobieta chce tego spróbować. Kupiła już dla niego ekstra drapak, teraz wyrzuca kanapę z pokoju i kupuje nową żeby Barnuś miał gdzie sikać. :mrgreen: Najprawdopodobniej w weekend się jeszcze spotkam z Panią. Póki co jasno określiła warunki jakie może mu zapewnić. Na dzień dzisiejszy będzie przebywał w tym pokoju bez możliwości wychodzenia gdzieś dalej. Jest to duży pokój będzie miał koleżankę więc myślę, że to dobra opcja. Oddając go do mieszkania bałabym się, że za jakiś czas kot wróci albo zostanie gdzieś wyrzucony. Tutaj kobieta jest szczera ale co najważniejsze kocha bardzo zwierzęta. Z jej strony będzie miał oczywiście zapewnioną opiekę weterynaryjną. Jutro maksymalnie w sobotę idę chłopaka zaszczepić, poczekam jeszcze na odpowiedź od weterynarza i najprawdopodobniej zakupię jeszcze Nivalin. Reszta pieniędzy będzie na subkoncie w razie konieczności wykonania jakiegoś badania dla niego. Co jakiś czas trzeba będzie przebadać krew czy mocz.

Pixia

Post » Czw maja 27, 2010 22:21 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

kurczę suuper!!!!ciesze się . :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt maja 28, 2010 7:43 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Ja również i mam nadzieję ,ze wieści od Barnaby będą przychodziły ....oczywiście same dobre :D

serum

Post » Pt maja 28, 2010 10:39 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

Heniek bardzo szczęśliwy
w legowisku które zakupił
na aukcji Maryli dla Barnaby
trzymamy kciuki za szczęście Barnaby
:ok: :ok: :ok:
Obrazek
:wink:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie maja 30, 2010 21:58 Re: Barnaba-brak pieniędzy powodem etuanazji?ZbieramyNa leczenie

A dlaczego tutaj taka cisza? :evil: Już nikt nie pamięta o połamańcu?
Barnaba się gimnastykuje.........
Obrazek

Do twarzy Heńkowi w tym posłaniu. Ruru jeszcze raz dziękujemy. :1luvu:

Pixia

[poprzednia][następna]