Brygada RRR... rok bez Renesha

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 29, 2010 19:28 Re: Brygada RR! ..... JESTES SZALOOOOONA!!!

spróbuj ich zagłuszyć :ok: darciem kotów na przykład :wink:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Sob maja 29, 2010 19:32 Re: Brygada RR! ..... JESTES SZALOOOOONA!!!

chyba trzeba bedzie urzadzic konkurencyjny koncert ;))
na razie puscili majkela dzeksona, wiec jest lepiej...

Kazek sie obudzil i poszedl sprawdzic na balkon co sie dzieje....

'od tylu dni nie widzialem cie
zostaly mi smutne listy twe....
(...)
moja mala blondyneczko!
czy ty o tym wiesz?
tyle razy cie spotykam
w kazdym moim snie'

to dedykacja dla pani Uli od samorzadu szkolnego :mrgreen:

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Sob maja 29, 2010 20:02 Re: Brygada RR! ..... JESTES SZALOOOOONA!!!

jaki pieeekny swiat
jaki piekny swiat
gdy sie ma 20 lat!!!!

zaloz sukienke, swoje biale butki
usmiechnij sie do mnie...

Mali na balkonie zainteresowani obserwuja festyn...
a festynowicze obserwuja malych - a zatem walor edukacyjny sie pojawil i moze komus pomysl osiatkowania sie spodoba :)

AprilRain

Post » Sob maja 29, 2010 21:29 Re: Brygada RR! ..... JESTES SZALOOOOONA!!!

przedluzyli impreze :(
a jutro powtorka....

AprilRain

Post » Sob maja 29, 2010 21:59 Re: Brygada RR! ..... JESTES SZALOOOOONA!!!

przed pójściem spać życzę byś dała radę :ok:
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Nie maja 30, 2010 10:03 Re: Brygada RR! ..... JESTES SZALOOOOONA!!!

Wczoraj dalam rade,zobaczymy jak dzis pojdzie...

najlepsze bylo to "czerwone i bure"... :mrgreen: :mrgreen:

AprilRain

Post » Nie maja 30, 2010 10:28 Re: Brygada RR! ..... JESTES SZALOOOOONA!!!

Też mam wątpliwą przyjemność mieszkania w pobliżu miejsca, gdzie zawsze odbywają się miasteczkowe festyny :wink: Ponieważ najczęściej odbywają się latem przez otwarte (a także zamknięte) okna słychać prawie każde słowo prowadzącego a już muzę..........w całości :roll: Pamiętam, że pisałam kiedyś pracę przy akompaniamencie De Mono o nomen omen metodach Edwarda de Bono :lol: Dobrze, że sprawdziłam ostatecznie bo oczywiśce tam, gdzie miało być de Bono - było De Mono :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon maja 31, 2010 18:47 Re: Brygada RR! ..... JESTES SZALOOOOONA!!!

shira3 pisze:Też mam wątpliwą przyjemność mieszkania w pobliżu miejsca, gdzie zawsze odbywają się miasteczkowe festyny :wink: Ponieważ najczęściej odbywają się latem przez otwarte (a także zamknięte) okna słychać prawie każde słowo prowadzącego a już muzę..........w całości :roll: Pamiętam, że pisałam kiedyś pracę przy akompaniamencie De Mono o nomen omen metodach Edwarda de Bono :lol: Dobrze, że sprawdziłam ostatecznie bo oczywiśce tam, gdzie miało być de Bono - było De Mono :ryk: :ryk: :ryk:

no pieknie!!!
w niedziele na szczescie byla burza i padalo okropnie i sie szybciej zwineli ;)

AprilRain

Post » Śro cze 02, 2010 19:42 Re: Brygada RR! ..... JESTES SZALOOOOONA!!!

dzis zly dzien - ledwo wstalam z lozka:( w pracy czas dluzyl sie niemilosiernie, bylo mi zimno, mialam ciagle gesia skorke i dreszcze... zaczely mnie bolec plecy, ledwo moglam sie ruszyc... w koncu poszlam do apteki po termometr. niby nie duzo - 37,5 ale przy moim standardowym 35,8 - 36,0 to juz cos... ostatnia godzine sie zwonilam i poszlam do domu. ledwo mialam sile sie rozebrac i padlam do lozka :( na bolace plecy przylzoylam sobie nowy nabytek - woreczek z zelem... niestety jak sie ciut lepiej poczulam poszlam do toalety i jak wrocilam to Renio bardzo podejrzanie wygladal - cholernik zaatakowal woreczek i go ugryzl :( wiec to na tyle jesli o dogrzewanie chodzi...

AprilRain

Post » Śro cze 02, 2010 19:44 Re: Brygada RR! ..... JESTES SZALOOOOONA!!!

o biedna :( brzmi jak klasyczna grypa. zdrowiej!
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Śro cze 02, 2010 20:59 Re: Brygada RR! ..... bedzie plac zabaw na balkonie!

Wygrzej się, a okłady z kociej skórki najlepsze :mrgreen: Oczywiście z kotem w środku :mrgreen: :mrgreen:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw cze 03, 2010 8:45 Re: Brygada RR! ..... bedzie plac zabaw na balkonie!

dzis lepiej... temp. w normie, plecy bola mniej...
kot-pomoc-medyczna pojawil sie dopiero rano, kiedy uwalil mi sie na plecach majac nadzieje ze mnie zmobiizuje do wstania :)
ale twarda bylam - dopiero o 9 ruszylam pupsko z lozka :)

milego dnia!!

AprilRain

Post » Sob cze 05, 2010 22:01 Re: Brygada RR! ..... bedzie plac zabaw na balkonie!

ucze sie caly dlugi weekend, uszami mi tojuz wychodzil. czuje sie lepiej, TZ wybyl, Mali mnie pilnuja...
beda mieli zrobiony taras na balkonie, czyli deske na wysokosci balustrady do opalania, potem moze cos wiecej - projektantka ma wizje obreczy dla kotow ;)
na raze z radoscia korzystaja z pienkow.
jak naprawia nam cieknacy sufit i sciany oraz starczy kasy to w te wakacje caly balkon osiatkujemy - najdrozsze sa sruby ;) po 12 zl chyba, a potrzeba po 3 wkrety na pion, co okolo 1,2 metra, licze jakies 2-4 piony. do tego rurki i siatka. mam nadzieje ze w 1000 zl z robocizna sie zamknie...

AprilRain

Post » Nie cze 06, 2010 12:42 Re: Brygada RR! ..... bedzie plac zabaw na balkonie!

8O to juz nie żałuje że nie mamy balkonu bo nasze :kotek: :kotek: by takiego drogiego osiatkowania nie dostały :)
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Nie cze 20, 2010 8:36 Re: Brygada RR! ..... bedzie plac zabaw na balkonie!

Dawno sie nie odzywalismy. W zeszlym tygodniu mialam wazne kolokwium i duzo nauki do niego. A pozniej caly tydzien urwania glowy...
Mali maja sie dobrze, Kazek poluje na chrabaszcze/chrzaszcze??/ majowe, Ren obserwuje akcje Kazia... A ja jestem szczesliwa ze chwilowo nie musze siedziec z glowa w ksiazkach... nawet na studiach tak nie bylo, albo sie odzwyczailam juz ;)

Pamietacie moze jak jesienia chwalilam sie ze kupilam Malym koszyczek wiklinowy zeby mogli w nim spac... I jak go koncertowo olali? ;) Z koszyczka zrobilam wiec pojemnik na kocie zabawki. Jak mialam ten intensywny edukacyjjny okres przyciagnelam koszyczek pod biurko aby opierac sobie na nim stopy. Renesh przypomnial sobie, ze kiedys koszyk byl dla kota, zazadal wyjecia wszystkich zabawek i zaladowal sie do koszyczka :
Obrazek

Obrazek

Ale to byl jednorazowy wybryk. Zeby bylo wygodniej odwrocilam koszyk dnem do gory i na takim odwroconym opieralam stopy. Az pewnego dnia cos podejrzanie koszyk zareagowal jak probowalam go przesunac blizej gdy tylko usiadlam. Nic dziwnego:

Obrazek

zwroccie uwage na rozczulajace paluszki u tylnych girek i ich cudowna symetrie ;)

Od tego dnia musialam dzielic sie moim podnozkiem z Reneshem... Nieustannie wtykal pod niego glowe i myslal ze jest schowany i go wcale a wcale nie widac ;) jak sie polapal ze to nie do konca tak dziala zlapalam go w takiej sytuacji:

Obrazek

Obrazek

jak widac maly testuje ile kota zmiesci sie pod koszyczkiem ;)
a zatem mozemy obwiescic oficjalnie ze pod koszyczkiem zmiesci sie 100% kota!

a nawet wiecej:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dzisiejszy odcinek sponsorowala literka R ;)

AprilRain

[poprzednia][następna]