Melcia.Ma dom. Koniec wątku.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 28, 2010 21:15 Melcia.Ma dom. Koniec wątku.

Założę maleńkiej osobny wątek, bo może ktoś się zakocha szybciutko, a odnalezienie kici na LT jest bardzo skomplikowane :mrgreen:
Zacytuję swoje posty z LT

Anda pisze:poszłam dzisiaj po siostrę dla Vinca.
Najpierw zadzwoniłam i pytam, a Pani, że nie wie, czy jest ta kotka jeszcze 8O
No to pojechałam i...
kocia zaginęła - może wypadła, a może gdzieś siedzi, ale nie wiadomo gdzie, nie mam od jakiegoś czasu - dzień, dwa. ("Mogłam zabrać jak byłam tydzień temu przecież")
Kotki mieszkają poza domem i może ktoś wziął.
Szlag mnie trafił. :evil:
Dowiedziałam się, ze kotki są już bardzo samodzielne, chodzą gdzie chcą. I że wiosną ich kotka przyprowadziła sobie malutką, dziką i teraz ta dzika się właśnie okociła na balkonie. :evil:

Okazało się, że zostały jeszcze dwie koteczki - siostry tej zaginionej, ale muszą je poszukać bo poszły na dwór chyba (było ok 20.00)
Znalazły się i... zabrałam obie. :roll:
Nie wiem co zrobię.
Jedną być może weźmie Vincentowa - chociaż to nie ta wypatrzona, w której się zakochała. Druga zostaje.
Pilnie szukam jej domu.
Uszka mają czyściutkie, wyglądają na zdrowe.
Nie miałam nic oprócz wołowiny - dałam gotowaną. Były potwornie głodne.
Maja około 5-6 tygodni i są ładniutkie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Anda pisze:Dzisiaj przyjechała rodzina Vincenta ( i moja przy okazji). Wybrali kicię i po lekkiej szarpaninie, zabrali ją do domu.
Kciuki potrzebne za Vinca i malutką Viki.
Tak jak przypuszczałam wybrali czarnulkę.
Jak wyszli, sierotowata siostra popłakała się strasznie :(
Chyba Viki byłą jej opiekunką. Biegała po domu piszcząc i szukając siostry.
Mój TZ zajął się maleńtaskiem a teraz bawi się z nią patyczkiem. 8O
Szukam domu dla maludki - nie wiem jakie ma imię. Mela?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto cze 08, 2010 12:07 przez Anda, łącznie edytowano 5 razy
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt maja 28, 2010 21:20 Re: Maleńka puchatka - Melcia - LUBLIN Super dom potrzebny

Jaka ona puchata! Jaka piękna :1luvu: Ja chcę ją chociaż przytulić :mrgreen:

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt maja 28, 2010 22:54 Re: Maleńka puchatka - Mel - LUBLIN Super dom potrzebny

Jest jak sówka. Ma śmieszną kryzkę.
Nasyczała na Jasia i rozstawiła paluszki jak grabki, a potem ogonek w szczotkę i ogólny potfór. 8O Jaś, jak to Jaś, zrejterował.
Śmieszne maleństwo wielkości Jasia głowy.

Maueczarne, jak nie znajdę domu do 2 czerwca, wygłaskasz ją przez cały łikend. :mrgreen:

Edit: zmieniałam tytuł na Lt i się nie przelogowałam. A to pisała Anda :oops:

*Lubelskie Tymczasy*

Od: Czw paź 02, 2008 15:34

Post » Sob maja 29, 2010 9:42 Re: Maleńka półdługowłosa sierotka Mel.LUBLINSuper dom potrzebny

mała jest słodka :)
Siku kupa w kuwecie, spała dzisiaj obok mojej ręki lub twarzy calutką noc. O piątej chyba się zgubiła w łóżku, bo obudziłą mnie lizaniem po nosie :1luvu: . Znowu poszła spać. Dopiero jak wstałam, poszła siku.
Śmieszna jest.
Może poczekam z ogłoszeniem bo ona jest taka maleńska jeszcze, ale jakby ktoś doświadczony się zakochał, to chętnie. Mała waży 0,6 kg
Zdjęcia z dzisiaj.
Na jednym jest nastroszona na Jasia
Obrazek a własnie, ze tu będę spać.
Obrazek potfór wielki mnie atakuje :twisted:

A to z wczoraj - szukam siostrzyczki
Obrazek

A tu się bawimy
Obrazek
i odpoczywamy
Obrazek

Anda

Post » Sob maja 29, 2010 13:15 Re: Maleńka półdługowłosa sierotka Mel.LUBLINSuper dom potrzebny

Właśnie szukam koteczka do dokocenia, a ta mała jest cudowna :1luvu: , mam kotkę która ma 8 m-cy mogły by się zaprzyjaźnic też jest trochę długowłosa, tylko ta odległośc :( . Jakbyś się zdecydowała to ja chętnie adoptuje i wtedy będę szukac transportu do Warszawy. Mam doświadczenie w małych kotkach i wiem że ona jest jeszcze malutka bo kotki powinny by z matką chociaż 8 tygodni a najlepiej 12.
Prosze o odpowiedz na PW.

anda70

Od: Sob maja 15, 2010 20:59

Post » Sob maja 29, 2010 13:25 Re: Maleńka półdługowłosa sierotka Mel.LUBLINSuper dom potrzebny

Sprawdzałam wątek transportowy może by się udało proszę o odpowiedz oczywiście jakby mała znalazła domek :cry: bliżej to będzie mi smutno ale trudno żeby tylko znalazła dobry domek .

anda70

Post » Sob maja 29, 2010 13:59 Re: Maleńka półdługowłosa sierotka Mel.LUBLINSuper dom potrzebny

Anda, napisz mi więcej na PW. Nie znam Cie zupełnie, więc trudno mi cos powiedzieć. Prawdopodobnie będę jechać 3 czerwca do Żelazowej WOli, więc już do Skierniewic niedaleko.
Ale chciałabym wiedzieć jak mieszkasz, czy pracujesz. Pomysl o co pytałabys szukając domu dla swoejj koteczki i napisz mi wszystko :)
Napisz mi o swojej koteczce :)

Anda :D

Anda

Post » Sob maja 29, 2010 18:51 Re: Maleńka Melcia.Transport LUBLIN-Skierniewice, Łódź potrzebny

Ooo, mała już jedzie? :D

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Sob maja 29, 2010 20:32 Re: Maleńka Melcia.Transport LUBLIN-Skierniewice, Łódź potrzebny

No, taka jest umowa. Tylko jeszcze kilka rzeczy dogadamy. Dom u andy70 jest według mnie akurat dla Meli :)
Jeszcze chcę pogadać o dokoceniu starszej kotki, żeby anda się nie przestraszyła jak kotki na początku będą uciekały od siebie. Tak jak przestraszyłą się Vincenta rodzina, do której trafiłą siostra Meli.

No i to jednak daleko, więc ważny jest transport. Mam nadzieję, ze się uda.

Anda

Post » Sob maja 29, 2010 23:50 Re: Melcia.Transport LUBLIN-Skierniewice/Łódź/Warszawa potrzebny

O, a miałam cichą nadzieję, że jednak spotkam się z Mel... Kciuki trzymam :ok:

I wracam do łóżka bo się kurkarurka przeziębiłam :(

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Nie maja 30, 2010 9:18 Re: Melcia.Transport LUBLIN-Skierniewice/Łódź/Warszawa potrzebny

Melcia :1luvu: , ale super nowina :D

Pozdrawiam obie Andy :lol:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie maja 30, 2010 9:41 Re: Melcia.Transport LUBLIN-Skierniewice/Łódź/Warszawa potrzebny

Dzięki za pozdrowionka, nie moge się już doczekac tego maleństwa :1luvu:

anda70

Post » Nie maja 30, 2010 10:12 Re: Melcia.Transport LUBLIN-Skierniewice/Łódź/Warszawa potrzebny

maueczarne pisze:O, a miałam cichą nadzieję, że jednak spotkam się z Mel... Kciuki trzymam :ok:

I wracam do łóżka bo się kurkarurka przeziębiłam :(

Jeszcze nic nie wiadomo, więc sie kuruj rasras. Jak nie dowieziemy małej, a anda nie przyjedzie, mała jedzie do cioci maueczarne na łikenda, a chociaz na dwa dni.

Anda

Post » Nie maja 30, 2010 14:08 Re: Melcia.Transport LUBLIN-Skierniewice/Łódź/Warszawa potrzebny

Anda70 wybiera się po kicię we wtorek. Może ktoś jedzie do Wwy we wtorek z Lublina??
Zawsze to byłoby bliżej i szybciej dla andy70.
Z drugiej strony, obejrzy kotę, poznamy się i jakby co, może uznać, ze to jednak nie ta kicia. Mam wrażenie, ze to niemożliwe, bo nawet mój tz został przez nią ułaskawiony, o Janku nie wspomnę.
Stary Wacław jeszcze jej nie zauważył :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
To oswajanie Jasia:)

A to mojego tz
Obrazek

Anda

Post » Nie maja 30, 2010 14:24 Re: Melcia.Transport LUBLIN-Skierniewice/Łódź/Warszawa potrzebny

Aniu ja jade w środe i chciałabym cię poznac, a kici nie oddam nikomu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ale twój Jaś też :1luvu: :1luvu: :1luvu:

anda70

[następna]