Tarnobrzeg - powódź - KRK transport darów 23.07 !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 28, 2010 15:07 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Zamówienie Nr: 318973

Data Zamówienia: piątek, 28 maj 2010

Produkty
------------------------------------------------------
1 x BEAPHAR Bogena Salvikal - dodatek witaminowy dla psów i kotów 500g ()
1 x PROFILUM Adult Maxi Chicken 15kg +15kg GRATIS!!! ()

Zamówione , zapłacone, odbiorca Gabinet Weterynaryjny "Lessi". w Tarnobrzegu.

krakusik8

Od: Nie mar 29, 2009 23:01

Post » Pt maja 28, 2010 16:56 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

a facet im whiskasa rzuca 8O
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Pt maja 28, 2010 17:01 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Nie każdy jest od razu taki mądry... Poza tym lepszy whiskas, niż nic, a nie wiemy, co tam można dostać

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pt maja 28, 2010 18:24 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Estraven pisze:Nie każdy jest od razu taki mądry... Poza tym lepszy whiskas, niż nic, a nie wiemy, co tam można dostać

nie chodzi mi o whiskasa jako zla karme, tylko ze te kotki wygladaja jakby mialy 2 tygodnie to jak one maja to zjesc?
Obrazek

yosia

Post » Pt maja 28, 2010 21:00 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Sylwka mam ten piecyk.
Wlasnie przyjechal.

milamila

Od: Czw maja 13, 2010 12:54

Post » Sob maja 29, 2010 12:14 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Zbieram się do wyjazdu. Dziękuję wszystkim za zapełnienie mojego samochodu po dach :D . Odezwę się na miejscu.
Milamila dzięki za opiekę nad piecem :wink: - nijak by mi się nie zmieścił. Zabieram transporter tak jak obiecałam.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Sob maja 29, 2010 14:11 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Wiele osób pytało o transport z Warszawy.Powtórzę,że w niedzielę wraca z W-wy Velvet.Sporym samochodem.Podaję numer 507 507 340.Chętnie coś zabierze.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob maja 29, 2010 18:04 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Sylwka pisze:Milamila dzięki za opiekę nad piecem - nijak by mi się nie zmieścił. Zabieram transporter tak jak obiecałam.

No coś Ty :) Dzięki za transporter.

milamila

Od: Czw maja 13, 2010 12:54

Post » Sob maja 29, 2010 19:07 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Kto oglądał Fakty? Ja nie :cry: ,było o zwierzętach w tarnobrzeskim.

ewar

Post » Sob maja 29, 2010 19:16 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

http://www.tvn24.pl/fakty.html

bylo o koniu, ktory przez 6 dni stal w wodzie i wszedl przednimi nogami na zlob, zeby miec glowe ponad woda. przezyl powodz, umarl kilka godzin temu...

i apel tarnobrzeskiego stowarzyszenia przyjaciol zwierzat, zeby informowac, gdzie sa zwierzeta
Obrazek

yosia

Post » Sob maja 29, 2010 19:22 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Sylwek i Walencja przeżyły na stryszku, 6 metrów nad ziemią, klaczce z Sokolnik się nie udało :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Sob maja 29, 2010 19:36 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Oglądałam w necie.I smutne i trochę pocieszające.Kucyki urocze.

ewar

Post » Sob maja 29, 2010 22:23 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Jestem w Tarnobrzegu. Na terenie kopalni w Machowie Stowarzyszenie ulokowało do dzisiaj 7 psów. Tam zawiozłam dzisiaj jedzenie ze szkoły progect, od miszeliny, BarbAnn i Ulli. Kilka fotek możecie zobaczyć na dogo: http://www.dogomania.pl/threads/186028-Podkarpacie..-psy-i-koty-ton%C4%85-zapomniane-przez-wszystkich.-B%C5%81AGAMY-O-POMOC/page46. Są dwie małe sunie ściągnięte z dachu budy. Jest wielki rottweiler Misio (zamknięty w oddzielnym pomieszczeniu z drzwiami zastawionymi metalową szafką bo skubaniec by sobie z drzwiami poradził. Są dwa duże owczarkowate psy w tym jeden staruszek. Pozostałe dwa to średnie kundelki. Kilka psów jest też na obserwacji u wetów.
Trudno mi cokolwiek napisać, bo sytuacja nie jest wesoła. Byłam z Mariuszem (mm2559 z dogo) na terenach gdzie już częściowo opadła woda a była bardzo głęboka (po dachy domów parterowych). Myślę, że możecie sobie wyobrazić jak to wygląda. Nie będę opisywać bo to ponad moje siły. Trzeba zadbać o zwierzaki które żyją a nie myśleć o tych którym się nie udało, aby zachować choć odrobinę wiary w ludzi. Powoli wraca tam życie. Są psy (niemiłosiernie brudne), ptaki, kury (tam gdzie gospodarze zadbali o ich byt). Byliśmy w domu do którego przypłynął wielki bernardynowaty pies, kiedy woda była jeszcze głęboka. Ludzie wciągnęli go do domu. Był tak wycieńczony, że pierwsze dni tylko leżał. Do innych ludzi przybłąkał się piękny, duży i młody owczarkowaty pies. Niesamowicie ufny i przyjazny. Takich przypadków pewnie jest pełno. Zwierzaki są głodne i zdezorientowane ale żyją (wiele nie miało takiego szczęścia). Trzeba im pomóc wrócić do swoich domów. To nie jest łatwy teren i to nie są "łatwi" ludzie. Zalany obszar jest ogromny. Psy mogły pokonać kilka kilometrów i odnalezienie właścicieli może być bardzo trudne. Jak zmobilizować ludzi aby zgłaszali takie przypadki, aby dzwonili gdy pojawi się u nich obcy zwierzak i aby się kontaktowali gdy ich pies zaginął? Jak zmienić mentalność społeczeństwa aby zaczęli się tym interesować (chciałam napisać przejmować ale chyba za dużo wymagam)? Stowarzyszenie może im obiecać karmę, pomoc w szukaniu właścicieli i psów ale to mieszkańcy zalanych terenów muszą podjąć choć minimum inicjatywy.
W całym ogromie tragedii było parę chwil dla mnie bardzo radosnych. Spotkałam dwa koty. Gdy Mariusz poszedł w woderach (trzeba było przejść przez wodę po pas) ściągać psa z dachu (tkwił tam od początku powodzi ale był dokarmiany) ja zostałam przy samochodzie. Nagle zza płotu wyszedł rudo-biały kocio. Od razu poleciałam po karmę. Kitek zwiał i za płotem polował na żabę. Nasypałam mu suchej karmy. Pomiaukolił trochę i zabrał się za jedzenie. Niedaleko na słońcu wygrzewał się jego czarno-biały kumpel. Koty były na terenie gospodarstwa z drewnianym parterowym domem i podobną oborą. Tam wszystko musiało być zalane a one są. To znaczy, że wielu innym mogło się udać.

Sylwka

Post » Sob maja 29, 2010 22:35 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

ewar pisze:Kto oglądał Fakty? Ja nie :cry: ,było o zwierzętach w tarnobrzeskim.

Ta medialna gwiazda :wink: to Luiza (Luzia&Funia z dogo) ze Stowarzyszenia. Takie apele są potrzebne aby psy mogły wrócić do swoich domów. Niestety pewnie do wielu zwierzaków jeszcze nie udało się dotrzeć.

Sylwka

Post » Sob maja 29, 2010 22:55 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

moze w jakiejs lokalnej gazecie/radio apelowac, zeby ludzie sie zglaszali. moga sobie myslec, ze jak psa nie ma przy domu, to pewnie nie zyje, a tymczasem moze byc zabrany przez wolontariuszy.

dobrze, ze jakies koty bylo widac, bo ich jakos tak najmniej w relacjach z ratowania zwierzakow :(
Obrazek

yosia

[poprzednia][następna]