trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 09, 2010 10:34 trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Witam,
poszukiwany domek tymczasowy lub stały dla przepięknej tri kolorki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Klara (robocze imię) została zabrana z rąk oprawców, którzy zawiązali jej żyłkę na szyi i deptali łapki lub ogon. Kocica nie ma złamań, co ciekawsze nie boi się człowieka. Pcha się na ręce, mruczy nieprzeciętnie a jak coś chce długo i namiętnie miauczy. Kuwetkowa. Gdyby tylko dogadała się z moją Marą nie pisałabym tego ogłoszenia. Niestety moja kocica nie akceptuje towarzystwa. Na razie kotka pomieszkuje u mnie, ale w nocy w czwartek wyjeżdżam i do tego czasu muszę jej coś znaleźć- inaczej czeka ją schronisko, a tego bym nie chciała- jest urocza, młoda, MRUCZY (czego moja kotka nie potrafi), gania za piłką, atakuje sznurówki, włazi tam gdzie się nie da wejść, tuli się do nóg...
Szczęście to jedyna wartość, która się mnożny, jeśli się ja dzieli.

Marna

Od: Czw lis 25, 2004 18:45

Post » Nie maja 09, 2010 10:48 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Porób jej zdjęcia. Lepsze jakościowo. Postaraj się. Na pewno potrafisz. Wybierz te które są najładniejsze. Zdjęcie to 50% sukcesu.
Do tego jakiś tekst o kotce i ogłosznia rób na kazdym portalu jakim się da. Na pewno znajdzie dom!!!!!!

Ale musisz działać błyskawicznie!!!!!

:ok: :ok: :ok:
MIKUŚ

Post » Nie maja 09, 2010 13:40 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Warto tez szukać DT, tylko nie schronisko... Jest piękna, znajdzie dom!
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie maja 09, 2010 14:49 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

rude,tricolorki,szylkretki nie maja szans w schronie :(
pierwsze łapia wszystkie zarazy :(
ObrazekObrazek[color=#FF0000]
Allegro cegiełkowe dla Wizusa http://www.allegro.pl/item1128868766_ow ... atnie.html i Gorbisi http://42.pl/u/2lAl

mercy

Od: Wto sie 25, 2009 20:00

Post » Nie maja 09, 2010 14:58 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Jejku, szkoda kotki, a pytałaś się tam w swojej okolicy?Może akurat ktoś by ją przygarnął?Niestety ja jej nie wezwę, gdyż mam już 2 kociaki :)
Obrazek

renata226

Od: Nie paź 18, 2009 17:57

Post » Nie maja 09, 2010 15:21 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Hej Marna,
miałabym tymczas w Bydgoszczy dla kotki (nasz fundacyjny) - odezwij się do mnie na tel 691 222 527 dzisiaj albo jutro po 18 (ponieważ wcześniej jestem w pracy mogę nie mieć możliwości odebrania). Mój handlowiec będzie w tygodniu we Włocławku, więc mógłby kotkę odebrać.
Obrazek

cariewna

Od: Czw cze 14, 2007 20:48

Post » Nie maja 09, 2010 22:37 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

cariewna pisze:Hej Marna,
miałabym tymczas w Bydgoszczy dla kotki (nasz fundacyjny) - odezwij się do mnie na tel 691 222 527 dzisiaj albo jutro po 18 (ponieważ wcześniej jestem w pracy mogę nie mieć możliwości odebrania). Mój handlowiec będzie w tygodniu we Włocławku, więc mógłby kotkę odebrać.

Wspaniale :ok:
MIKUŚ

Post » Pon maja 10, 2010 18:15 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Koteczka pojedzie w tym tyg do Bydgoszczy, a na razie dowiedziałam się że:
-mam w domu szafkę na buty! (do tej pory rzucałam je gdzie popadnie, ale takie małe coś zaczęło mi gryźć sznurówki);
-ubrania chowa się do szafek, chyba, że chce się mieć na nich ozdobę w postaci sierści;
-szafki się zamyka;
-szuflady też;
-najpierw sprawdza się czy szafka/szuflada nie zawiera w sobie kota;
-trzeba patrzeć pod nogi, bo można przejechać się na kulce;
-albo potknąć o przebiegającego kota;
-kot potrafi bezinteresownie podejść i się przytulić (czego moja Mara nie potrafi- znajduje mnie lub moją mamę tylko kiedy chce jeść);

Cieszę się, ze Klara nie pojedzie do schronu, ale taki mi szkoda, że nie zostanie u mnie :crying:

Marna

Post » Śro maja 12, 2010 18:51 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Marna, plz zadzwoń do mnie, bo gdzieś wciorciłam Twój numer :) Bartek będzie jechał jutro po kotkę, tylko będzie też dzwonił, żeby się jakoś konkretnie umówić :)
Obrazek

cariewna

Post » Czw maja 13, 2010 12:04 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Przed kilkoma minutami Klara pojechała do domku tymczasowego. Kiedy ją zabierałam z ulicy wiedziałam, że tylko na kilka dni, że nie zostanie na zawsze. Przez ten krótki czas przywiązałam się do tego szkraba, witała mnie kiedy wchodziłam do domu, głośno domagała się uwagi i pieszczot. Dziś weszłam i była cisza. Martwa cisza, nikt do mnie nie podbiegł, mnie zaczął miauczeć. Jeszcze się łudziłam, że zdążę przed przyjazdem osoby, która miała ją zabrać, na szafce stoi miseczka z jedzeniem, w kącie kuwetka, powiedziałam "Klara...". Nic. Cisza. Uświadomiłam sobie, że jej już nie ma, ona nigdy nie kazała mi czekać... :crying:

Obrazek

Marna

Post » Pon maja 17, 2010 21:51 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Marna, w razie czego wszystko ok - Pani Małgosia zachwycona kotką (zmieniła jej imię na Maja - jest z niej taka pasiasta pszczółka :) ). Jest duża szansa, że kotka pójdzie już bardzo niedługo do domu stałego - wyadoptowaliśmy jakiś czas temu małą, burą koteczkę do bardzo fajnego domku - i teraz domek dorósł do drugiego kota, a Klara-Maja podbiła im serce.
Kotka będzie miała dobrą karmę, opiekę weterynaryjną, domek niewychodzący, fajną przyjaciółkę - ale przede wszystkim kochających ludzi :) Tylko trzymajcie kciuki :)
Obrazek

cariewna

Post » Sob maja 29, 2010 18:31 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Niestety kotka nadal jest u Pani Małgosi, nie dogadała się w nowym domku z kotką, która tam mieszka. Szukamy dla niej domku, gdzie byłaby jedynym zwierzakiem.
W tym tygodniu idzie pod nóż, mamy obawy, że może być w ciąży (ma wielkie sutki).
Obrazek

cariewna

Post » Wto cze 08, 2010 21:48 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Maja była w ciąży - jest już po sterylizacji. Mamy nadzieję, że agresja kotki była spowodowana jej odmiennym stanem i że teraz będzie bardziej przyjaźnie nastawiona do innych zwierzaków. To śliczna kotka - bardzo drobna i o pięknym umaszczeniu. Ale - wredota jakich mało :)
Szukamy domu!
Link do ogłoszenia kotki: http://www.kociadolina.pl/adopcje,160,Majka.html
Obrazek

cariewna

Post » Wto cze 15, 2010 21:26 Re: trikolorka szuka domu-czas do czwartku albo schronisko!

Maja jednak lubi inne koty :) Po sterylizacji zaprzyjaznila sie z Nadia. Niestety adopcje idą kiepsko i nikt się po nią jeszcze nie stara :(
Obrazek

cariewna