Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
BOZENAZWISNIEWA pisze:Betta napisała:
"zakażenie latentne, kiedy wirus jest w stanie uśpienia i kot nie jest źródłem zakażenia też jest wykrywane przez test ??"
NIE.....
tak własnie zaraziły sie moje koty....zwykłe testy nie wykażą niestety...
dobiłam 2 koty szczepiac od białaczki koty zakazone latentnie,,,nie zyją..
Betta pisze:BOZENAZWISNIEWA pisze:Betta napisała:
"zakażenie latentne, kiedy wirus jest w stanie uśpienia i kot nie jest źródłem zakażenia też jest wykrywane przez test ??"
NIE.....
oj... zazwyczaj właśnie szczepionki uaktywniają postać podkliniczną.... kiepska sprawa..chce sie dobrze a wychodzi wrecz odwrotnie.....
a jakiekolwiek testy wykazują latentne zakażenie FelV , bluerat ?? BOZENA pisze o "zwykłych"...hmm
RudyiSrebrnyKot, dziekuje za banerki![]()
![]()
BOZENAZWISNIEWA pisze:Betta pisze:BOZENAZWISNIEWA pisze:Betta napisała:
NIE.....
oj... zazwyczaj właśnie szczepionki uaktywniają postać podkliniczną.... kiepska sprawa..chce sie dobrze a wychodzi wrecz odwrotnie.....
a jakiekolwiek testy wykazują latentne zakażenie FelV , bluerat ?? BOZENA pisze o "zwykłych"...hmm
RudyiSrebrnyKot, dziekuje za banerki![]()
![]()
U nas wszystkie koty zostały przebadane testami ELSA i miały porzadna morfologie robiona.Testy były powtarzane...bo mielismy kociaki tymczasy z białaczka,jakie zeszły...więc musiałam wszystkie przebadac...No i wyniki były negatywne..i u 3 pozytywne...Oczywiscie zaszczepilismy koty zdrowe...i niestety 2 sie uaktywniły nagle i trzeba było uspić niestety...(FIP i u drugiej mojej dziewczynki guzy przerzutowe...)
Pewnosc daja chyba tylko testy co w Niemczech robia..koszt 330zł9Gibutkowa pisała..)Jeśli sie nie myle.U nas paskowe sie sprawdziły...w połaczeniu z morfologia , biochemia...dały ogólny obraz.3 moje białaczkoce zyja u nas i sa w nawet dobrym stanie, a patrzac,ze maja białaczke sa w b.dobrym stanie....od lutego...Oczywiscie na Interferonie jedziemy...Najbezpieczniejsze sa PurevaxZ BIAŁACZKA:TU NAWET JESLI KOT JEST CHORY LATENTNIE...BIAŁACZKA SIE NIE UAKTYWNI..TAK PRZYNAJMNIEJ SŁYSZAŁAM OD DOSWIADCZONYCH WŁASCICIELI KOTÓW(MOJE TEZ W WIEKSZOSCI SA NIA ZASZCZEPIONE).Przepraszam za wielkie litery, ale zapedzona jestem ....
Błędem jest testowanie wybiórcze....nie polecam ,a ostrzegam![]()
![]()
![]()
Podstawa to jak wiecie kastracja-sterylka..bo sie szybko rozejdzie..
Anna Rylska pisze:Betta czy wiesz cos więcej na temat stanu zdrowia tego pokiereszowanego kotka z chora łapką?
być może znalazły sie sponsor,który zapłaci za operacje łapki u dobrego weta,
potrzebne są jednak konkretne informacje, jak sprawa wygląda,w jaki stanie ta łapka? kiedy mozliwy byłby zabieg i czy ktos pomógły w tym tej Pani i kotu ( zawieżć, przywieżć, pomóc jakoś) gdzie, za ile, u kogo? wpłata byłaby bezpośrednio do wskazanej lecznicy
czy do tej Pani jest jakiś kontakt telefoniczny, czy do niej można bezpośrednio wysyłac karmę?
pozdrawiam
Betta pisze:POSZUKIWANA FUNDACJA-STOWARZYSZENIE KTÓRE ZECHCIAŁO BY PRZYJĄĆ "WN" POD SWOJE SKRZYDŁA....on nie może zostać w tym miejscu, bo nie ma tam warunków dla chorego kota.... będe rozmawiac z p. Irena aby go oddała, póki co sobie tego nie wyobraża....ja nie widze wyjścia póki co...
prosze o info o fundacjach które przyjmuja koty - najlepiej ze śląska na początek
jak dla mnie 15 kotów trzebabyło by zabrać....większośc to kocury niewykastrowane...ale zabiegami juz ja bym sie zajęła, fajnie gdyby od razu potem mogły udac sie w lepszy kąt - to sa koty przyzwyczajone do człowieka...niektóre ogromnie miziaste... ale moga byc tez chore.....PROSZE O ODZEW i POMOC w szukaniu takich fundacji ...ja teraz nie mam niestety czasu zajmowac sie tym (pisze mgr "na jutro").... jesli juz ktoś sie zdeklaruje wtedy załatwiamy kastracje, no i rozmawiam z p.irena co i jak
Użytkownicy przeglądający ten dział: evasteward, fruzelina, Google [Bot] i 725 gości