[Adopcje FKD] Gacuś / chory i po operacji - prośba

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 20:14 Re: [FKD Szczecin]ElGattoMiaukatto-GacuśKosmita/foto&filmySF

Kto wesprze Gacusia? On nie ma ani opiekuna wirtualnego, ani żadnych "swoich" środków na koncie fundacyjnym... Badanie biochemia+morfologia to koszt 90 zł w lecznicy. Gdyby choć część tej kwoty udało się uzbierać...

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Śro cze 09, 2010 15:04 Re: [FKD Szczecin]ElGattoMiaukatto-GacuśKosmita/foto&filmySF

Przyszła wpłata na konto bankowe:
07-06-2010 Jolanta O., Bezrzecze 50,00 zł Tytuł przelewu: Gacuś-badania

Dziękuję bardzo :love:

Gacuś był w związku z tym na badaniu krwi. Podczas pobierania krwi był bardzo grzeczny. Poniżej wklejam wyniki morfologii. Wyniki biochemii odbiorę za ok. godzinę.

Obrazek

reddie

Post » Czw cze 10, 2010 9:41 Re: [FKD Szczecin]ElGattoMiaukatto-GacuśKosmita/foto&filmySF

Dalsze informacje o leczeniu Gacusia tutaj http://forum.kociadolina.pl/viewtopic.p ... 2105#p2105

Nadal potrzebne będzie wsparcie w postaci:

- karmy dla wątrobowców (Hills, Trovet)
- leków (Essentiale forte)
- pieniędzy na opiekę wet
- wskazówek/sugestii odnośnie nieprawidłowości w funkcjonowaniu wątroby i trzustki

Z góry dziękuję.

reddie

Post » Czw cze 10, 2010 16:23 Re: [FKD Szczecin]ElGattoMiaukatto-GacuśKosmita/foto&filmySF

reddie pisze:Dalsze informacje o leczeniu Gacusia tutaj http://forum.kociadolina.pl/viewtopic.p ... 2105#p2105

Nadal potrzebne będzie wsparcie w postaci:

- karmy dla wątrobowców (Hills, Trovet)
- leków (Essentiale forte)
- pieniędzy na opiekę wet
- wskazówek/sugestii odnośnie nieprawidłowości w funkcjonowaniu wątroby i trzustki

Z góry dziękuję.

nie znam sie, ale czy essentiale forte jest w wersji dla zwierzakow?
jesli chodzi o ludzkie to mam odpowiednik - Esseliv, nie musze juz tego zazywac, zostaly mi dwa listki po 10 tabletek, z data waznosci 10.2010, przechowywane w dobrych warunkach. moge przeslac jesli sie nadadza

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Czw cze 10, 2010 23:44 Re: [FKD Szczecin]El Gatto Miaukatto. Kosmita Gacuś zachorował:(

AprilRain, mam Gackowi podawać Essentiale Forte takie zwykłe dla ludzi. Esseliv to to samo, prawda? Zapytam weta jutro (tzn. już dziś), czy może być i wtedy dam znać i podam Ci dane do przesyłki na pw. Dziękuję Ci bardzobardzo :1luvu:

reddie

Post » Pt cze 11, 2010 9:27 Re: [FKD Szczecin]El Gatto Miaukatto. Kosmita Gacuś zachorował:(

Już nie trzeba wysyłać leku. Istna dziś podarowała opakowanie Essentiale Forte dla Gacusia. Dziękuję Istna :1luvu:

reddie

Post » Nie cze 13, 2010 19:04 Re: [FKD Szczecin]El Gatto Miaukatto. Kosmita Gacuś zachorował:(

Gacuś z Inką (już się koty zaczynają dogadywać :) )

Obrazek Obrazek Obrazek

reddie

Post » Wto cze 15, 2010 18:26 Re: [FKD Szczecin]El Gatto Miaukatto. Kosmita Gacuś zachorował:(

Dziękujemy bardzo AprilRain za wysłanie leku Esselive!

Pisałam w innym wątku, że strasznie ciężko podać Gacusiowi lek na wątrobę. Dopyszcznie się nie da całej kapsułki, w jedzeniu wyczuwa i nie ruszy choćby nie wiem jak był głodny. Postanowiłam poobcinać połówki kapsułki, żeby wielkość kapsułki się zmniejszyła. Okazało się, że patent ze zmniejszaniem jest dobry, ale najlepsza okazał się w sumie banalna metoda z wyciśnięciem zawartości tabletki do paszczy. Teraz stosujemy ten ostatni sposób. Zaraz po aplikacji śmierdzi-żelu Gacek dostaje mięsko. Co nie znaczy, że mnie nie nienawidzi, rzecz jasna. Mam przerąbane u kosmity. Teraz do zdjęć Gacuś pozuje tak:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

...czyli zza fotela, bo lepiej zachować ostrożność, gdy zbliża się Kapsułkowy Potwór.

A tak demonstruje miną, jak bardzo mną gardzi :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek

reddie

Post » Śro lip 07, 2010 17:20 Re: [FKD Szczecin]El Gatto Miaukatto. Kosmita Gacuś zachorował:(

Przeprowadziliśmy się do większego mieszkania. Gacuś przeprowadzkę zniósł dobrze, choć początki były irytujące (dla mnie w każdym razie) :mrgreen:
To cenna informacja dla przyszłego domu - Gacuś aklimatyzuje się w nowym miejscu szybko, choć nie natychmiast. U nas przemiauczał pół pierwszej nocy, podobnie jak wtedy, gdy trafił do nas po raz pierwszy, do poprzedniego mieszkania. Oprócz tego, zsikał się na kocyk leżący na łóżku. Jednak po jednym dniu wszystko było już w normie - teraz normalnie korzysta z kuwety i nie hałasuje po nocach.

Niedługo trzeba będzie wykonać kontrolne badanie krwi i moczu Gacusia (kuracja reperująca wątrobę trwa). Apeluję zatem do wszystkich, którzy lubią Gacusia o pomoc w sfinansowaniu tych badań.

Przypominam dane do przelewu darowizny:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Koniecznie z dopiskiem: Gacuś - badania

reddie

Post » Pt lip 16, 2010 1:41 Re: [FKD Szczecin]El Gatto Miaukatto. Kuracja Gacusia trwa...

Zgodnie z zaleceniem weta, powinnam pojawić się z Gackiem w lecznicy, żeby zrobić badania kontrolne. Przydałoby się wsparcie dla Gacusia...

A tak w ogóle to Gacuś w nowym domu (jak to brzmi... niestety - nowy tylko w sensie przeprowadzki :( ) się - że tak powiem - rozpanoszył. Gania za dziewczynami (chyba myśli, że w ten sposób im zaimponuje :roll: ), zajął se kanapę w salonie (w końcu miejsce establishmentu jest na salonach, nie?) i namolnie domaga się miziania (czasem z braku laku sam się mizia z kocykiem na przykład). Wkrótce ma zostać osiatkowany balkon - wtedy dopiero się zacznie...

I nikt jeszcze takiego megakocura nie zechciał. Ja nie wiem, jak to jest w ogóle możliwe. On powinien być obiektem westchnień. Jest do tego stworzony :1luvu:

reddie

Post » Sob lip 17, 2010 14:43 Re: [FKD Szczecin]El Gatto Miaukatto. Kuracja Gacusia trwa...

Dziś Gacuś wystąpił w sesji zdjęciowej "sjesta na wiszącym łóżku" - czyli można pokusić się o stwierdzenie, że była to sesja łóżkowa :mrgreen:

Oto i model:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A żeby nie było wątpliwości, że Gacuś potrafi się dogadać z najbardziej nawet histerycznymi kotami - oto dowód: wczorajsze nocne polowanie na ćmę w asyście Inki (wybaczcie jakość fotki, ale oni cały czas biegali i to jedyne zdjęcie, jakie w ogóle wyszło - mam kilka filmików, ale muszę je najpierw przegrać na dysk).

Obrazek

reddie

Post » Czw lip 29, 2010 13:28 Re: [FKD Szczecin]El Gatto Miaukatto. Kuracja Gacusia trwa...

Gacusiowy banerek
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=107921][img]http://upload.kociadolina.pl/fot/adopcja_kot_gacus.jpg[/img][/url]

Edit: zmiana kodu do banerka
Ostatnio edytowano Śro sie 11, 2010 21:34 przez reddie, łącznie edytowano 1 raz

reddie

Post » Pt lip 30, 2010 20:17 Re: [FKD Szczecin]El Gatto Miaukatto. Kuracja Gacusia trwa...

mam wolny banerek wiec Gacusia doloze :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pt lip 30, 2010 21:48 Re: [FKD Szczecin]El Gatto Miaukatto. Kuracja Gacusia trwa...

Dziękuję AprilRain :1luvu:

reddie

Post » Nie sie 01, 2010 15:34 Re: [FKD Szczecin]El Gatto Miaukatto. Kuracja Gacusia trwa...

Balkon nie leży w centrum zainteresowania Gacusia. Chyba, że jest to balkon z miską pełną żarcia - tak podrasowany balkon zdecydowanie zyskuje na atrakcyjności w oczach Gacusia. A raczej w kubkach smakowych Gacusia.

Ilustruje to film pt. "Sens życia według Gacusia".

reddie

[poprzednia][następna]