K-ów, walki popowodziowej ciąg dalszy :-[[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 16:05 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

katgral pisze:
Tweety pisze:
katgral, z powodu problemów finansowych będziemy Cie leczyć w ramach NFZ więc zaklep sobie kolejkę, pewnie na jakiś 2011, sorry, nie trafiłaś na odpowiedni moment :wink:
[/size]

Baaardzo śmieszne, bardzo :evil:

będziecie mnie odwiedzac w pokoju bez klamek!

jade do domu, z duszą na ramieniu tak żeście mnie nastraszyły :(

ale pamiętasz, że się lubimy, tak? :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw maja 27, 2010 16:11 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

katgral pisze:
Tweety pisze:
katgral, z powodu problemów finansowych będziemy Cie leczyć w ramach NFZ więc zaklep sobie kolejkę, pewnie na jakiś 2011, sorry, nie trafiłaś na odpowiedni moment :wink:
[/size]

Baaardzo śmieszne, bardzo :evil:

będziecie mnie odwiedzac w pokoju bez klamek!

jade do domu, z duszą na ramieniu tak żeście mnie nastraszyły :(

ech, ty sie lecz :mrgreen: sie lecz, bo osiwiejesz :ryk:
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Czw maja 27, 2010 17:19 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Tweety kojarzysz Panią Joasię - ma od Ciebie kotkę. Nie pamiętam imienia kotki jakieś takie Bisia czy Dusia czy coś takiego. Pozdrawia Cię i jest chętna na Etkę - pod warunkiem ze jej dziewczynka ją zaakceptuje. Spotkałam ją dzisiaj koło KV.

Mam pytanie czy ktoś ma blender lub mikser do pożyczenia - mam przestawiać Etkę na jedzenie normalne a ona nie umie gryźć. Zlizała dwie łyżeczki kittena mięsnego -sosik.

Ma dostawać lakcid i imunodulen - Mamba też.

Tweety potrzebuje Pyrantelum dla Etki .

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw maja 27, 2010 17:49 przez Etiopia, łącznie edytowano 1 raz
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw maja 27, 2010 17:45 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Dlaczego nieporozumienie z Gołaska ? Ja grila odwolalam,musiałam sie wyłgać kremówkami z rana, żeby mi wybaczono.

Mam Tadka Niejadka w domu, który biega jak panienka (Olek). Strasznie on chudy jest i lekki, a niby zdrowszy. Od przyszłego tygodnia zaczynamy chłopaków wprowadzać w świat żywych. Zaczynamy od Advocata, na szczęście uzbierałam pieniążki na bazarku.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Czw maja 27, 2010 18:51 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Etiopia pisze:Tweety kojarzysz Panią Joasię - ma od Ciebie kotkę. Nie pamiętam imienia kotki jakieś takie Bisia czy Dusia czy coś takiego. Pozdrawia Cię i jest chętna na Etkę - pod warunkiem ze jej dziewczynka ją zaakceptuje. Spotkałam ją dzisiaj koło KV.

Mam pytanie czy ktoś ma blender lub mikser do pożyczenia - mam przestawiać Etkę na jedzenie normalne a ona nie umie gryźć. Zlizała dwie łyżeczki kittena mięsnego -sosik.

Obrazek

a masz lakcid? bo ja mam chyba pół lodówki, pyrantelum naciągnę do strzykawki gdyby Robert miał z Tobą jechać w sobotę.

Panią Joasię na ten moment kojarzę z czarną Beksą i równie czarną Bianeczką ale mogę czegoś nie pamiętać..

Akima, nie pytaj :evil:

Tweety

Post » Czw maja 27, 2010 19:14 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Chcialabym zostac wirtualnym opiekunem jednego koteczka. Tylko prosilabym o uswiadomienie, co jak i kiedy :)
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Czw maja 27, 2010 19:35 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Infomuje, że klatki na Kocimskiej wolne są dwie, jako że dziczki wróciły dzisiaj do schronu, _Namida_ je zawiozła. Natomiast proszę się nie zdziwić, że czarny Cezar (tak go nazwałam) wróci do nas, ale na krótko. On ma dom :) Pani Ania, która dzisiaj oglądała koty, zdecydowała się na tego dzikusa, który mruczy, barankuje i udeptuje. Anna09 obiecała wizytę (przepraszam, że numer posłałam Ci w częściach :oops:)

Reszta kotów ok, poza tym że znowu któreś leje w catroomie. Może jutro postawić jednak trzecią kuwetę, co?

Mamba ma struwity, ale bez stanu zapalnego. Czy ktoś ma dla niej karmę, czy mam jutro kupić, jak będę w KV?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw maja 27, 2010 20:24 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Tweety pisze:
Etiopia pisze:Tweety kojarzysz Panią Joasię - ma od Ciebie kotkę. Nie pamiętam imienia kotki jakieś takie Bisia czy Dusia czy coś takiego. Pozdrawia Cię i jest chętna na Etkę - pod warunkiem ze jej dziewczynka ją zaakceptuje. Spotkałam ją dzisiaj koło KV.

Obrazek

a masz lakcid? bo ja mam chyba pół lodówki, pyrantelum naciągnę do strzykawki gdyby Robert miał z Tobą jechać w sobotę.

Panią Joasię na ten moment kojarzę z czarną Beksą i równie czarną Bianeczką ale mogę czegoś nie pamiętać..

Akima, nie pytaj :evil:

Lakcidu nie mam ale jutro kupię - Mambo Nalusia tez dostanie.

Tweety to chyba nie ta pani Joasia. No nic jak się z nią spotkam to spróbuję zapamiętać imię kotki.

Mam rachunek za Etkę na 59 złotych - mixol + Conv mleczny. ( Kobiałka nie pozwolił dopisać na Fundację)

Z tych 40 złotych co dostała "w wyprawce" nic nie zostało - dzisiaj kupiłam jej dwie saszetki dla kociąt za 8 zł.

Pani która ją przywiozła dzwoniła pytać się co u niej i obiecywała podrzucić jeszcze pieniądze dla niej...
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw maja 27, 2010 21:09 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

wstępny grafik na wystawę.
Potrzebna jeszcze jadna osoba na niedzielę, tak, żeby przynajmniej od południa były 4 osoby jednocześnie.
Chyba, że milu, sol i queen_ink będą po godzinie dłużej niż w grafiku. Piszcie co myślicie
Dwie przy stoisku i dwie z puszką.
Obrazek
W sumie to myślałam,że dziki posiedzą u nas jeszcze chwile, bo to takie biedy okropne, a Silver - ten srebrny o białych łapkach wylazł z transporterka i patrzył na mnie - on taki śliczny i fajny
wybaczcie mizerną jakość, ale to on, Silver:
Obrazek
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Czw maja 27, 2010 21:17 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

katebush pisze:Chcialabym zostac wirtualnym opiekunem jednego koteczka. Tylko prosilabym o uswiadomienie, co jak i kiedy :)

Wybierasz koteczka, piszesz do szafa, że to Twój kot, w przypadku maluchów, masz prawo, finansując szczepienia, wybrać mu/jej imię. W pierwszym poście Tweety pisze przy kocie, że jesteś jego opiekunem i co miesiąc musisz za to wpłacać 25 pln na konto afn, pisząc wirtualna adopcja XYZ, m-c A, + nick... chyba, jeśli coś nie tak napisałam, niech ktoś poprawi.
I bardzo dziękujemy za pomoc. :)
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw maja 27, 2010 21:29 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

miszelina pisze:Mamba ma struwity, ale bez stanu zapalnego. Czy ktoś ma dla niej karmę, czy mam jutro kupić, jak będę w KV?

Mam kilka puszek/tacek (sprawdziłam, jest 10 szt.) mokrego różnych firm, które kupiłam Ginowi, aby sprawdzic co lubi, ale on tylko saszetki RC i Hill's chce jeść. Mogę oddać dla Mamby. Może ona nimi nie pogardzi :roll:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Czw maja 27, 2010 21:30 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Czemu o mnie nie pamiętacie?

Moje gołębie są już wyleczone - jutro lub pojutrze je wypuszczam. Powinnam zrobić to wczesniej - ale było zimno i padało!

No?

Jeszcze jestem na chodzie - przez przyszły tydzień na pewno będę w domu!

Obrazek
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw maja 27, 2010 21:45 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

trzymać kciuki aby Jagna vel Dziabąg polubiła Dusię :) jutro przeprowadzka.
Okazało się, że Jagna też je wspólnie z p. Agnieszką z talerza posiłki, jak jeszcze Duska dołączy to ... Może trzeba się będzie zrzucić na większą zastawę dla nich :wink:

Tweety

Post » Czw maja 27, 2010 21:52 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Dziczki w schronie, okazały się być posiadaczkami płci żeńskiej.
Ta łysiejąca ma psychodermatozę już od roku.

Czarny kocur ma na imię - uwaga: Drab, wiek ok. 3-4 lata,
w schronie od 2009, nigdy nie chorował.
Łzawiące oko nie wymaga leczenia, spojówki ok. Jedynie przemywać rumiankiem
lub czarną herbatą - przyniosę jutro na Kocimską.
Zestresowany chłopak zrobił kupę w transporterku. Dostał tabletkę na
odrobaczenie, ale do podania jak się trochę uspokoi. Szczepiony w marcu zeszłego roku.
Kot jest jeszcze przez 2 tyg. pod opieką weta ze schroniska, gdyby się coś działo.

Potencjalni przyszli właściciele już o wszystkim powiadomieni.

Widziałam straszną bidę, przynieśli na zastrzyk zmierzwioną długowłosą
kotkę - właściwie kociaka z okropnym ropieniem na głowie, odwodniona.
Ciekawe czy przeżyje :cry:

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw maja 27, 2010 22:02 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Widziałam straszną bidę, przynieśli na zastrzyk zmierzwioną długowłosą
kotkę - właściwie kociaka z okropnym ropieniem na głowie, odwodniona.
Ciekawe czy przeżyje :cry:

Gdzie?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

[poprzednia][następna]