CHOMICZÓWKA, JUŻ TYLKO 1 MALUCH NA BAZARKU POTRZEBNY DT!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 25, 2010 11:57 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

No więc Śledź to skojarzenie mężowskie-na urodzinach syna pół rodziny debatowało,że tak kota nazywać nie można,że to nie pasuje,że nieeleganckie,że ona za miła na bycie jakąś tam rybą pospolitą,że Fiolka to jest bardziej do takiego egipskiego Mau podobna...
Ale TŻet się upiera,że to Śledź,bowiem wygląda jak śledź-kolor, cętki kojarzą mu się z łuskami,taka jest kształtem podłużna jako ten śledź, i jeszcze w dotyku jak śledź(w sensie-mięciutkie ,delikatne futerko,po którym ręce same sie ślizgają-dla mnie to aksamit,dla męża...śledź :twisted: )

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Wto maja 25, 2010 12:07 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

ulinek0 pisze:No więc Śledź to skojarzenie mężowskie-na urodzinach syna pół rodziny debatowało,że tak kota nazywać nie można,że to nie pasuje,że nieeleganckie,że ona za miła na bycie jakąś tam rybą pospolitą,że Fiolka to jest bardziej do takiego egipskiego Mau podobna...
Ale TŻet się upiera,że to Śledź,bowiem wygląda jak śledź-kolor, cętki kojarzą mu się z łuskami,taka jest kształtem podłużna jako ten śledź, i jeszcze w dotyku jak śledź(w sensie-mięciutkie ,delikatne futerko,po którym ręce same sie ślizgają-dla mnie to aksamit,dla męża...śledź :twisted: )

No to i Maryla i ja trafiłysmy. Mi się wydawało, że o jej wydłuzone kształty może chodzić. O kolorze nie pomyslałam.
A już żeby się jej miłe i aksamitne futerko z rybią łuską kojarzyło. To trzeba mieć wyobraźnię. :lol:
Ale ksywka fajna. Spróbuję zaraz poszukać, ale myślę, że nikt tak kota na forum nie nazwał.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto maja 25, 2010 12:19 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

bo sie tomoe obrazi, to ona Fiolkę ochrzciła :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto maja 25, 2010 12:36 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Maryla pisze:bo sie tomoe obrazi, to ona Fiolkę ochrzciła :mrgreen:

Ale czemu się ma obrazić. Fiolka na pierwsze, Śledź na drugie, panna dwojga imion. :mrgreen:
Obrazek

mimbla64

Post » Wto maja 25, 2010 21:25 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Ale mi sie rozpuszczone kocie trafilo. :D
Teoria o mamusi i cioci dokarmiajacej jest bardzo mozliwa. 8)
Ten byku co z 10 tygodni ma nie je sam.
Ale mleko ze strzykawki ciagnie jak smok.
Nie moze w klatce siedziec, bo drze jape, a pluca ma zdrowe.
Musze go na raczkach nianczyć, pod brodka smerac, to laskawie troche pospi.
Pod ogonek zagladalam, ale nie wiem dalej, co to.
Marylu czy mam go sama odrobaczyc, czy do weta z nim. Jak sadzisz?

Przepraszam za brak polskich liter, ale trzymam maminsynka na kolanach.
Obrazek

mimbla64

Post » Śro maja 26, 2010 7:25 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Proszę bardzo oto koteczek:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Zbudził mnie dzisiaj o piątej rano. Głodny był. :twisted:
Tego co mu na noc w klatce zostawiłam nie ruszył. :roll:
Dostał mleczka i zaczęłam mu dawać namoczone suche.
Łykał łaskawie, a potem sam z ręki zjadł kilka ziarenek suchego.
Obrazek

mimbla64

Post » Śro maja 26, 2010 7:40 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

ja bym poszla na odrobaczenie do weta z malym
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Śro maja 26, 2010 8:43 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Maryla pisze:ja bym poszla na odrobaczenie do weta z malym
:ok:

Też tak mysle, ale chyba ze dwa dni poczekam, bo jednak miał koteczek trochę przerwy w jedzeniu.
Zapomniałam napisać, że dziś rano po jedzeniu, głaskany mruczał.
Obrazek

mimbla64

Post » Czw maja 27, 2010 8:37 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Wczoraj był cięzki dzień na bazarku.
Okazało się, ze kotka wysterylizowana w niedzielę miała jednak kocięta.
Zaczęły piszczeć i wylazły w ciągu dnia. Dwa sześciotygodniowe.
Były dokładnie w tym samym miejscu, co ten starszy zdrowy miot.
Pani Ryszarda została powiadomiona.
Jednego udało jej się od razu złapać.
Był w stanie agonalnym. Chory, bez gałek ocznych.
Lekarka z bazarku uśpiła go. :(
Po drugiego ja pojechałam wieczorem, bo była obawa, że bedzie można łapać dopiero po zamknięciu bazaru.
A pani Ryszarda nie jest wpuszczana na bazarek po zamknięciu.
Ale jak przyjechałam, to p.Ryszarda już kotka miała, wylazł do jedzenia i złapała go.
Pojechałam do weta.
Pan doktor ocenił, że stan ogólny dobry. Nie odwodniony.
Z katarem, głównie na oczach. Ale gałki oczne są widoczne, nie uszkodzona rogówka. Po prostu koszmarnie zaropiałe.
Jest to koteczka czarna z białym - pingwinka. Z białymi wąsiskami.
Dostała antybiotyk i gentamycynę do oczu.
Następna wizyta w sobotę.
Koteczka jest u p.Ryszardy. Nakarmiłysmy ją po wizycie u lekarza na razie takim wzbogaconym mlekiem, a dzisiaj zawiozę mleko dla kociąt.
Ona oczywiście je juz sama, ale póki co, to była strasznie zestresowana.

Ale to nie wszystko. Okazało się, że jeden z tych trzech kotków, ze zdrowego miotu, które wydały panie z budek, wrócił wczoraj na bazar.
Opiekun po dwóch tygodniach, ponieważ kotek się załatwiał nie do kuwety, przyniósł go na bazar i po prostu nikomu nie mówiąc wypuścił.
Nie wiem, jak się o tym te panie dowiedziały. Nie miałam juz czasu pytać wczoraj.
Będą go łapać, mam nadzieję, że im się uda.

I na koniec mój maminsynek, a raczej synka, bo to chyba kotka.
Zjadła wczoraj suche, które zostawiłam w klatce.
Na szczęscie, bo z powodu tej akcji na bazarze nie było mnie 9 godzin w domu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Taka jest. Dziwię się bardzo, jak to mozliwe, ze w tym samym miejscu na bazarku mogły byc tak różne mioty. Jeden zdrowy jak ryba, a drugi taki chory.
Obrazek

mimbla64

Post » Czw maja 27, 2010 10:15 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Ślicznota z tego czarnuszka. I kluseczka, tak na moje laickie oko :D
A ten bazarek to mi spokoju nie daje, ciągle jakieś niespodzianki :evil:
Trzeba koniecznie wyłapać pozostałe kotki do sterylek, żeby ten koszmar się wreszcie skończył. Tylko, żeby te małpy dały się złapać :roll:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Czw maja 27, 2010 10:37 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

:cry:

tego malucha najlepiej karmic nie mlekiem, tylko proszkiem convalescence RC, do kupienia w lecznicach
daj znac czy ten wyrzucony maluch sie zlapie
w weekend moge pomoc jesli bedzie potrzeba
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Czw maja 27, 2010 12:28 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Efcia1 pisze:Ślicznota z tego czarnuszka. I kluseczka, tak na moje laickie oko :D
A ten bazarek to mi spokoju nie daje, ciągle jakieś niespodzianki :evil:
Trzeba koniecznie wyłapać pozostałe kotki do sterylek, żeby ten koszmar się wreszcie skończył. Tylko, żeby te małpy dały się złapać :roll:

Efciu wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że kotki tam zostały dwie. Mama tego zdrowego miotu oraz najstarsza mamuśka, która w tym roku się bardzo utajniła. Panie z rogu przy kwiaciarni, które opiekują się tą wysterylizowaną trójeczką (trójeczce bardzo już oswojonej trzeba by porobić zdjęcia, jak siedzą na wystawie w kwiaciarni i pozwalają się ludziom podziwiać) jej nie widują, a p.Ryszarda widziała ją i uważa, że ona nie była w ciąży. Co oczywiście nie jest już miarodajne. Ponieważ odkąd p.Ryszarda nie jest wpuszczana na bazar po zamknięciu, to ma słabszą orientację. Nie ma już tak jak dawniej, że przychodzi wykłada jedzenie i wszystkie koty do nie przybiegają na środek bazaru pod latarnię, gdzie może je dokładnie obejrzeć.

W sobotę i niedzielę ja się szykuję na łapankę. Byłoby fajnie gdybyś mogła przybyć z mercedesem. Ale te niezłapane kotki, to są mama i jej nieodrodna córeczka. Największe spryciule.

A mój kotek rzeczywiście kluskowaty.
Obrazek

mimbla64

Post » Czw maja 27, 2010 13:09 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Maryla pisze::cry:

tego malucha najlepiej karmic nie mlekiem, tylko proszkiem convalescence RC, do kupienia w lecznicach
daj znac czy ten wyrzucony maluch sie zlapie
w weekend moge pomoc jesli bedzie potrzeba

Marylu mleko dla tej koteczki polecił mi lekarz. Kupiłam mleko Bogeny.
Ale rzeczywiście to nie jest tka mała koteczka, która by musiała mleko tylko jeść.
Tego proszku convalescence nigdy nie używałam. Co to jest?
W sprawie malucha mam nadzieję, że się uda. ten kotek był już chyba dwa tygodnie w domu. Musi byc oswojony.
Będę dziś u p. Ryszardy, więc napiszę, czy się odnalazł.
Obrazek

mimbla64

Post » Czw maja 27, 2010 14:27 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Małgosiu, też mi się wydawało, że zostały tylko te dwie kotki ale jak je złapać?!? Oczywiście, przyjadę z mercem. Dobrze byłoby te małpiszony trochę przegłodzić. Spróbujemy też na gotowaną rybę, ostatnio zwabiłam na nią niełapliwą kotkę w ciąży :wink:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Czw maja 27, 2010 15:11 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Efcia1 pisze:Małgosiu, też mi się wydawało, że zostały tylko te dwie kotki ale jak je złapać?!? Oczywiście, przyjadę z mercem. Dobrze byłoby te małpiszony trochę przegłodzić. Spróbujemy też na gotowaną rybę, ostatnio zwabiłam na nią niełapliwą kotkę w ciąży :wink:

Kotki maja być przegłodzone. Ja wezmę gotowaną rybę i tuńczyka w oleju, trochę wołowiny. Może się uda.
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]