Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2010 22:33 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Z newsów: dziś dzwoniła pani "właścicielka"... :) hmm... ponoć wczoraj też dzwoniła, ale nie mogli się połączyć. Ogólnie nie naciskała jakoś szczególnie, ale z radością oznajmiła, że woda już opadła, że jest już bezpiecznie...

Cóż więc... Janek powiedział, że wpadniemy jutro pogadać... Myślę, że weźmiemy ze sobą wielkiego miśka Kubę. On się strasznie u nas męczy. Taki smutny, że nie może wychodzić... Niestety, on czuje się u tej pani po prostu szczęśliwy. Jakie by nie były nasze "miauowe standardy" opieki nad kotami - wiem wiem, on nie wie że może być inaczej - ale jemu tam dobrze. Tak myślę.
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Śro maja 26, 2010 22:45 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

A poza tym niezmiernie się cieszę, że kocica, która jest u alla7 wykazuje chęć przymilania się! To świetna wiadomość :)

Kocice po sterylkach są słabe. Dopiero dziś wieczorkiem zaczęły jeść. Może jadły i piły pod moją nieobecność, ale tego nie wiem.
Najsłabsza jest ruda - leży chudzinka i śpi, ale podnosi główkę do głaskania i mruczy. Po podstawieniu miseczki pod pyszczek - jadła suchą karmę, ale nie bardzo gryzła :/
Kupiłam dla niej RC Convalescence "mleczne", ale nie podchodzi jej. Odsuwa się raczej z obrzydzeniem. Ostatecznie mozna strzykawką...

Mama rudzielców - jedyne co zjadła, to właśnie ta Conva. Dobre i to - może to mało, ale ma sporo kalorii..

Szara kociczka dziś po raz pierwszy u nas mruczy i mimo osłabienia, cieszy sie na widok ludziów. Rano wyglądała jak 7 nieszczęść, wiec wzięłam ją wieczorem do weta, bo miała strasznie zapłakane oczka. Dostała betamox i krople do oczu. (tak samo jak małe rudaski, bo też przeziębione). Fajna z niej kociczka... mruczała nawet z zadowoleniem na stole u wetki i podczas mierzenia temperatury :) Ona - nie mam pewności czy coś je. Zaraz jej jeszcze coś popodsuwam pod nosek...
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Śro maja 26, 2010 22:47 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

A propos adopcji - nie zdążyłam napisać na forum, bo zdecydowaliśmy w zasadzie zeszłej nocy: MAŁY RUDY CHŁOPCZYK MA JUŻ WYBRANY DOMEK! :) Będzie mieszkał we Wrocławiu.

Pieczarko - dziękuję bardzo za propozycję. Przepraszam, że od razu nie napisałam o domku dla tego kociaka, bo zrobiło się zamieszanie..
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Śro maja 26, 2010 22:58 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

To super, jeden rudasek ma domek :D a co z koteczka czy jest jakiś domek na oku.

anda70

Od: Sob maja 15, 2010 20:59

Post » Śro maja 26, 2010 23:51 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

I to forumowy domek :) Czekamy z niecierpliwością na nowego domownika :1luvu:

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

Post » Czw maja 27, 2010 0:44 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Z nowych relacji: Szara Kocica szaleje z rudaskami po pokoju. Może nieszczególnie je, ale widać silna z niej baba :) Mimo katarku nie ma gorączki.

Mama rudzielców sporo już jadła, choć mięsa nie ruszyła, hm..

Ruda kociczka wieczorem już jeść nie chciała, ale bardzo dużo piła, więc chociaż to.

MAM PYTANKO - mała rudo-kremowa dziewczynka ma połamane prawie wszystkie wąsy - czy to jej samo się poprawi w dobrych warunkach? Teraz była wcześniej przecież na mleczku mamy...
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Czw maja 27, 2010 0:48 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

NA PIERWSZEJ STRONIE CAŁY ADOPCYJNY SPIS!
Będę go uzupełniać o bierzące sprawy, potrzeby i kolejne koty :)

Dorzucę też na 1-szą stronę fotki.
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Czw maja 27, 2010 7:45 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jaś&Małgosia pisze:MAM PYTANKO - mała rudo-kremowa dziewczynka ma połamane prawie wszystkie wąsy - czy to jej samo się poprawi w dobrych warunkach? Teraz była wcześniej przecież na mleczku mamy...

Tak samo sie poprawi :) Swojego czasu TŻ kot jak byl maly wszędzie sie wciskał i połamała sobie wasy no i odrosły mu wiec spokojnie :)

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Czw maja 27, 2010 9:18 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Mamusia absolutnie nie jest dzikim kotem :) Nie mogę zrobić jej lepszego zdjęcia bo się cały czas ociera,wchodzi mi pod rękę. Maluszków staram się nie ruszać i ich zdjęcie robione tak na szybko.
Mamusia ma apetyt, ale woli saszetki. Wie po co dostała kuwetę tylko połowę rozsypała. Zawartość kuwety bardzo poprawna. Dzisiaj spróbuję je zważyć.

Mamusia - tu nie widac jaka jest drobniutka, moze tylko te boczki zapadniete
Obrazek
Maluszki - na zywo są jaśniejsze
Obrazek

alla7

Od: Pon mar 29, 2010 18:38

Post » Czw maja 27, 2010 9:31 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Zdrówka i kciuki!!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw maja 27, 2010 9:31 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

och słodzinki malutkie.
A mamusia w moim ulubionym kolorze - szaro-bura cętkowana. Taki ocelocik :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw maja 27, 2010 10:14 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

:ok: żeby wszystko dalej toczyło się tak dobrze :)

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Czw maja 27, 2010 10:46 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kciukam

Kaprys2004

Post » Czw maja 27, 2010 13:54 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Te maleńkie kociaki są jak chomiczki! :1luvu:
Cieszę się wielce, że mama taka miziasta - może jest dla niej szansa na domek, a nie dalsze bezpańskie życie!

Zapomniałam napisać w tym wszystkim o Nartusiu - kociak jest zaszczepiony. Wetka powiedziała, że on powinien raczej widzieć - ma zapalenie rogówki, więc jest dla niego szansa! Pojutrze będzie go widział ortopeda :)

Kolejna sprawa - zainteresowanych adopcjami kotów z tego wątku - zapraszam do zapoznania się z pierwszą stroną. Z pytaniem o konkretnego kota proszę o pw. Od razu proszę napisać coś więcej o sobie (dziękujemy tym co tak od razu zrobili - takie pierwsze wiadomości bardzo nam ułatwiają). Bez urazy - ale nie traktujemy poważnie osób wypisujących na forum bez skontaktowania się z nami - typu: "ja chcę tego i tego kota, zaraz już po niego przyjadę, chcę i tyle, bo mi się podoba, bo ładny". PROSIMY O WCZEŚNIEJSZY KONTAKT. Liczba kotów jest ograniczona. Z pomocą forumowych przyjaciół wydostaliśmy je do lepszego życia, dlatego prosimy o wyrozumiałość i cierpliwość.

Janek był dzisiaj na działkach - spora część była zalana. U tej pani też było mokro - jeszcze w piwniczne ma wodę...
Oczywiście bardzo prosiła o przywiezienie jej kotów :( I chorobcia - nastaje na mamę rudzielców, bo ona b. długo z nią jest. Dowiedziała się ze ta kotka była znów ciężarna, że jest po sterylce - zrozumiała. Zrozumiała też, że kotka będzie u nas jeszcze z tydzień, bo jest po zabiegu. Dobre tyle, że kotka już nie będzie się kocić, ale strasznie nie chcę żeby tam wracała... :(

Nartuś zostanie też u nas na czas wizyt lekarskich. Potem - zobaczymy.

Kotka krótkowłosa - trikolorka - może być do adopcji jeśli znajdzie się domek. Ale to musi być kotka wychodząca, nie da rady utrzymać jej w domu... Ale strasznie kocha człowieka! Jeszcze nie wrzucam jej na pierwszą stronę. Chcielibyśmy ją wysterylizować w każdym wypadku - na razie nie wygląda na ciężarną i kocury się nią nie interesują... Ale to nie jest alarmowa sytuacja - jak było z ciężarnymi, więc w Koterii może być trudniej...

Janek "negocjował" Charczącego kocurka (pani nazywa go Furba) - tu trudniejsza sprawa, ale nie nie do wygrania..! Kobita musi zrozumieć, że on u niej będzie wiecznie chory.
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Czw maja 27, 2010 14:25 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Serce czasem nie pozwala oddać, ale rozum powinien nakazać.. :(

Kaprys2004

[poprzednia][następna]