» Śro maja 26, 2010 0:10
Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.
Dziewczyny mam problem. Bardzo poważny, tyle tylko ze nie chce narazie nic pisać. Mało mnie na watku. Wiem. Przepraszam Bardzo, proszę o cierpliwosć.
Najwazniejsze sprawy bieżące. Cóż nasze okocone, nie pojmane na sterylki kocie mamy zjawiaja się punktualnie przy jedzonku. Mama Blusi ma do pokonania spory kawał i czasem przybiega jak juz inne kociaki jedza. Z kolei sama Blusia bardzo się zmieniła.U kotów rozrózniam trzy fazy. Pierwsza na poczatku to "niesmiałe proszenie". Druga to "czekam na jedzonko". Trzecia to "dawaj szybko jeść". W zależnosci gdzie i jak długo juz karmię, kociaki wybieraja wariant pierwszy, drugi lub trzeci. Blusia jest teraz na etapie drugim. Mama Blusi na trzecim a Bajeczka nadal na pierwszym. Nadal skromniutka i niesmiała. Czeka grzecznie z innymi i czeka cierpliwie.
Karmiące kotki, niestety aż trzy w tym roku w stosunku do których wszystkie moje podejscia zawiodły, od dwóch dni dostaja lepsze jedzonko.Oprócz rybki z makaronem dostaja solidna porcję puszki i specjalnie kupuję im Purine catchow. Nie wiem czy to tak sie pisze?
dziwne to bo Purina zamawiana dzięki Opiekunom w Vivie też jest z łososiem, a ma zupełnie inny kształt, kolor i zapach. Dzisiaj dowiedziałam sie w czym tkwi szczegół.W nazwie.Gdyby Ktoś miał porównanie cenowe, bede bardzo wdzięczna.
Mamuśki dziś dostały rybkę z makaronem, Purinę i puszeczkę Felixa w pomidorach.Wczoraj byl whiskas z jagnięciną. Mam nadzieję ze za bardzo sie nie rozpieszcza i nie przyzwyczaja do luksusów. Bo potem, to juz tylko sterylka je czeka, jedzonko lepsze przez kilka dni no a potem to juz musimy niestety przyhamować.
Niedzwiadek czuje się rewelacyjnie. Tak kociak stanał na nogi, ze sama uwierzyc nie moge. Liche tylko coś ma te futro i kurcze nie wiem. Jakis wyleniały mocno jest i chudziutki niestety. Tucze go juz od trzech dni, ale widzę ze on całkiem duzo wcina ,ale jakoś specjalnie po nim tego nie widać. No nic. Najwazniejsze ze zjada lek, czuje się duzo, duzo lepiej i juz pieknie bryka i wybiega na powitanie.