Tarnobrzeg - powódź - KRK transport darów 23.07 !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 23, 2010 21:48 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Anda pisze:Mam nowa kurtkę jeansową dla dziewczynki ok140cm. Gdzie to wysłać??
Tez mam synów tylko, ale kurtkę kupiłam pomyłkowo :oops:

Na Pchlim Targu jest sporo ubrań dla dziewczynki do oddania na 146 cm. Ale odbiór osobisty. Miałby kto po to w Warszawie podjechać i wysłać? W wątku juz zajęłam kolejkę po te ubranka.
ps , Mi pewnie też coś jeszcze po córce zostało, ale ja zawsze mam opory przed oddawaniem używanych rzeczy :oops: . Mam np od dwóch lat w szafie sportowe buty nr 37, kupione w Decathlonie za przyzwoite pieniądze na trzydniową wycieczkę. Więcej ich córka nie założyła, bo się nie podobały, ale że chodziła po jakimś terenie turystycznym, to widać, że są używane. Wyrzucić szkoda, wydać komuś wstyd...

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie maja 23, 2010 22:16 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Nie wstyd oddawać używane rzeczy,bielizna tylko musi być nowa.Dziękuję wszystkim za oferty pomocy.Najlepiej byłoby kontaktować się z Basią 1968,bo ona ma rozeznanie,co potrzeba w rejonie Tarnobrzega.Skopiowałam z dogo jej prośbę o pomoc.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie maja 23, 2010 22:25 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Błagam was dziewczyny nie róbcie zamieszania w tym wątku. To nie miejsce na przepychanki. Sytuacja na miejscu jest tragiczna i trzeba się skupić na tym jak możemy pomóc Stowarzyszeniom z Tarnobrzega i Sandomierza. Sami nie dadzą rady. W Tarnobrzegu potrzebna jest głównie karma. Od jutra mają mieć pomieszczenia od Siarkopolu na terenie Machowa i będzie gdzie przechowywać zwierzaki. Mają już pewną ilość klatek i transporterów ale te czekają aż będzie można realnie ewakuować zwierzaki z terenów zalanych. Teraz pilnują aby jedzenie było rozwożone dla zwierząt które tam zostały. Na "wyspach" są spore ilości psów i ciągle dopływają nowe. Przypuszczam, że koty są w gorszej sytuacji. Wczoraj wieczorem rozmawiałam z Luizą która pływała z woprem. Kotów nie widziała. Z Sandomierza, gdzie jest przepełnione przytulisko apelują o miski, karmę i posłania. Skupmy się na pomocy.
Wątek tarnobrzeski na dogo:
[url]www.dogomania.pl/threads/186028-Podkarpacie..-psy-i-koty-toną-zapomniane-przez-wszystkich.-BŁAGAMY-O-POMOC[/url]
Wątek sandomierski:
[url]www.dogomania.pl/threads/186165-SANDOMIERZ-przytulisko-po-POWODZI-pęka-w-szwach.-Potrzebna-pomoc-dogomaniaków![/url]
Zalany obszar jest ogromny:
http://twitpic.com/1q6glz
http://sertit.u-strasbg.fr/SITE_RMS/2010/10_rms_poland_2010/mid/SERTIT_SAFER_GERS038_P05_Poland_Sandomierz_impact_50k_midres.jpg
Ostatnio edytowano Nie maja 23, 2010 22:37 przez Sylwka, łącznie edytowano 1 raz

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Nie maja 23, 2010 22:34 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Basia 1968 pisze na dogo:

" Wszystko sie przyda - to co będzie za duże zostanie przekazane mojej koleżance która jest dyrektorką przedszkola w sobowie/de facto przedszkole też zalane/ i ma rodziny konkretne pod opieką tak, że dary będą rozdysponowane do rąk potrzebujących faktycznie pomocy. "

Z kolei ja i moja rodzina zanosiliśmy rzeczy do
Stowarzyszenie Centrum Wolontariatu i Inicjatyw Obywatelskich
ul.Popiełuszki 13a
37-450 Stalowa Wola
Wszystko się przyda,naprawdę.Jeżeli możecie coś tam wysłać,to będą wdzięczni.
PS.Proszę,nie oskarżajcie jeszcze nikogo.Nie wiemy,jak było.Wiem,że jakiś mężczyzna utonął we własnym domu.Na pewno był zaskoczony.Zwierzęta są ratowane w miarę możliwości.Widziałam zdjęcia uratowanej świni,która pływała w głębokiej wodzie.Mam nadzieję jednak,że przed sądem odpowie facet,który zostawił na działce psy zamknięte w kojcach,chociaż o tym,że teren zostanie zalany wiedział.Było to w Krakowie,psy uratowali strażacy, bo strasznie wyły.

Dowiedziałam się,że bardzo będą potrzebne rękawice gumowe,kalosze,środki czystości.Trzeba posprzątać,a zalewało i szamba i wysypiska śmieci i cmentarze...Ludzie już chorują,muszą być szczepieni.Wiadomo.

ewar

Post » Pon maja 24, 2010 4:52 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Kaja555 zdjęcie dla Ciebie-czasem zdążono z pomocą
http://polskalokalna.pl/tylko-u-nas/naj ... ,1268865,1

W Sandomierzu utrzymuje się bardzo wysoka woda (stan ostrzegawczy przekroczony o 90 cm)
-w ciągu ostatnich 6-ciu godzin ubyło 4 cm
-w ciągu ostatnich 12-tu godzin ubyło 11cm
-w ciągu ostatniej doby ubyło 29 cm.
Wczoraj spadł w zalanych okolicach deszcz- Wisła wolniej opada,nadal bardzo wysoki stan Sanu u dopływu do Wisły.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon maja 24, 2010 7:28 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Sylwka pisze: W Tarnobrzegu potrzebna jest głównie karma. Od jutra mają mieć pomieszczenia od Siarkopolu na terenie Machowa i będzie gdzie przechowywać zwierzaki. Mają już pewną ilość klatek i transporterów ale te czekają aż będzie można realnie ewakuować zwierzaki z terenów zalanych. Teraz pilnują aby jedzenie było rozwożone dla zwierząt które tam zostały. Na "wyspach" są spore ilości psów i ciągle dopływają nowe. Przypuszczam, że koty są w gorszej sytuacji. Wczoraj wieczorem rozmawiałam z Luizą która pływała z woprem. Kotów nie widziała. Z Sandomierza, gdzie jest przepełnione przytulisko apelują o miski, karmę i posłania.

może udałoby się nam zebrać w siłę i poskladać po 10 zł i zakupić duże worki karmy na allegro czy w jakimś sklepie internetowym?
Na wątku pomocowym dla Biafry taka składka fajnie zadziałała, bo w kupie siła, że tak powiem.
nie musi być napewno super karma, na allegro worki puriny cat chow 15 kg to koszt ok 130 zł + kurier gratis.
A skoro kotów nie ma :( to może jakaś karma dla psów???
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon maja 24, 2010 7:28 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Katia80 pisze:Gdyby jakimś cudem zdarzyło się, że ktoś z Lublina pojedzie, to mogę oddać dwie klatki gryzoniowe (dla kociąt mogą być, bo dla dorosłych kotów za małe :( ), budkę dla kotów, taką do spania, kuwetę, ze dwie miseczki. Raczej ukierunkowane na koty i raczej do lecznic i przytuliska

Nikt nie jedzie? :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon maja 24, 2010 7:29 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

berni pisze:
Sylwka pisze: W Tarnobrzegu potrzebna jest głównie karma. Od jutra mają mieć pomieszczenia od Siarkopolu na terenie Machowa i będzie gdzie przechowywać zwierzaki. Mają już pewną ilość klatek i transporterów ale te czekają aż będzie można realnie ewakuować zwierzaki z terenów zalanych. Teraz pilnują aby jedzenie było rozwożone dla zwierząt które tam zostały. Na "wyspach" są spore ilości psów i ciągle dopływają nowe. Przypuszczam, że koty są w gorszej sytuacji. Wczoraj wieczorem rozmawiałam z Luizą która pływała z woprem. Kotów nie widziała. Z Sandomierza, gdzie jest przepełnione przytulisko apelują o miski, karmę i posłania.

może udałoby się nam zebrać w siłę i poskladać po 10 zł i zakupić duże worki karmy na allegro czy w jakimś sklepie internetowym?
Na wątku pomocowym dla Biafry taka składka fajnie zadziałała, bo w kupie siła, że tak powiem.
nie musi być napewno super karma, na allegro worki puriny cat chow 15 kg to koszt ok 130 zł + kurier gratis.

Bardzo chętnie się dorzucę.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon maja 24, 2010 7:34 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Katia80 pisze:
berni pisze:

Bardzo chętnie się dorzucę.

super to już jest nas dwie :ok:
ja coprawda niewiele mogę, ale 20 zł jeszcze znajdę w budżecie.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon maja 24, 2010 7:37 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Koty też są,siedzą na razie w klatkach.Po prostu nie widać ich na zalanych terenach.Utonęły? Chowają się gdzieś?
Na dogo jedna osoba udostępniła konto,na które są wpłacane pieniądze na zakup karmy.Dobry pomysł.

ewar

Post » Pon maja 24, 2010 9:09 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Ja tez jeszcze 10 zl znajde. Wiecej dopiero w czerwcu, po wyplacie, ale jakby kazdy po 10 zl wplacil to sie uzbiera. Na jakie konto przelac pieniazki?
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Pon maja 24, 2010 9:31 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Kopiuję z dogo po raz kolejny.Myślę,że to dobry pomysł.Można oczywiście na konto TSPZ w Tarnobrzegu,ale poprzez dogo byłoby taniej.Poza tym dziewczyny nie musiałyby targać ze sklepu.Tak myślę.

Wyślij wiadomośc poprzez AIM do AgaiTheta
Domyślnie

Cytat Napisał lilo Zobacz post
Dobra , czy ktos moze udostepnic swoje konto na szybka zbiorke na karme ?? a potem zakupic na allegro lub jesli ma dostep do hurtowych cen i wyslac ?? nieraz kogos nie stac na caly worek a moze dorzucic 10 , 20 , 50 zł i juz sie uzbiera na pare workow. Mysle ze najwazniejszy jest czas , trzeba porozsylac watek gdzie sie da i zebrac tak zeby np we wtorek karme juz kupic i wyslac bo te psiaki z glodu pozdychaja. Albo jesli ktos mieszka w okolicy zeby kupic na miejscu.
Ja kupiłam bosha ale oni mają tam też chappi, tylko to trzeba policzyć, bo może 15kg a nie 20kg.
To się jeszcze przeliczy.
Nie wiem czy chcecie ale my już nagłośniliśmy u nas: http://www.schronisko.elblag.pl/inde...d=229&Itemid=1

Jeżeli chcecie to możemy zbierać kase na karme na konto naszego schroniska. Ja jestem kierownikiem i wszystkie pieniążki rozliczymy. Potrzeby są ogromne wszędzie, jak uzbieramy dużo to pomozemy też innym.
Część mnie zna już od dawna, nie zniknę z tą kaską
Tylko, że dziewczynom potrzebna jest kasa też, nie wiem gdzieś były podane dane do wpłat, można też im wpłacać bezpośrednio.

ewar

Post » Pon maja 24, 2010 9:54 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

czyli na schronisko elblag mamy wplacac, bo juz sie pogubilam?
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Pon maja 24, 2010 10:20 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Napisałam,aby wkleili tutaj numer konta.
Można też tutaj
Bank Spółdzielczy w Tarnobrzegu (nr konta 32 9434 0002 2001 1045 6107 0001)
Tarnobrzeskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt „Ogród św. Franciszka”.

ewar

Post » Pon maja 24, 2010 10:36 Re: Tarnobrzeg - powódź potrzebna pomoc-klatki,karma!

Przepraszam za OT, ale może to pocieszające.. Służby ratownicze mają zasygnalizowane, żeby zwracać uwagę na zwierzęta, co prawda z naszej perspektywy to nic doniosłego, po prostu te które utoną stanowią zagrożenie epidemiologiczne dla człowieka, ale zawsze jakoś podnosi na duchu, że nawet jak ktoś nie chce myśleć o zwierzętach bo jest niewrażliwy, to musi, prawda?

U nas wśród znajomych organizowana jest akcja dla sandomierza - zasygnalizowałam sprawę karmy dla zwierząt, zobaczymy co uzbieramy. Edit: gdzie będzie mogła się zgłosić osoba, która do sandomierza pojedzie z tym co uzbieramy?
Bubu ['], Kajtek ['], Sylwester ['], Toffie ['], Mohito ['], Kawior ['] MałyBury [']
Rambo ['], Rambo II ['], Sara ['], Max ['], Yogurt [']

To prawie 4 dekady bezwarunkowej miłości.

Janosia

Od: Czw maja 08, 2008 23:12

[poprzednia][następna]