Trójkot birmański n° 2 - wreszcie jest lato!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 22, 2010 22:36 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

mimbla64 pisze:
Birfanka pisze:Jak przelotne, to mniej grozne... w koncu musi sie ta powodz skonczyc!

Glowa do gory. Zycze, zeby sie koncert udal! :ok:

Dzięki. Koncert bardzo dobry. 2 godziny minęły jak z bicza strzelił. I kupiłam sobie płyty, których właśnie słucham. Ale to nie to samo. Nohawica gra teraz z polskim akordeonistą, którego niestety na płytach nie ma.
Na koniec zaspiewał swoją najbardziej optymistyczną piosenkę, jak sam twierdzi. W polskim tłumaczeniu "Kiedy kitę odwalę". :mrgreen:

I cały czas u nas nie pada. Mam nadzieje, że wały w Warszawie wytrzymają.
Super :)

Tez mam nadzieje, ze waly wytrzymaja. Jesli nie bedzie juz padac, to woda w koncu opadnie.
Trzymam kciuki :ok:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Nie maja 23, 2010 7:12 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie maja 23, 2010 8:11 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

Birfanka pisze:Odpoczywaj Anulka :P

Koteczki dzis spokojne, wczoraj sie wyszalaly...

Ja dzis wreszcie wyszlam na biezaco z haldami zaleglego prania po wyjezdzie, i po gosciu sprzed tygodnia, i posprzatalam.
Nastepne 10 dni bedzie maraton, bo w przyszlym tygodniu wychodzimy 3 razy na imprezy do przyjaciol, a w nastepny poniedzialek jedziemy na krociutki pobyt do Burgundii :piwa:

Pojedziecie trochę wyżej na północ. Czy to się juz kwalifikuje do kupowania czapek uszanek? :wink:

A w ogóle to szkoda, że nie ma ikonki z winem do wznoszenia toastów. :D
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie maja 23, 2010 8:39 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

Winka panie sobie życzą? :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie maja 23, 2010 8:50 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

kalair pisze:Winka panie sobie życzą? :P
Obrazek

Dzięki. :D
Obrazek

mimbla64

Post » Nie maja 23, 2010 9:44 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

Kalair, dzieki za sloneczny obrazek, przyciagnal slonce wielkie :D
Dziekuje Kinga za wino :P To ja jeszcze dolacze z szampanem, mam okazje, zaraz opisze Obrazek

Mimblo, moze sie obejdzie bez uszanek, bo jedziemy 7 czerwca, a ja juz wczoraj na spacerze stwierdzilam, ze WRESZCIE mi za goraco (mialam lekka, rozpieta wiatrowke i T-shirt z dlugim rekawem). Ludzie juz chodza w klapkach i koszulkach bez rekawow. Lipy zaraz zaczna kwitnac, sa juz zielone czeresnie, a jasminy szaleja.

Ale mielismy przygode 8O
Wczoraj w nocy pod oknem kuchni uslyszelismy ptasie wrzaski. Caly dzien co prawda wrzeszcza, ale o tej porze? :roll:
Zapalilismy lampe nad drzwiami i TZ wyszedl sprawdzic, i cale szczescie, bo w poblizu krazyly juz dzikie koty :strach:
Pod nogi mu wbiegla mala szara kulka, myslal w pierwszej chwili, ze mysz, ale to byl mlody kos...
Wzielismy na noc do domu, co bylo zrobic. Na szczescie w piwnicy jest stara klatka po kanarku. Ptaszek byl nieuszkodzony, tylko przerazony.
Dzis rano TZ (po upewnieniu sie, ze zadne koty nie kraza w poblizu) wystawil klatke do ogrodu. Rodzice (chyba?) uslyszeli krzyki ptaszka i zaczeli krazyc w poblizu, zobaczyli go wyraznie, wtedy TZ go wyjal z klatki i posadzil wsrod galazek zywoplotu. Tatus kos zaraz tam polecial z robakiem w dziobie. Do tej pory (juz ponad godzina) go intensywnie dokarmiaja, niezla karuzela w ogrodzie. Ufffffffff 8)
Obrazek

Birfanka

Post » Nie maja 23, 2010 10:24 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

Ale fajna historyjka! :D
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie maja 23, 2010 11:05 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

Zaluje tylko, ze fot nie porobilam, tak sie przejelam, ze nie przyszlo mi to to glowy... caly czas sie balam, ze rano znajdziemy ptaszka w klatce niezywego :strach:
Na pamiatke zostala tylko wielka kupa w klatce, ufff, znaczy ptaszek funkcjonuje prawidlowo, i werwe tez mial, bo krzyczal od rana (moje koty tylko uszami strzygly i patrzyly na mnie ze zdziwieniem).
W ogrodzie mamy ptasi folwark, bo sa dwa dlugie zywoploty wzdluz ogrodzenia, drzewo, i jeszcze zywoplot z cisu w srodku ogrodu, wiec ptaszkow duzo, mimo zagladajacych dosc czesto do ogrodu dzikich kotow (a takze kota-pirata z sasiedztwa :twisted: ). Pod okapem dachu za belkami sa co roku cztery gniazda wrobli, dwa od frontu i dwa od ogrodu, wiec swiergolenie slychac bez przerwy, a gdy w ogrodzie pojawia sie kot, wydaja krzyki ostrzegawcze, juz sama wiem, kiedy kot jakowys przyjdzie, bez patrzenia :lol:
Obrazek

Birfanka

Post » Nie maja 23, 2010 14:05 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

Birfanko, a czy ten ptaszek to taki nielot był jeszcze? Bo jesli tak to on do gniazda nie wróci. Może mu w nocy grozić niebezpieczeństwo.
Obrazek

mimbla64

Post » Nie maja 23, 2010 17:05 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

To taki półlot, upierzony kompletnie, podrosniety (prawie tej wielkosci, co dorosly), podfruwywal juz, ale latac na dluzsze dystanse jeszcze nie potrafi. Czubek dzioba ma juz ciemny i szpiczasty, ale kaciki zolte, i sam jeszcze nie bardzo potrafi jesc. Ale para doroslych kosow, chyba rodzicow, zajela sie nim bardzo aktywnie, dokarmila i eskortowala. Mam nadzieje, ze tej nocy sie umosci lepiej, bo on chyba albo wypadl z gniazda, albo spiac spadl z galezi...
Obrazek

Birfanka

Post » Nie maja 23, 2010 17:48 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

Dzien piekny, cieply, sloneczny, wrocilismy z kolejnej farfouille w sasiednim miasteczku. Bylo co ogladac, chyba ze sto stoisk, ostatnio kupujemy malo, bo stopien zarupiecenia domu jest nadal wysoki, ale fajnie pospacerowac i poogladac. Najbardziej zapadly mi w pamiec: marmurowy walek do walkowania ciasta francuskiego (wazyl chyba ze 2 kg 8O ), matrioszka w formie Johna Lennona i siedemdziesiecioletnia pani w minispodniczce, wygladajaca wypisz wymaluj jak zmumifikowana Twiggy :roll:
Chyba nie rozstawala sie z ta spodniczka przez ostatnie 45 lat, pozostajac caly ten czas sixties girl... w sumie patetyczne.
Nabylismy 2 miniaturki aut (Bugatti i Delage) dla kumpla, ktory kolekcjonuje... co prawda ma juz WSZYSTKIE modele, ale moze choc nie w tej wersji :wink:
W drodze powrotnej widzialam cudny krazownik :1luvu:
Czerwonometaliczny Cadillak kabriolet z tymi pletwami z tylu, dluuugi 8O
najmniej na 5 metrow :lol: :lol:
Cudo!
Chyba zjazd starych aut w poblizu byl, jak czesto w swieta.
Obrazek

Birfanka

Post » Nie maja 23, 2010 21:11 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

Ale fajny dzień miałaś. :D
Szczególnie mi sie podoba zmumifikowana Twiggy. :mrgreen:

Fajnie, że z półlotem w porzadku. :ok:
Obrazek

mimbla64

Post » Nie maja 23, 2010 21:19 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

:D :D :D Fotki fotki ,bo padam :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie maja 23, 2010 21:25 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

Birfanka pisze:W drodze powrotnej widzialam cudny krazownik :1luvu:
Czerwonometaliczny Cadillak kabriolet z tymi pletwami z tylu, dluuugi 8O
najmniej na 5 metrow :lol: :lol:
Cudo!
Chyba zjazd starych aut w poblizu byl, jak czesto w swieta.

U nas był zjazd starych aut. Na rynku. Cuda!! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie maja 23, 2010 21:27 Re: Trójkot birmański n° 2 - aa aa aa, kotki dwa

Kocham starocie,autka tez :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]