Te małe plamki od Bruna to chyba jednak z tego rozdrapanego boku.
Mam na Bruncia okropne uczulenie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
WAŻNA INFORMACJA ZE SCHRONU
prawie wszystkie zwierzaki są zachipowane, więc po nr można dojść do jego historii znalezienia się w schronisku oraz do HISTORII EWENTUALNEJ CHOROBY I LECZENIA.
Nie leczcie zwierząt u innych lekwetów, tylko podjedzcie do schroniska, tam ambulatorium pracuje od 7.00 do 21.00. Może się tak zdażyć ze zwierzak jest w trakcie leczenia a podanie leków przez innego lekweta mogą mu zaszkodzić
Jeżeli będziecie na ul.Rybnej to pracownicy odznaczą, gdzie jest zwierzak i dowiecie się o jego stanie zdrowia. Psy mają wydawane zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę.
Jeżeli chcecie zaadoptować zwierzę to jest wypisywana umowa adopcji i dają książeczkę zdrowia. Jeżeli DT to też zostanie to odnotowane z Waszymi namiarami.
Pracownicy będą mogli to odnotować i każdy będzie spokojniejszy, że akcja ewakuacji wyszła na 5+
Ps. dajcie znać w każde możliwe miejsca, aby zgłaszać się do Schroniska, bo zrobi się wielkie zamieszanie i zwierzaki na tym ucierpią
Bast pisze:Czy ten Pan Doktor to wet ze schroniska? Możesz podać do Niego jakiś kontakt?
Te małe plamki od Bruna to chyba jednak z tego rozdrapanego boku.
Mam na Bruncia okropne uczulenie![]()
Bast pisze:Wyłysienie jest na boku na wysokości tylnej łapy (udo?). Ponieważ syczy i bardzo się boi jak wyciągam do niego rękę, nie mam jak tego oglądnąć. Od razu jak przyjechał to mi się wydawało, że ma tam jakąś "starą" przyschniętą rankę, czy coś w tym stylu.
kosma_shiva pisze:druga sprawa,
w soboty o 9.05 rano w Radio Krakow leci audycja "Klinika zdrowego Chomika".
Mysle, ze tematem bedzie wlasnie powodz i akcja ratunkowa w schronisku.
Chcialabym powiedziec kilka slow na temat pomocy dla schronu i sytuacji "kocio-psiej"
Jakie sa aktualne potrzeby i wazne informacje, gdzie skad jak kiedy, oddawanie, odoptowanie i takie takie.
Prosze o jakies info!
Bast pisze:Jak zajdzie taka potrzeba to skontaktuję się ze schroniskiem i zobaczę co powiedzą.
Oczywiście mogłabym wpakować Kotucha do transportera i do schronu do weta, ale trochę mi go szkoda. On jednak stresuje się okrutnie. Chociaż już i tak jest ciut lepiej.
Wyłożyłam mu szafkę w środku drugim kocykiem (pierwszy jest pod szafką) i teraz zadowolony siedzi w swojej "budce" przez nikogo nie niepokojony. Z przodu ma zamknięte drzwiczki a wejście z tyłu, od strony ściany. Taki osłonięty, zamknięty, na kocyku czuje się na pewno bezpieczniej.
Discordia pisze:Bast pisze:Jak zajdzie taka potrzeba to skontaktuję się ze schroniskiem i zobaczę co powiedzą.
Oczywiście mogłabym wpakować Kotucha do transportera i do schronu do weta, ale trochę mi go szkoda. On jednak stresuje się okrutnie. Chociaż już i tak jest ciut lepiej.
Wyłożyłam mu szafkę w środku drugim kocykiem (pierwszy jest pod szafką) i teraz zadowolony siedzi w swojej "budce" przez nikogo nie niepokojony. Z przodu ma zamknięte drzwiczki a wejście z tyłu, od strony ściany. Taki osłonięty, zamknięty, na kocyku czuje się na pewno bezpieczniej.
Bast, masz moze malt paste? Dzisiaj rano mialam okazje sprawdzic, jak na malpaste reaguja dzikie koty. Wypuszczalam kicia na dwor, a na tarasie siedzial przesliczny rudy kicius. Tylko ze sie zerwal jak mnie zobaczyl, i trzymal sie z daleka, zeby sie przywitac z kiciem (grzecznie powachali sobie noski i to by bylo na tyle). Wiec ja wyciagnelam maltpaste, Morgan jak zobaczyl tubke, to momentalnie w tyl zwrot i juz czeka. Jemu podetknelam tubke, a sobie na palec wpakowalam odrobinke i wysunelam w strone rudego dziczka. Podszedl, tak zeby byc jak najdalej, ale jezykiem siegnac palca, tylko bron boze nie dotknac mojej skory. Nie wiem, co oni laduja do tej pasty ze ma taki oglupiajacy kota zapach (pierwszy raz sprawdzilam na Morganie, jak przyszla kolezanka z fretka. Fretka sterroryzowala biednego kicia, ale jak wyciagnela paste, to lizali z jednej tubki, dotykajac sie jezorkami).
Jesli masz takja paste, to mozesz odciagnac nia uwage Bruna, i obejrzec, co on ma na tym udzie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Agnieszka LL, Blue, Majestic-12 [Bot] i 94 gości