CZARNA ZUZIA! już kochana w swoim domku RTOZ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 13, 2010 17:17 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Hanulka pisze:hm.. bozita odradzam.. mój miał taką sraczkeępo tym i żyganko jak ta lala.. i też chyba na miau czytałam o tych skutkach...

a naszym 7 i wielu innym doskonale służy (chociaż nbie jest podstawą żywienia) - kwestia indywidualnej reakcji organizmu. Na pewno jest o wiele lepsza niż "łyskasy"
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw maja 13, 2010 17:57 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

slapcio pisze:
Hanulka pisze:hm.. bozita odradzam.. mój miał taką sraczkeępo tym i żyganko jak ta lala.. i też chyba na miau czytałam o tych skutkach...

a naszym 7 i wielu innym doskonale służy (chociaż nbie jest podstawą żywienia) - kwestia indywidualnej reakcji organizmu. Na pewno jest o wiele lepsza niż "łyskasy"

trzeba próbować..
ooo, na pewno. łyskasy to na wyżarcie żoładka, jak dla nas pepsi... :ryk:
opowiem krótką historię sprzed dawna 8O : dawałam moim kociastym łyskas (nieświadoma i niemiałowa) i skapnęło mi na blat kuchenny (drewniany), trochę o tym zapomniałam.. a jak starłam, to wyżarło do cna.. zaczęłam sie wtedy zastanawiać, co ten łyskas w sobie ma :wink:
i czy żoładki kocie też tak żre? o... matulu.... 8O 8O 8O 8O 8O
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Sob maja 15, 2010 2:56 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

rodziceZuzi pisze:Witamy wszystkich zainteresowanych tematem.
NA samym początku chcielibyśmy wszystkim podziękowac za miłe i ciepłe przywitanie na forum. Nie sądziliśmy ze wiadomości tak szybko będą się rozchodziły. Jeśli chodzi o Zuzię to faktycznie na samym początku mieliśmy z nią troszkę kłopotów ale wnioskujemy ze to bardziej wywołane stresem aniżeli jakimiś dolegliwościami fizycznymi. Kilka dni przeżywaliśmy różne nastroje Zuzi co powodowało coraz większe frustrację u nas ale wszystko się uspokoiło. Zuzia ma swoje legowisko na którym chętnie się wysypia przeciąga lub ucina popołudniowe drzemki. Jak na razie nie wykazuje jakiego kolwiek zainteresowania drapakiem wykonanym ręcznie przez nowego Pana, ale mamy nadzieje że wkrótce się to zmieni.
Zauważyliśmy że Zuzia z dnia na dzień robi się coraz bardziej śmiała i chętna do zabawy ze swoją nową zabawką - małą myszką pluszową. Jeśli chodzi natomiast o jedzenie to zauważyliśmy ze lubuje sie bardzo w baleronie i serdelkach a z resztą jedzenia to tak niechętnie. Smakuje jej również sucha karma i oczywiście mleko łaciate.. :)

Jeśli chodzi o wizytę u wet to usłyszeliśmy że to ma pewnie podłoże psychiczne i związane jest z dośc dużą ilością stresu ale powinno się uspokoic. Na pewno nie jest to żadne schorzenie bakteryjne czy przeziębieniowe gdyż nasilałoby się ono a nie nagle znikało.

Ogółem mozna powiedziec jak każda rodzina po przejściach znajdujemy wspólny język i poznajemy siebie nawzajem.
Jeśli chcecie wiedziec coś wiecej prosimy o pytania.

P.S. przepraszamy że tak mało tu gościmy ale Zuzia pochłania nas całkowicie i to na niej chcemu się koncentrowac zamiast siedziec na forum.

Jak nawiecej takich wiesci poprosze :)

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Sob maja 15, 2010 20:16 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Zuzia zasługuje na taki kochający domek :1luvu: :1luvu:

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Nie maja 16, 2010 20:37 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Czy wszystko dobrze z Zuzią? Proszę o wieści...... :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt maja 21, 2010 17:48 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Rodzice Zuzi witają ponownie.
Jeśli chodzi o Zuzię to z naszych obserwacji wynika ze już jest coraz lepiej zaczyna skakac po półkach i szafkach więc dochodzimy do wniosku ze już się zaklimatyzowała i jest ok więc na pewno moczenie nie jest na tle nerwowym gdyż nadal się pojawia. PO kolejnej wizycie u wet po kolejnej konsultacji lekarz doszedł do wniosku iż wszelkie objawy wskazują na syndrom suki popuszczajacej po kastracji. Najwidoczniej podczas zabiegu macica była wycięta za blisko cewki moczowej. Dostaliśmy leki i leczymy Zuzię choc jej na pewno lek nie smakuje i nie wie co w ogóle jest grane i co dostaje.
Jeśli idzie o całą resztę to w jak najlepszym porządku. Nadal drapak nie ruszony co powoli irytuje pana... :)

Jesli macie pytania prosimy otwarcie pytac. POdajemy maila bo tu raczej za często nie jesteśmy.. : pompidul@interia.pl
Pozdrawiamy.

rodziceZuzi

Od: Pon maja 03, 2010 20:50

Post » Pt maja 21, 2010 18:12 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

witajcie, rozdzicezuzi.. :1luvu:
skakanie po półkach to dobry objaw...choc niestety mogą być straty :oops:
martwi mnie Wasza wiadomość, że nadal jest problem i wiadomość weta..(choć dobrze, że jest coś wiadomo), ale bardzo się ciesze, że jest jakiś kierunek radzenia sobie z problemem Zuziaczka..
czy objaw popuszczania jest cykliczny, czy są duże przerwy między nimi? ostatnio pisaliście, że si ustało...
możecie napisać, jakie leki dostaje? było badanie moczu? jakie wyniki? jakieś inne badania, które macie?
w jakich miejscach popuszcza? w jakich sytuacjach? po prostu, wszystko, co wiecie..

tu ciocie wiele przeszły z kotami, na pewno poradzą.. :ok:

pozdrawiam ciepło.. wymiziajcie Zuzinka ode mnie
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob maja 22, 2010 19:55 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Przykro mi ,że RodziceZuzi mają problemy z kotką. :( Pytałam weta , który ją operował i twierdzi,że jeśli by to była za blisko cewki moczowej wycięta macica to kotka posikiwała by cały czas , ponieważ kikut drażnił by pęcherz non stop. Może to jest tylko zapalenie cewki moczowej , oby... Przepraszam za kłopot :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Pon maja 24, 2010 9:55 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Jeśli by to było zapalenie to popuszczanie by się nasilało a to jest sporadyczna sprawa. Zuzia dostała leki i się polepsza więc chyba diagnoza naszego lekarza okazuje się byc słuszną. Oby wszystko ustało. Jeśli chodzi o straty to już jest kilka stłuczonych figurek ale ogólnie Zuzia jest bardzo kochana i nigdy jej nie dośc pieszczot...

rodziceZuzi

Od: Pon maja 03, 2010 20:50

Post » Pon maja 24, 2010 10:15 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Ostrzegaliśmy, że Zuzol jest megamiziakiem :lol: 8)

Naprawdę, bardzo mocno trzymam kciuki za to żeby się kocia "naprawiła". Zawsze to przykro, kiedy idzie cos nie tak, tym bardziej że w przypadku Zuzi nic nie wskazywało na to, że mogą być jakiekolwiek problemy tego typu :roll:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon maja 31, 2010 10:07 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

hop, rodzicezuzi :1luvu: , jak tam koteczka Zuzinka ??
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro cze 02, 2010 22:33 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

Ja także bardzo proszę o wieści jak się czuje Zuzinka , bo bardzo mnie męczy niepewność co się z nią dzieje. :(
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Pon cze 07, 2010 20:55 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

proszę o głos dla kotów andzelika1952 :ok: :ok: to dla nich życie :ok: :ok: :ok:

panikota pisze:KrakVetowy banerek na czerwiec

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/czerww][img]http://tnij.org/czerwb[/img][/url]

może w czerwcu radomszczańskie koty-biedy będą mieć swój czas :?: :?: :?:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lip 26, 2010 17:15 Re: CZARNA ZUZIA! JUŻ W SWOIM DOMKU! RTOZ RADOMSKO!

foty z Domku Zuzinki.. koteczka, jak widać ma się bardzo dobrze... Domek pisze, że z Zuzią ok, aklimatyzacja postępuje :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zuziu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto lip 27, 2010 14:10 Re: CZARNA ZUZIA! już kochana w swoim domku RTOZ

Zamykam na prośbę autorki.
Obrazek

LimLim