K-ów, walki popowodziowej ciąg dalszy :-[[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 21, 2010 12:19 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

edit_f pisze:
edit_f pisze:
j3nny pisze:nie udalo sie z tym kociakiem z nowohuckiej? :cry:

wczoraj sie nie udalo.. zostala na miejscu klatka lapka na takiej platformie na rurach i deski, ktore mialyby mu pomoc w przejsciu po rurach.. byly tam dyzury do poznej nocy.. kotek na razie nie wyszedl, a tylko na to mozemy teraz liczyc.. dzis od rana znowu sa dyzury..

mam potwierdzenie z dwoch zrodel, wiec napisze: korzystajac z misternej instalacji, w której sklad wchodzil rowniez szalik, szkrab z nowohuckiej wylazl z zalanego miejca, gdzie przebywal ponad pięć dni.. czekam jeszcze na potwierdzenie z trzeciego zrodla, bo nie moge uwierzyc..

mały krasnal a tylu ludzi postawił na nogi :) jego trzeba by było odłowić, bo to siedzenie w przeróżnych warunkach może go bardzo drogo kosztować :roll:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt maja 21, 2010 12:39 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Tweety pisze:
mały krasnal a tylu ludzi postawił na nogi :) jego trzeba by było odłowić, bo to siedzenie w przeróżnych warunkach może go bardzo drogo kosztować :roll:

z tego co mi po glowie chodzi to kots pisal, ze tam byla mama i dwa maluchy.
Czy ktos wie gdzie ten drugi?
Jego tez trzebaby przejac pewnie...
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pt maja 21, 2010 13:05 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

kosma_shiva pisze:
Tweety pisze:

z tego co mi po glowie chodzi to kots pisal, ze tam byla mama i dwa maluchy.
Czy ktos wie gdzie ten drugi?
Jego tez trzebaby przejac pewnie...

mama pojawiła się ponoć z trójką maluchów, w tym jeden wymoczony i stąd m.in. wiedza o tym, że są w komplecie

Tweety

Post » Pt maja 21, 2010 13:06 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

j3nny pisze:
solangelica pisze:Czy ktos z Was wie, jakie srodki chemiczne najlepiej uzywac w przypadku doprowadzania domu do stanu uzywalnosci po zalaniu? Czy powodzianie w Krakowie moga gdzies takie srodki otrzymac? Jakby ktos cos wiedzial, to bede wdzieczna za informacje.

pewnie nic odkrywczego nie napisze, ale wczoraj w radiu rzeczniczka sanepidu mowila o zwyklych srodkach czystosci zawierajach chlor, nie wspominala jednak o tym, zeby gdzies cos rozdawali

Na pewno będę wydawane środki do dezynfekcji studni. Sprawdź na stronie http://wsse.krakow.pl/strona/index.php? ... Itemid=185

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Pt maja 21, 2010 14:33 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Pieczarka pisze:
j3nny pisze:
solangelica pisze:Czy ktos z Was wie, jakie srodki chemiczne najlepiej uzywac w przypadku doprowadzania domu do stanu uzywalnosci po zalaniu? Czy powodzianie w Krakowie moga gdzies takie srodki otrzymac? Jakby ktos cos wiedzial, to bede wdzieczna za informacje.

pewnie nic odkrywczego nie napisze, ale wczoraj w radiu rzeczniczka sanepidu mowila o zwyklych srodkach czystosci zawierajach chlor, nie wspominala jednak o tym, zeby gdzies cos rozdawali

Na pewno będę wydawane środki do dezynfekcji studni. Sprawdź na stronie http://wsse.krakow.pl/strona/index.php? ... Itemid=185

Znajomym zalało hotel. W sanepidzie poradzili by środki odkażające wsypać do wody stojącej w pomieszczeniu przed jej wybieraniem. W wodzie rożne świństwa pływają i mimo kaloszy/rękawic kontakt z nią może skończyć się nieciekawie.
Na Magicznym Krakowie jest info o mobilnym darmowym punkcie zbiórki odpadów popowodziowych.

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Pt maja 21, 2010 14:39 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Wieści z Kocimskiej:

* Staruszki mają wyłysiałe łapki od wewnętrznej strony: Marcysia (3 łapy) i Pchełka (1 łapa). Co to może oznaczać?
Dodatkowo Marcysia ma dziwny pyszczek po lewej str, tak jakby popuchnięte, czy miała tak wcześniej?
* Klimaty w cat-roomie trochę ciężkie: Marcysia fuczy na Matyldę, Pchełkę i Polę, Pola fuczy na Matyldę, Czarna Mamuśka fuczy na mnie ;) Jeśli uda się wyadoptować Marinę, to wezmę Matyldę na DT.
* Emil chce roznieść klatkę, jest dla niego zdecydowanie za ciasna. Dodatkowo załatwia się poza kuwetą, gdyż w kuwecie leży jego koleżanka. Zrobił przy mnie kupę na szmatki, strasznie przy tym jęczał, płakał, widać że mu głupio było. Dołożyłam jeszcze jeden pojemnik na żwirek.
* Chyba mamy deficyt kuwet, w 3 klatkach są pojemniki na papier A4, które mają tylko 3 ścianki. Czy są gdzieś a ja o tym nie wiem?
* Przydałby się też papier toaletowy i kończy się ręcznik papierowy, który się dość przydaje biorąc pod uwagę, że (chyba) Mamuśka sika zawsze na podłogę.
* Dowiedziałam się od Tunisi, że łysiejąca czarna kotka ma awitaminozę. (W apteczce znalzłam witaminy-serduszka, leżą też pastylki na stole.)
* Duży czarny kot ze schronu wylazł z transportera, domaga się uwagi i mruczy przy głaskaniu :1luvu:
Ma załzawione prawe oczko, jak nie przejdzie do jutra to chyba trzeba by czymś zakropić...

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pt maja 21, 2010 14:43 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Słuchajcie przepraszam za OT ale dostałam takiego maila, jedno magiczne słowo "uśpienie", więc muszę wkleić, bo wiem, że tu zaglądają osoby aktywne na dogo, może ktoś pomoże??

Witam wszystkich,

Mam do Was prośbę o rozesłanie tej wiadomości do możliwie szerokiego
kręgu osób, w szczególności naszych koleżanek i kolegów z aplikacji.
Co prawda temat nie jest bezpośrednio związany z naszym kształceniem,
mimo to bardzo proszę Was o pomoc w znalezieniu domu dla opisanych
poniżej piesków.

Poszukujemy osób, które przygarnęłyby sześć szczeniaczków,
które urodziły się 18 maja. Pieski są pogodnymi, pełnymi energii
"kluseczkami", które pilnie potrzebują domu i kochających
właścicieli.
Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt ze mną lub apl.
adw. Kasią Fiejtek (katarzyna.fiejtek@op.pl). Jeśli rozważacie adopcję
któregoś szczeniaczka, proszę o w miarę możliwości szybki kontakt.
Niestety, obecni właściciele rozważają w przypadku braku chętnych
uśpienie piesków.
Opis szczeniaków poniżej.

Pozdrawiam,
K. Puchacz
---------- Wiadomość przekazana dalej ----------
Od: Katarzyna Fiejtek <katarzyna.fiejtek@op.pl>
Data: 20 maja 2010 09:57
Temat: Fwd: pieski
Do: puchacz.katarzyna@gmail.com

Droga Kasiu,
Pieski urodziły się 18 maja, są trzy biszkoptowe i trzy czarne, w tym
są dziewczynki i chłopcy. Czarne są mniejsze od biszkoptowych. Mama-
suczka jest średniej wielkości bardzo mądrym kundelkiem ze smutnymi
oczami porzuconego psiaka.
Teraz tylko dwa zdjęcia trochę mało wyraźne ale pieski są bardzo
ruchliwe, wieczorem zrobimy więcej zdjęć. Niestety mamy czas tylko do
wtorku, aby znaleźć im dom.
Mam nadzieję, że znajdzie się Ktoś kto zaopiekuje się maleństwami.
Pozdrawiam Aga

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pt maja 21, 2010 14:49 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

_namida_ pisze:Wieści z Kocimskiej:

* Staruszki mają wyłysiałe łapki od wewnętrznej strony: Marcysia (3 łapy) i Pchełka (1 łapa). Co to może oznaczać?
Dodatkowo Marcysia ma dziwny pyszczek po lewej str, tak jakby popuchnięte, czy miała tak wcześniej?
* Klimaty w cat-roomie trochę ciężkie: Marcysia fuczy na Matyldę, Pchełkę i Polę, Pola fuczy na Matyldę, Czarna Mamuśka fuczy na mnie ;) Jeśli uda się wyadoptować Marinę, to wezmę Matyldę na DT.
* Emil chce roznieść klatkę, jest dla niego zdecydowanie za ciasna. Dodatkowo załatwia się poza kuwetą, gdyż w kuwecie leży jego koleżanka. Zrobił przy mnie kupę na szmatki, strasznie przy tym jęczał, płakał, widać że mu głupio było. Dołożyłam jeszcze jeden pojemnik na żwirek.
* Chyba mamy deficyt kuwet, w 3 klatkach są pojemniki na papier A4, które mają tylko 3 ścianki. Czy są gdzieś a ja o tym nie wiem?
* Przydałby się też papier toaletowy i kończy się ręcznik papierowy, który się dość przydaje biorąc pod uwagę, że (chyba) Mamuśka sika zawsze na podłogę.
* Dowiedziałam się od Tunisi, że łysiejąca czarna kotka ma awitaminozę. (W apteczce znalzłam witaminy-serduszka, leżą też pastylki na stole.)
* Duży czarny kot ze schronu wylazł z transportera, domaga się uwagi i mruczy przy głaskaniu :1luvu:
Ma załzawione prawe oczko, jak nie przejdzie do jutra to chyba trzeba by czymś zakropić...

Ręczniki i papier przyniosę dzisiaj. Emil musi jeszcze wytrzymać do wtorku, bo chyba nie mamy dodatkowej klatki, tzn. nie bardzo mamy ja gdzie postawić.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt maja 21, 2010 15:06 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Hej

Poniżej wklejam ostateczny projekt roll-upu ustalony z Agą

Proszę o opinie

Uprzedzając uwagi - polskiej czcionki w tym projekcie brak w ostatecznym oczywiście będzie

O opinie poproszę najpóźniej do jutra do końca dnia

PROSZĘ TEŻ AUTORA ZDJĘĆ O PRZESŁANIE DO MNIE NA MAILA na adres katgral@poczta.fm TYCH DWÓCH ZDJĘĆ W ROZDZIELCZOŚCI DO DRUKU

Obrazek

Obrazek
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pt maja 21, 2010 15:22 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

ja w pełni akceptuję!

Tweety

Post » Pt maja 21, 2010 15:53 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

a nie, jednak jedna uwaga czy zapytanie odnośnie adresu strony. Osobiście lepiej mi się czyta z dołu do góry czyli aktualny odwrócony o 180 st

Tweety

Post » Pt maja 21, 2010 16:00 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Tweety pisze:a nie, jednak jedna uwaga czy zapytanie odnośnie adresu strony. Osobiście lepiej mi się czyta z dołu do góry czyli aktualny odwrócony o 180 st

hmmmm, jak dla mnie ot obojętne totalnie, ale tak od dołu do góry to.......... jakoś dziwnie, o to chodzi???

p
l
.
n
f
a
.
w
w
w

Mi się osobiście to trudniej czyta, ale moze niech się inni wypowiedzą :)
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pt maja 21, 2010 16:01 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Ja wolę czytać od góry do dołu :wink:
W pełni akceptuję, to jest to, zdecydowanie bardziej mi się podoba niż pierwszy projekt
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt maja 21, 2010 16:03 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Mnie też się podoba :) Zmieniłabym tylko małe i na duże I.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt maja 21, 2010 18:14 Re: K-ów, nie dość, że kiepsko to jeszcze powódź ..... :-((

Z moimi maluchami O.K.
Pamiętajcie o nich - niedługo muszą zacząc szukać domków!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

[poprzednia][następna]