Mgiełka - wyczarowała sobie cudowny DS :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2010 17:27 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Atla, nochalek Mgiełki wycałowany, reszta koty również :D :D :D
Po powrocie do domu zastałam maludę "rozpakowaną" :twisted: . Na szczęście mam od niezawodnej Ani NSP inny kaftanik i może on się sprawdzi :ok:
Przed chwilą, w akcie desperacji, podałam Mgiełeczce saszetkę whiskasa, niestety nawet ten "rarytas" jej nie zainteresował :( Je tylko chrupki i chyba troszkę mniej niż na początku. Znalazłam piękną koopeńkę w kuwecie i to mnie trochę uspokoiło.
Chciałabym żeby już był jutrzejszy wieczór, nie mogę doczekać się wizyty u weta!!! Zaczynam lekko panikować i wymyślać :evil: Chcę usłyszeć, że NA PEWNO nie będzie gorzej, że NIC Mgiełce nie zagraża :!: Chcę wiedzieć, że te trzęsiączki to taka Mgiełkowa pourazowa uroda i że wszystko będzie dobrze. No nic, histeria to moja specjalność :roll: :oops:
A teraz biegnę do Mgiełki poutulać ją i poczytać troszkę :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw maja 20, 2010 18:21 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Zazdroszczę utulania Słodziutkiej Kotki :)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw maja 20, 2010 19:40 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Asiu nie martw się i nie stresuj na zapas. Trzymam kciuki i tulam Was obie :)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw maja 20, 2010 20:32 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Dziękujemy :D
Mgiełeczka w nowym kubraczku udeptała mnie dokumentnie, chyba przez godzinę przyklejona do mojej klaty śpiąc ugniatała mi szyję i brodę :wink:
Wpadłam napisać, że już trochę opanowałam swój stan wyjątkowy :wink: i przesłać buziaczki od Mgiełki. Szczególnie gorące dla Cioci Marty, która maleńką wypatrzyła, zrobiła wszystko by ją wyrwać ze schronu i naprawdę pokochała :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Czw maja 20, 2010 21:10 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Dziękuję :oops: :D
Satyr też wypatrzył ;)

Oj kocham małą, to fakt, bardzo kocham :1luvu:

WarKotka

Post » Pt maja 21, 2010 7:20 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

kiche_wilczyca pisze:Dziękuję :oops: :D
Satyr też wypatrzył ;)

Oj kocham małą, to fakt, bardzo kocham :1luvu:

Dla Satyrka też uściski specjalne 8) :wink: :1luvu:

Kaftanik od Ani sprawdził się doskonale, Mgiełka się nie rozpakowała :wink:
Moja laleczka maleńka pojadła suszu na śniadanko, uśmiechnęła się do mnie, poprzytulała i z bólem zaakceptowała moje wyjście do pracy :D :D :D
Kolejny raport po powrocie od weta :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiamy serdecznie!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt maja 21, 2010 7:25 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

o fakt, dzisiaj piątek i wizyta u weta :) trzymam kciuki za dobre wiadomości :ok:
No i niech ta mała czarna zacznie w końcu jeść mokre, nie można przecież na samym suchym żyć ;)

WarKotka

Post » Pt maja 21, 2010 11:40 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Powodzenia dla Mgiełki od Łapka i Layli

Asia4K

Od: Śro kwi 21, 2010 8:33

Post » Pt maja 21, 2010 11:42 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

wielkie kciuki za dobre wieści
po wet wizycie :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt maja 21, 2010 11:46 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

też trzymam wielką ilość :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt maja 21, 2010 21:11 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Asiu, czy coś już wiadomo????

WarKotka

Post » Pt maja 21, 2010 21:17 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

Właśnie wróciłyśmy. Niestety wiem, że nic nie wiem. Jeśli chodzi o oczka, to wet powiedział, że tylko dr Garnacarz albo dr K. (zapomniałam nazwiska, ale mam zapisane, czytałam też o nim wcześniej) z Wrocławia mogą coś próbować zrobić (jeśli uznają, że jest jakaś szansa). Niestety przy takich zmianach jakie ma Mgiełka nie można już ocenić, że po operacji mała zacznie widzieć (nie widać co się dzieje na dnie oka).
Jeśli chodzi o zmiany neurologiczne, to z całą pewnością wykluczył błędnik (Mgiełka ma wszystkie zdrowe odruchy). Mogą to być zmiany przedsionkowe, może jeszcze co innego. Powiedział, że musi poczytać w mądrych książkach i dopiero wtedy podejmie decyzje o dalszym leczeniu (mam dzwonić w poniedziałek). Póki co mam podawć Aescin (wyciąg z kasztanowca) 2 razy po pół tabletki dziennie. Raczej nie mam spodziewać się cudów, ale też nie mam się zamartwiać, bo to wygląda na starą sprawę, więc życie Mgiełeczki nie jest zagrożone. I to jest dla mnie fundamentalna widomość, bo miałam kiedyś na DT Malinkę z przekrzywioną główką, miała właśnie zespół przedsionkowy i po tygodniu leczenia umarła (leczyłam ją u innego weta, też bardzo dobrego :? I On mi wtedy powiedział, że kocia ma szansę przeżycia 50 na 50 procent. Nie udało się...).
Od tej pory wiem, że nie mamy w Poznaniu neurologa z prawdziwego zdarzenia, ani aparatury diagnostycznej (np. tomografu). Najbliższy jest we Wrocławiu. Jednak wyjazd do Wrocka to chyba nie jest teraz dobry pomysł - Mgiełeczka jest bardzo wrażliwa, a stres wzmaga u niej trzęsienie główki. Uważam, że skoro nie ma zagrożenia życia, w tej chwili nie mogę fundować jej takich nerwów.
Będę pchełeczkę konsultowała również u innego weta tu w Poznaniu (dzwoniłam do wielu poznańskich kociar i czekam na odzew, może kogoś jednak będą mogły polecić).

Kicia ma wyciągnięte szwy, skontrolowane cycolki (wszystko OK.). Wet mowi, że maleńka prezentuje się bardzo dobrze, że tak powiem zdrowo.
Oczarowała całą lecznicę i została zakwalifikowana do kotków, które natychmiast łapią za serce...

Teraz moje maleństwo z lubością odpoczywa, już po kolacyjce. Wołem wzgardziła, ale za to popiła śmietanki. Utuliłam ją i słodko zasnęła.

Wybaczcie proszę, że post taki chaotyczno-raportowo-koślawy, ale jetem zmęczona troszkę, bo siem denerwowałem.

Ściskamy gorąco!!! Będę wdzięczna za wszelkie ewentualne podpowiedzi.
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt maja 21, 2010 21:21 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

zespół przedsionkowy, zmiany przedsionkowe - co to jest?? :strach: :strach: :strach:

WarKotka

Post » Pt maja 21, 2010 21:29 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

kiche_wilczyca pisze:zespół przedsionkowy, zmiany przedsionkowe - co to jest?? :strach: :strach: :strach:

Spokojnie Martuś, najważniejsze, że życie Mgiełeczki nie jest zagrożone!!! Ze wszystkim sobie poradzimy :ok: :ok: :ok: Nasza maluda już sobie radzi!!!
Zadzwonię do Ciebie jutro, bo teraz padam.
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt maja 21, 2010 21:31 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))))

ok, to czekam na telefon :)
Spokojniej nocki, wyśpij się :1luvu:

WarKotka

[poprzednia][następna]