DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2010 8:31 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

To niestety kwestia mojego ogólnego porypania i okoliczności, nie 'niedostatków' pani doktor :( ...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw maja 20, 2010 8:40 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Wielbłądzio pisze:To niestety kwestia mojego ogólnego porypania i okoliczności, nie 'niedostatków' pani doktor :( ...

Twoja decyzja... Jeśli człowiek ma poczucie, ze nie jest lepiej to nawet obiektywna ocena kompetencji lekarza nie ma żadnego znaczenia. jedno drugiego nie wyklucza. Sztuką jest uwzględnić też opinie chorego. Ale rozumiem, że powiedziałaś doktor, ze nie widzisz poprawy a nawet że gorzej się czujesz i ona jakoś to skomentowała i Ci wyjaśniła?
Pracuje w psychiatrii z osobami depresyjnymi - dlatego tak trochę się mondrzę :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw maja 20, 2010 9:01 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Oczywiście, że rozmawiam z lekarką o wszystkim, co się dzieje...

Przed chwilą koleżanka próbowała zrobić ze mnie kozła ofiarnego. Otóż przyniosła mi i rzuciła na biurko sprawy, które to ona miała załatwić i to UWAGA UWAGA: w grudniu zeszłego roku. Nie załatwiła, bo nie umiała. Leżały sobie :twisted:
Jutro jest audyt i w związku z tym trwa wielkie sprzątanie. Dokumenty zostały znalezione, panna się przestraszyła i wymyśliła, że zwali smród na mnie. Nie dałam się. Gdybym nawet zrobiła te sprawy teraz (a też niespecjalnie umiem :oops: ), to ktoś musiałby beknąć przed naczelniczką za to, że leżały niezałatwione przez prawie pół roku. Gdybym automatycznie wzięła na siebie odpowiedzialność za te dokumenty, również ja zebrałabym wielki op*****l, który bynajmniej nie mnie się należy.
Zmykam do wątku dla wnerwionych :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw maja 20, 2010 17:25 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Chciałabym uciec od całego mojego życia. Z pracy też. Dlaczego wszystko rozpada się w takim kolosalnym tempie...? A może wcale nic się nie rozpada na zewnątrz, może to tylko moja chora głowa pod 'szklanym kloszem' :roll: :( ...?

Powinnam zająć się kotami. Powinnam porobić niektóym kontrolne badania krwi, poodkamieniać zęby... Jak mogę to wszystko tak zaniedbywać :( :( :( ?

Sen. Sen. Sen. Zmykam spać i będę spała do samego rana. Rana co prawda jeszcze wcześniejszego niż zwykle, bo jutro sama muszę udać się na badanie krwi... ale mamy przecież dopiero wpół do siódmej... Czy to normalne, żeby dorosła osoba sypiała w tygodniu po ponad 10 h na dobę :( ...?

Wielbłądzio

Post » Czw maja 20, 2010 17:36 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

W weekendy dziesięć godzin to prawie standard , w tygodniu musi wystarczyć 6 - 7 :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw maja 20, 2010 17:43 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Jak się ma doła (nawet zwyklego, małego i chwilowego); jak za oknem leje lub jest ciemno; to niestety oczka się same zamykają i śpi się o wiele więcej niż zwykle. Jeśli dół jest pogłębiony (coś nie idzie w więcej niż jednej dziedzinie), to można dociągnąć nawet do 12 h i to przez dłuższy czas. :o
Przytulaj się jak najwięcej do kotów (o ile pozwolą :wink: ) i głaskaj je - podobno dla zdrowia psychicznego potrzebne jest nam minimum 16 kontaktów fizycznych (nieseksualnych) z osobami/istotami, które lubimy :)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw maja 20, 2010 19:03 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Wielbłądzio, to nie żadne"porypanie", tylko chemia: tego we krwi za dużo, tamtego za mało... A "koleżanka" zczywiście okropna
Na mnie w pracy bardzo często spadają różne sprawy specjalnej troski, choć trzeba przysnać, zazwyczaj bez półrocznego opóźnienia :mrgreen:

Alienor pisze:Przytulaj się jak najwięcej do kotów (o ile pozwolą :wink: ) i głaskaj je - podobno dla zdrowia psychicznego potrzebne jest nam minimum 16 kontaktów fizycznych (nieseksualnych) z osobami/istotami, które lubimy :)

Drapanko tez się liczy? :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt maja 21, 2010 7:34 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Co najmniej pięć razy dziennie całuję w durne czółko Pluszaka, biorę na ręce Królewnę, głaszczę nachalne Licho, na odczepnego miziam mruczącego w ekstazie Macieja Kota... To już 20 :mrgreen: Niestety, nie jestem sprawiedliwa, oni są uprzywilejowani :oops: (Plusz i Buśka dlatego, że bardzo bardzo ich kocham, a pozostali w wyniku własnej namolności), ale biorąc pod uwagę fakt, że resztę też miziam, całuję i noszę na rękach... Powinnam być chyba najzdrowszym psychicznie stworzeniem na świecie :roll:

Nie wiem, jak dziś wytrzymam osiem godzin w tym upale. Już na dzień dobry jest mi duszno i ucieka oddech, myślenie ni diabła się nie klei - jak ja mam pracować :( ...?

Wielbłądzio

Post » Pt maja 21, 2010 18:18 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Jak co tydzień, depcze mi już po piętach czas, którego najbardziej nienawidzę i najbardziej się boję. Boję się -bo boję się zostawać na długie godziny sam na sam ze sobą, swoimi lękami i powykręcanymi uczuciami... Co zrobić, żeby za którymś razem wreszcie nie przespać całych dwóch dni...? Żeby obudzić się przed południem (czy wymagam tak dużo :wink: ...?), wstać z łóżka, wykąpać się wyjść na spacer...?
Co zrobić, żeby chociaż odrobinę zachciało się istnieć...? Nie, nie dla kotów. Tak po prostu, DLA SIEBIE...
:(

Wielbłądzio

Post » Pt maja 21, 2010 18:20 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Spacer to jest dobra myśl Wielbłądziu :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt maja 21, 2010 18:27 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Tak! Kciuki Wielbłądku! I głaski dla Drani :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt maja 21, 2010 18:30 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Żeby gdziekolwiek wyjść w weekend, trzeba się najpierw z własnej, nieprzymuszonej woli zwlec z łóżka o jakiejś w miarę przyzwoitej godzinie. To sztuka, która nie udała mi się od ładnych kilku miesięcy :( :( :(

Wielbłądzio

Post » Pt maja 21, 2010 20:33 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Jak mieszkałam w Warszawie, to jak mialam chwilę wolnego, wiosną jeździłam do Ogrodu Botanicznego :1luvu: Kurczę, jaka tam piekna jest wiosna, zwlaszcza jak kwitnie kolekcja bzów, ale potem też fajnie :1luvu: Co u Was akurat kwitnie (bo u nas bzy i kończą sie późne tulipany i konwalie)? A kolekcja magnolii :1luvu: A irysy :1luvu:
Kurczę, rozmarzyłam się
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt maja 21, 2010 20:53 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Wielbłądzio pisze:Żeby gdziekolwiek wyjść w weekend, trzeba się najpierw z własnej, nieprzymuszonej woli zwlec z łóżka o jakiejś w miarę przyzwoitej godzinie. To sztuka, która nie udała mi się od ładnych kilku miesięcy :( :( :(

Twoja depresja niewątpliwie lubi, gdy leżysz w łóżku. Może warto nastawić sobie budzik, tak jakby szło się do pracy i zamiast iść do pracy pójść na spacer :) Depresji z pewnością się to nie spodoba :)

Pozdrowienia od Ziutka, który postanowił być uczonym. Cóż, nigdy nie jest za późno ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob maja 22, 2010 14:17 Re: Co Dranie to Dranie. Smutno jak diabli :(((

Piękny i mądry z niego koczur :love:
Czyli wychodzi na to, że macie w domu już dwójkę kotów uczonych - czy to przypadek, że oba są czarne jak noc :wink: ?
Z całym szacunkiem dla mojego ulubieńca Siupsiupka, ale on akurat to chyba nie dosłużył się jeszcze nawet świadectwa ukończenia kociej podstawówki, prawda :mrgreen: ?

Wiesz, wielokrotnie próbowałam w wolne dni nastawiać sobie budzik... Niekoniecznie oczywiście na 6.00 rano, ale na 8, 9, 10... I co z tego... Zawsze wyłączałam ten budzik i zakopywałam się z powrotem jak najgłębiej pod patchwork :( Zresztą, około jakiejś 11 czy 12 to przecież niepotrzebny jest mi już żaden budzik, wręcz przeciwnie, muszę bardzo zmuszać się do spania, bo i zasnąć już coraz trudniej i kości 'zleżałe' po nastu godzinach już bolą :( ...
Boję się każdej godziny życia. I tak bardzo nienawidzę tej swojej bezradności :( :( :(

Wstałam przed 14 :( . Nuśka i Duńka powitały mnie dorodnymi pawiami składającymi się z niepogryzionych chrupek. Duńczyny paw wylądował na nowym drapaku :twisted:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]