Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2010 11:09 Re: GDA Agatka i kociarnia. Tygodniowa Pingwinka na TDT u Seji!!

kciuki za wszystko hurtowo!
Te pierdzielone kotki, jakby czuły że im kuku chcemy zrobić.Wiem jak to jest sterczeć rankiem z łapką :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 20, 2010 11:09 Re: GDA Agatka i kociarnia. Tygodniowa Pingwinka na TDT u Seji!!

I jeszcze qupala nie było.

Jak kociak jest non stop przy cycu to te wypróżnienia są częstsze.
A tu już 10h i nic.
Siku owszem , ale qupala nie.

Długo musiała być bez jedzenia.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw maja 20, 2010 11:23 Re: GDA Agatka i kociarnia. Tygodniowa Pingwinka na TDT u Seji!!

seja pisze:A masz czas i siłę?
Nie chciałabym na dzień dobry jej włączać antybiotyków, ale może dlatego ona taka ospała,bo chora?

Nawet nie ma w co kłuć.

Usunęłam jej kleszcza, tego na przedniej łapie nie znalazłam , ale na ogonie tłuściocha dorwałam.

Zajęcia mam na 16 w Gda, więc do powiedzmy 14:30 mam wolne, wracam późno, jutro ta rozmowa i też zajęcia.
Można byc dziś-wet od 13 bądź w Sobotę...zrobimy jak uważasz, masz ją pod opieką to widzisz czy do weta na biegu czy lepiej poczekać do tej soboty. Jakby coś jestem w gotowości na dziś :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw maja 20, 2010 11:25 Re: GDA Agatka i kociarnia. Tygodniowa Pingwinka na TDT u Seji!!

seja pisze:I jeszcze qupala nie było.

Jak kociak jest non stop przy cycu to te wypróżnienia są częstsze.
A tu już 10h i nic.
Siku owszem , ale qupala nie.

Długo musiała być bez jedzenia.

Popróbuj wilgotnym, szorstkim ręcznikiem, może pójdzie :roll:
Obrazek

Marea

Post » Czw maja 20, 2010 12:08 Re: GDA Agatka i kociarnia. Tygodniowa Pingwinka na TDT u Seji!!

mam złe wieści, malutka biała dziewczynka odeszła dziś w nocy :crying: :crying: [*]
Nie reagowała na leczenie, nie chciała jeść, pomimo karmienia strzykawką, była dużo mniejsza i słabsza niż rodzeństwo
Przynajmniej odeszła otoczona opieką [*] Spij malutka

Obrazek
Obrazek

Marea

Post » Czw maja 20, 2010 13:08 Re: GDA Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji. Śnieżynka [*]

Kruszynka ... Obrazek
Ciepłe światełko dla niej [*]
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw maja 20, 2010 13:30 Re: GDA Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji. Śnieżynka [*]

Smutno mi za Śnieżynkę :cry:

Żeby równowaga była mój TZ wygrzebał kociaka w podobnym wieku. Napatoczył mu się w warsztacie to go od razu capnął i mi zakomunikował ze go na DT bierzemy :roll: Tygrysekburasek syczący jak cholera, jeszcze mi kazali na sygnale z transporterem jechac zeby sie nie zdążył przez 3 kartony przegryzc.

A na początku nosem kręcił na tymczasowanie 8O Chyba szkolenia bedę na przekabacanie TZtow robic :)

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw maja 20, 2010 13:39 Re: GDA Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji. Śnieżynka [*]

Poker71 pisze:Żeby równowaga była mój TZ wygrzebał kociaka w podobnym wieku. Napatoczył mu się w warsztacie to go od razu capnął i mi zakomunikował ze go na DT bierzemy :roll: Tygrysekburasek syczący jak cholera, jeszcze mi kazali na sygnale z transporterem jechac zeby sie nie zdążył przez 3 kartony przegryzc.

A na początku nosem kręcił na tymczasowanie 8O Chyba szkolenia bedę na przekabacanie TZtow robic :)

Dobry chłopina z niego :ok: jak kocio waleczny to dobrze, przynajmniej wiadomo że wolę życia ma :!: Marlenka dzwoniąc do mnie ze smutną wieścią na temat Snieżynki opowiadała jakie to łobuzy z jej rodzeństwa, biegają po tym swoim metrze kwadratowym +/- aż klatka się trzęsie, wczoraj przynieśli nowego kociaka i dali go do klatki z tymi urwisami, i mu żyć nie dawały :)

Ale to wszytsko nie zmienia faktu że mi dziś smutno :(
Trzymajcie się...
Obrazek

Marea

Post » Czw maja 20, 2010 20:11 Re: GDA Agatka i kociarnia. Tygodniowa Pingwinka na TDT u Seji!!

Obrazek

[*]

seja

Post » Czw maja 20, 2010 20:18 Re: GDA Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji. Śnieżynka [*]

Hogatek śpi, odsikana, nakarmiona.

Mam 3h snu przed sobą :D

Dziś jest lepsza, już tak często się nie przeciąga, ale strasznie dużo ziewa... dziwne- czegoś takiego jeszcze nie widziałam u kociąt.
Osłuchałam ją wielkim stetoskopem :oops: nic nie furczy w płucach. Myślałam ,że może to nie ziewanie, tylko problem z oddychaniem...

Zobaczymy jak będzie przez noc.
Jak jutro nie będę miała drącej japę małej futrzanej kulki to jedziemy do Weta.

Conva dziś dostanie w ilości paru strzykawek w dawce nocnej, może za dnia będzie lepsiejsza.

Całą noc i cały dzień cichutko.
Mruczy , owszem...i qupala mimo moich starań nie było...widać jelitka jeszcze puste...

seja

Post » Czw maja 20, 2010 21:30 Re: GDA Agatka i kociarnia. Tygodniowa Pingwinka na TDT u Seji!!

Marea pisze:Moja dzisiejsza łapanka to samo pasmo niepowodzeń grrrrrrrr :evil:
Ciążówka klatkę omijała szerokim łukiem, później próbowałam łapać kotkę którą sama dokarmiam z moja mamą, oswojona jest ze mną o tyle o ile, urodziła jakiś m-c temu, ale kociaki napewno nie żyją, ona nie ma cyców wyciagniętych - wiem bo macałam ją przy jedzeniu, lata po osiedlu...weszła ochoczo do klatki, przystawiłam transporter, ale kombinacja transporter - klatka nie współpracowała a łapałam sama bez pomocy i wyślizgneła się szparą, nie uciekła, siedziała obok, weszła i po raz 2gi i 3ci i co i lipa, lamer ze mnie straszny, mogłam ją w tej klatce zostawić :evil: później na transporter próbowałam, i owszem wchodziła, ale choć jedną łapę zawsze zostawiała na zewn. i jak tylko próbowałam zamykać zwiewała...ale dorwę ją jeszcze w przyszłym tyg. o ile wet mnie przyjmie :twisted:

Jestem wykończona :roll: wczoraj kociak Agatkowy, dziś od samego rana łapanka ..... :) dziś jeszcze szkoła popołudniu, jutro 2 tura rozmowy o pracę i popołudniu zajęcia. Trzymajcie kciuki żeby mnie przyjeli :twisted:

Trzeba było w klatce zawieżć.
Ja dziś łapałam w wielkiej i ciemnej, zagraconej piwnicy, kotkę tak zestresowaną, że nie spojrzała na łapkę.
Koniec końców musiałam ją złapać rękoma. :D To tak jakbym chwytała za ogon paniczny dziki strach.
Nawet dr Ulewicz stwierdził, że kotka to dzikadzicz. Ale to najpiękniejsza dzikuska na świecie. :1luvu:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt maja 21, 2010 5:29 Re: GDA Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji. Śnieżynka [*]

[*]
nie odeszła sama i w krzakach.
Śpij maleńka :!:

U mnie TZ wpierw nosem krecił, potem na każdy telefon z zapytaniem o zabranie maluchów mówił bierz wszystkie rodzeństwa rozdzielac nie bede a teraz sam znosi.Widac przywykli chłopi,ze coś słodkiego i milusińskiego oprócz żon sie kręci po chałupie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 21, 2010 7:15 Re: GDA Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji. Śnieżynka [*]

no dałam ciała z tą łapanką :oops: bywa :roll: w garażowym czy śmietnikowo-działkowym terenie ciężko choć zagonić kota w kąt by móc złapać w ręcę, tym bardziej jak się łapie samemu, tą moją kotkę dorwę, bez obaw :twisted: , najgorsza ta półślepa z garaży, ona za nic nie podejdzie..... ten wet na Żabiance mnie przeraża :) nie ma klatki iniekcyjnej i zapytany o to jak radzi sobie ze znieczulaniem dzików mówi mi że przez worek 8O

Mój TŻ nie wzruszony, i owszem ostatnio nawykł że pomagam w sterylkach w łapaniu kociąt i nie marudzi mi choć z tego powodu... dopuki do domu nie znoszę jest ok, i nie marudzi, Ciężki przypadek TŻ-owy :roll: :cry: pomagam ile mogę na miarę swoich możliwości
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 21, 2010 8:13 Re: GDA Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji. Śnieżynka [*]

Może to taki spokojny model? :) oby...

jakby coś możemy dziś do weta jechać, choćby i tak kontrolnie coby się upewnić że wszytsko gra...będę koło 13 z Sopotu wracać to zajadę i podskoczymy do weta?!

Daj znać

Buźka

seja pisze:Hogatek śpi, odsikana, nakarmiona.

Mam 3h snu przed sobą :D

Dziś jest lepsza, już tak często się nie przeciąga, ale strasznie dużo ziewa... dziwne- czegoś takiego jeszcze nie widziałam u kociąt.
Osłuchałam ją wielkim stetoskopem :oops: nic nie furczy w płucach. Myślałam ,że może to nie ziewanie, tylko problem z oddychaniem...

Zobaczymy jak będzie przez noc.
Jak jutro nie będę miała drącej japę małej futrzanej kulki to jedziemy do Weta.

Conva dziś dostanie w ilości paru strzykawek w dawce nocnej, może za dnia będzie lepsiejsza.

Całą noc i cały dzień cichutko.
Mruczy , owszem...i qupala mimo moich starań nie było...widać jelitka jeszcze puste...
Obrazek

Marea

Post » Pt maja 21, 2010 8:18 Re: GDA Agatka i kitki. Hogacia(1tydz) u Seji. Śnieżynka [*]

Kolejne kociaki zlokalizowane :roll: Pani Zdenia dzwoniła wczoraj, mówiła że za płotem w miejscu w którym ostatnio zrobiła prowizoryczny domek widziała 3 maleństwa, jeszcze malutkie są....z okolic Hallera będzie masa kociąt :cry: Lekko podłamana jestem...
Z tego stada zapłotowego była nasza ślepinka Layla

A Layla od wczoraj w nowym domku :1luvu: , bezstresowo to przyjęłą, biegała po domku, bawiła się zabawkami, w szoku jestem że niewidomy kot tak dobrze sobie radzi z nowymi sytuacjami...
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]