Jaskół-Nieśmiałek, Antoś, Kedi-szukamy domków!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2010 15:05 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują :/

Pierwsze odrobaczenie za nami :twisted: Kociaste dostały Panacur. Obyło się bez ofiar w ludziach i kotach 8)
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Czw maja 20, 2010 15:12 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują :/

Pytanie - czy mam podawać 3 dni pod rząd? Bo mój wet powiedział, że po 10-14 dniach drugą dawkę, a w necie czytam, że 3 dni pod rząd, a potem po 10 dniach jeszcze raz. :roll:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Czw maja 20, 2010 15:12 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują :/

ja bym raczej weta słuchała :ok:
w necie różne rzeczy piszą nieraz.....
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw maja 20, 2010 17:00 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują, my kontratakujemy ;)

Również posłuchałabym weta.
Oby robale już sobie poszły na zawsze :ok: :ok: :ok:
No i niech domki wreszcie zaczną dzwonić po super chłopaków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw maja 20, 2010 17:36 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują, my kontratakujemy ;)

krople są super. Morfik też dobrze zareagował, Kefir takoż.
A weta bym słuchała, bo net to tylko net i wszystko przyjmie....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw maja 20, 2010 18:12 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują, my kontratakujemy ;)

Ja ten odrobaczacz mam w tabletkach - taaaaakich wielkich. Dzisiaj wzięłam koty z zaskocznia ( tylko Jaskół dostał tabletkę w kawałkach w żarełku, bo jak próbuję mu coś zrobić przy pyszczku kocia dostaje szczękościsku :roll: ) - zobaczymy jak będzie przy następnym podaniu....
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Czw maja 20, 2010 18:12 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują, my kontratakujemy ;)

Kasiu czy to jest aniprazol?
Obrazek

magdaradek

Post » Czw maja 20, 2010 18:35 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują, my kontratakujemy ;)

Nie to jest Panacur 250 mg w tabletkach.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Czw maja 20, 2010 18:38 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują, my kontratakujemy ;)

a to nie wiem, to w takim razie rób tak jak lekarz zalecił :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Sob maja 22, 2010 12:44 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują, my kontratakujemy ;)

Jaskół jeszcze raz wyrzygał glisty :? Na szczęście przestał się krztusić. Jest już prawie gotów do wyruszenia w świat - niech mu jeszcze strupki zginą. Znowu się cholernik rozdrapał :roll: Kupiłam mu hillsa antyalergicznego i dupa - kot nawet przegłodzony odmówił współpracy :evil: Będziemy mieszać z jedzonkiem mokrym. Chociaż to się pewnie mija z celem. Wymacalam też paskudowi jakiś strupek na boku. Będziemy obserwować.
Czyściłam mu wczoraj uszka, wylazł sam brud - gdzie on się tak utytłał :roll:
Tak ogólnie to Jaskół kochany, przylepny i mruczący.
Sami wpierdziela kropelki. Przed chwilą siedział mi na kolanach i patrzył co robię :1luvu: Pewnie chciał zobaczyć, czy o nim też piszę.
A od wczoraj mam nowego gościa :oops: Malutki, pięciotygodniowy biało-niebieski chłopak. Dziś został odrobaczony i odpchlony, pan wet wyczyścił mu uszka. Okociła się podblokowa kotka, są chyba jeszcze dwa biało-czarne. Wczoraj ten po prostu wpadł mi w ręce. Później byłam jeszcze kilka razy z przyczajki z sąsiadami, ale żadnego już nie złapaliśmy :( Sąsiad ma dobry domek dla dwóch kociaków, za który ręczy. Plan jest taki - jak złapiemy wszystkie, to do tego domku pójdą 2 czarne, a ten, jako że bardziej adopcyjny :roll: będzie ogłaszany.
Ogólnie kroi się akcja na większą skalę. Chcemy ciachnąć koteczkę. Będziemy kombinować, bo ona sprytna jest - kilka lat pod blokiem nauczyło ją nie ufać ludziom.
Wiem, że mogę zaraz dostać opr za to, że wzięłam od matki takie maleństwo, ale one już zaczynają wychodzić z tej dziury i to kwestia czasu, aż dorwą się do nich puszczane luzem psy, lub miluteńkie dzieciaczki.
Kocio pije z miseczki mixol, je rozdrobnione mokre. Tu nic złego go nie spotka, ma perspektywy na domek - mam nadzieję, że mnie zrozumiecie.
No to się wyspowiadałam.
Maleńtas śpi teraz z moim mężem.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Nie maja 23, 2010 23:43 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują, my kontratakujemy ;)

Będą fotki Maleńtasa? :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon maja 24, 2010 7:26 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują, my kontratakujemy ;)

Szczęściarz z tego Maleńtaska :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Czekamy na fotki :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon maja 24, 2010 9:20 Re: Jaskół i Sami - obcy atakują, my kontratakujemy ;)

Aktualizacja :roll:
Jaskół ma chyba świerzbowca :cry: Ja cały czas mu dawałam leki na alergię, wciskałam mu karmy antyalergiczne, a ta bidula się cały czas drapała :( Wczoraj nie spodobał mi się wcześniej zauważony strupek na boku i na uchu który wyczaiłam i to, że Jaskół się na prawdę ostro drapał wczoraj wieczoram. Dzisiaj pojechał do weta, był inny pan i dał zastrzyk na świerzbowca. Powtórka za 2 tyg. Kur.. przecież jeździłam z nim cały czas i nikt nie wyczaił :x
Mam nadzieje, że inne nie załapią, bo zbankrutuję :roll:
A do niebiesko-białego chłopaczka dołączyło rodzeństwo: czarno-biała dziewuszka i chłopiec burasio. Mam więc w tej chwili 8 kotów :roll:
Kociaczki dziś odpchlone, odrobaczanie pojutrze. Nawet nie dostałam książeczek, bo w przychodni był kocioł :evil: Niebieściuch dołączył do rodzeństwa i jest przeszczęśliwy. Czekaliśmy z dołączeniem aż tamte odpchlimy, więc maleńtas spał trzecią noc pod rząd z nami, a w sumie z moim mężem. Teraz tylko mam nadzieję, że malutki nie zapomni o ludziu jak już ma rodzeństwo do zabawy :roll:
Burasio i czarnulka jadą w pt lub sob do nowego domku, a niebieściuch ma już wątek na kociarni :arrow: viewtopic.php?f=13&t=111699
Tylko zdjęć jeszcze brak.
Dziesiejszy pan wet powiedział, że kociaki mają nawet 6, a nie 5 tyg, więc mi nieco ulżyło.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Wto maja 25, 2010 20:04 Re: Jaskół i Sami - chwilowo okrągła ósemeczka ;)

Żeby nie było, że robię zdjęcia tylko maleństwom :wink:
Jaskół na balkonie:
Obrazek
I pod drzwiami balkonowymi:
Obrazek
Wyrosło chłopaczysko kochane. Albo ma pecha, albo ze mnie DT do dupy, bo cały czas coś jest nie tak :? Przynajmniej się nie melinuje i przepięknie mruczy :)
Sami mnie kocha i ściąga mi spodnie :oops:
Obrazek
I wpierdziela kropelki z suchym
Obrazek
Maleńtasy:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Wto maja 25, 2010 20:15 Re: Jaskół i Sami - chwilowo okrągła ósemeczka ;)Foto s. 34:)

To małe i niebieskie szybko znajdzie dom :)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]