Boysband z Warsiawki - chłopaki na swoim :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2010 8:05 Re: Boysband z Warsiawki

Ojjj tak, w 100% się zgadzam. Tak naprawdę niewiele kotów jest prawdziwymi jedynakami, większość jednak czuje potrzebę towarzystwa osobnika własnego gatunku. A jeszcze kiedy opiekunowie spędzają kilka(naście) godzin poza domem, towarzysz jest niezastąpiony :)

Ja zawsze namawiam do podwójnych adopcji i dokacania, zresztą zwykle dochodzi się do momentu w którym człowiek sam chce się dokocić. A jak od razu się to zrobi, unika się wielu problemów i stresu dla rezydenta z tym związanego. No i właśnie zwłaszcza początkujący kociarze powinni zaczynać od dwupaków (conajmniej) - bo 2 koty sa mniej kłopotliwe i absorbujące od jednego :ok:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw maja 20, 2010 8:27 Re: Boysband z Warsiawki

slapcio pisze:Ja zawsze namawiam do podwójnych adopcji i dokacania, zresztą zwykle dochodzi się do momentu w którym człowiek sam chce się dokocić. A jak od razu się to zrobi, unika się wielu problemów i stresu dla rezydenta z tym związanego. No i właśnie zwłaszcza początkujący kociarze powinni zaczynać od dwupaków (conajmniej) - bo 2 koty sa mniej kłopotliwe i absorbujące od jednego :ok:

Żebym ja tu trafiła przed wzięciem od kumpeli mojej czarnej maupy, ech.
A tak mam 5letnią zadeklarowaną jedynaczkę, co kocha mnie i tylko mnie, tolerując męża i syna oraz resztę ludzi (jak nie chcą głaskać). Wyjąwszy weterynarzy :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Czw maja 20, 2010 9:04 Re: Boysband z Warsiawki

a próbowałaś z innymi kotami? czy czarnula jest zdecydowanie i nieubłaganie na nie?

no i czegóż tak mało zachwytów nad wczorajszymi fotkami ancymonków - przecież są tacy... tacy... ja bym ich najchętniej wcale nie oddawała gdyby nie to że już i tak tu mamy 6,5 kota i 2 psy, nie licząc królika :roll:
Obrazek

slapcio

Post » Czw maja 20, 2010 10:32 Re: Boysband z Warsiawki

Co do czarnej maupy :wink: :

Aaaaaa no właśnie. A jak kotki są dwa to nie wyrastają na samolubów bo widzą, że jedzeniem się trzeba podzielić, rączkami głaszczącymi trzeba się podzielić, kolanami do leżenie. Poza tym same sobie zapewniają rozrywki, których my - mimo szczerych chęci nie mamy szans im zapewnić. Jakoś nie widzę siebie w dzikim galopie po schodach z brzęczącą myszką w paszczy :twisted: . Poza tym myją sobie uszki, śpią razem i jak dostaną za coś ochrzan to zawsze można udawać to, to on! To on! Nie jaaa 8)

Dlatego wracając do koteczków czterech - są takie śliczne i na pewno kochane że powinny wyjść z domu właśnie parkami. W zestawie - jeden jasny, jeden ciemny i już. Zawsze to raźniej w nowym domu i naprawdę podwójna radość. Jednym kotem wbrew pozorom trzeba się dużo więcej zajmować.

loczek

Od: Śro maja 19, 2010 15:44

Post » Pt maja 21, 2010 2:30 Re: Boysband z Warsiawki

Hmm, jak kot zostal wychowany na egoiste przez egoista to nic nie pomoze :)
Kicia jest wielkim samolubem i choc pewnie w koncu drugiego kota by zaakceptowala to nie wiem czy ten by przezyl :ryk:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt maja 21, 2010 10:48 Re: Boysband z Warsiawki

Echhh właśnie chłopaki się wyszaleli, korzystając z tego że starsze dziewczynki nadzorują wieszanie prania w ogrodzie :wink: Trudno uwierzyć, jak szybko to postępuje. W niedzielę to były szczylki które łaziły przewracając się co kilka kroków, teraz skaczą, fikają koziołki i pędzą tupiąc jak stado mustangów :ryk:

To-to skraca dystans, nawet juz obwąchuje - pod warunkiem że ufoku nie odwracają się do niej paszczą, to jest zbyt straszne by 9 miesięczna kota to mogła znieść :lol:
Obrazek

slapcio

Post » Pt maja 21, 2010 11:13 Re: Boysband z Warsiawki

Ja tam jej się nie dziwię. Te kły, pazury i te straszne kosmate uszki. Jakbym takiego ufoka spotkała to też nie wiem jak by się to mogło skończyć :ryk:

loczek

Od: Śro maja 19, 2010 15:44

Post » Sob maja 22, 2010 15:42 Re: Boysband z Warsiawki

co u chłopaków weekendowo? dali trochę odpocząć, czy zajęcie zapewniają non-stop-kolor? :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Sob maja 22, 2010 16:22 Re: Boysband z Warsiawki

Echhh no męczą nas małe dranie :lol:

Chłopaki rosną jak na drożdżach, aktualnie najmniejszy jest Halik. Ale on chyba tak po prostu wolniej rośnie, bo apetyt ma, wesoły jest, nic mu nie dolega - ten typ tak ma. Ich rozwój jest niesamowicie szybki - tydzień temu były nieporadnymi brzdącami, które i owszem, łaziły - ale co kilka kroków się przewracały. Teraz biegają, wspinają się, skaczą... kino za darmo.

Generalnie Halik i Marginio są najbardziej nakolankowe. Jak się męczą brykaniem - przychodzą, przy czym Halik wspina się po nogawce a Marginio staje na tylnych łapkach i się domaga :twisted: Marginio już wykoncypował, jak manipulować człowiekiem, wie że mruczeniem można sporo ugrać. A Halik jest najbardziej rozgadanym spośród braci.
Małyszek ma wiecznie coś do załatwienia - głaskanko: tak, owszem, niepohamowanie chcemy, byle nie za długo - bo przeciez tyle się ciekawego dzieje wokół. Mały zadzior i prowokator, ciagle zachęca braci do zabawy: a to pacając łapą, a to podgryzając w zadek :twisted: Natomiast Hogan poznaje świat w ten sam sposób w jaki je - dokładnie i metodycznie. Taki typ "mózgowca". Przed snem lubi ciamkać prawe ucho Halika :lol: Cieszy mnie, że Hogan już całkiem się oswoił :D
Obrazek

slapcio

Post » Nie maja 23, 2010 10:26 Re: Boysband z Warsiawki

Słodziaki hopsamy do góry :D

Cieszę się, że Hogan coraz bardziej zsocjalizowany :roll: :1luvu:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pon maja 24, 2010 10:23 Re: Boysband z Warsiawki

Miałam pierwszy kontakt w sprawie kocurków - państwo sa chętni na Halika. Ja oczywiście namawiam na parkę - zawsze będę zwolenniczką bycia personelem :wink: więcej niż jednego kotka - ale państwo raczej chcą jedynaka. I tak jeśli nie teraz, to w końcu dojrzeją do dokocenia - prawie wszyscy dojrzewają 8) Domek wydaje się być bardzo sympatyczny - zaprosiłam do zalogowania sie na miau i do tego wątku :D

a mi na samą myśl o oddaniu któregokolwiek chce się ryczeć :oops:
Obrazek

slapcio

Post » Pon maja 24, 2010 10:50 Re: Boysband z Warsiawki

Państwo od Halika meldują się! :) Jej tak oglądam te zdjęcia i oglądam i nie mogę się doczekać aż będziemy mieli go w domu :) :1luvu: :1luvu:

na dwójkę namawiam mojego mężczyznę, ale na razie nie chce, no może się przekona :P
Obrazek Obrazek

Maria.S

Od: Pon maja 24, 2010 10:25

Post » Pon maja 24, 2010 11:05 Re: Boysband z Warsiawki

O, cześć :D Mam nadzieję że zagościsz na forum na dłużej :ok:

Co do chłopa - ojjj tam na pewno masz swoje sposoby :wink: Chyba nie chcielibyście aby Was ominął widok dwóch naparzających się maluchów, dzikich pogoni po chałupie itp itd?
Obrazek

slapcio

Post » Pon maja 24, 2010 11:08 Re: Boysband z Warsiawki

P.S mam do oddania po moim niestety zmarłym kocurku saszetki dla kotów po ciężkich chorobach i inne przydatne preparaty. Jeżeli ktoś się takimi kotami zajmuje proszę o kontakt :)
Obrazek Obrazek

Maria.S

Post » Pon maja 24, 2010 11:20 Re: Boysband z Warsiawki

hahha będę go twardo namawiać :) i na przyjazd do Halika jak najszybciej także :)
Obrazek Obrazek

Maria.S

[poprzednia][następna]