Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
lutra pisze:mahob pisze:Piesek jest strasznie fajny![]()
Grzeczny strasznie i taki chętny do współpracy![]()
Bardzo zadowolony, że jest w domu - no i właśnie - jak mam go potem oddać z powrotem do schronu?Rozważamy możliwość, że ewentualnie zostaniemy dla niego DT. Zależy jak się z kotami ułoży, bo na razie marnie...goni je trochę, siedzą na szafach
![]()
Ja nie bardzo mam doświadczenia z psami - nie wiem jak to się może ułożyć - jest szansa, że jakoś się dogadają?
Miałam kiedyś psa ze schronu na DT i on po jakimś czasie chciał mnie zdominować. Poszłam do behawiorysty i okazało się, że jestem za miękka, bo mi go żal było, że tak źle miał, a ten skubaniec pomyślał, że jestem miętka. trzeba mu od razu i konsekwentnie pokazywać, kto jest alfa. Jak koty tylko goni, to powinno być ok.
kinga w. pisze:Mahob, ja trochę spsiała jestem od zawsze, może będę mogła coś podpowiedzieć... Psiak dorosły, szczon? Duży? Koty reagują lękiem ale to normalne, jeśli pies jest dynamiczny to tym bardziej się boją. Jak on je goni? Zwróć uwage na jego "sygnalizację" - jest tylko ciekaw i ew. chce się bawić, czy próbuje atakować? Jeśli jest chętny do współpracy, łatwo powinien zrozumieć że nie życzysz sobie ganiania kotów, tylko póki co on też jest zdezorientowany i musi sobie poustawiać nowy świat.
Bungo pisze:...Jakby dostał od któregoś z liścia, natychmiast nabrałby szacunku.
....
Bungo pisze:Magda, nie martw się - kota sama dojrzeje i przywali.
I nastąpi pokój.
Amen
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 104 gości