Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - nasza słodka Rózia odeszła[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 19, 2010 15:24 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Kociamko taka praca to marzenie. Byłam niedawno w takim sklepiku we Wrocławiu. Świetna sprawa.

Moje współpracownice nieźle mnie urządziły. Jedna poszła na zwolnienie w poniedziałek, druga dziś. Zostałam sama. I mam pracować po 10 godzin. Moja firma olewa taka sytuacje i nie obchodzi ich że mam swój grafik, swoje plany. Pewnie trochę można się dostosować ale ja nic innego nie robię od kwietnia. Koleżanka była dwa tygodnie na zwolnieniu, druga brała urlop nieplanowany - teraz poszła na zwolnienie i ta druga też. A ja ciągle tylko zmieniam plany i siedzę w pracy po 10 godzin, przychodzę w dni wolne itp. Wściekła o to jestem tym bardziej że planowałam w piątek wziąć urlop. A zamiast tego mam rypanie ponad plan. Trochę mnie to dobiło bo przemęczona jestem ostatnio i tak naprawdę to marzę o wolnym dniu :-(

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro maja 19, 2010 15:34 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

może innej pracy szukają....zwolnienie jest przydatne w takiej sytuacji :twisted:
a na pewno nie docenią Twojej pracy teraz. Może chociaż ich prowizję zgarniesz jesli będzie obrót - to będzie Twój, no nie?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro maja 19, 2010 15:45 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

A nie, zarabiamy tyle samo - pracujemy na salon nie każda na siebie. Myślę że pracy nowej nie szukają (jedna na pewno nie). Ale kto tam wie drugą. Palec sobie stłukła w pracy więc ma 100% płatne zwolnienie. To korzysta, tez bym korzystała. Bo czasem by się chciało na zwolnienie pójść ale te 80% pensji powstrzymuje. A tak to nie ma się czym przejmować - trzeba korzystać. Ale podejście mojej firmy mnie po prostu rozwala. Oni z automatu uznają że ja będę te 10 godzin pracować. Ani proszę ani dziękuję ani pocałuj mnie w d...

No i znowu wyszło że maruda jestem :-)

ewung

Post » Śro maja 19, 2010 17:40 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

nie maruda tylko normalnie chcesz być traktowana a to niestety luksus...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro maja 19, 2010 18:11 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Jak wrócą, to TY weź urlop na żądanie. Może je coś nauczy.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro maja 19, 2010 18:15 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

jeden dzień nie zaboli jak będą 2 osoby....
ale najważniejsze - trzymaj się pasji, tego co lubisz, talentu, to takie ważne - bez tego życie i praca ma zerowy sens.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro maja 19, 2010 20:33 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Oto czym się zajmowałam dziś w wolnym czasie jak nie było klientów. Wieki całe nie próbowałam rysować z natury (tzn ze zdjęcia bo w pracy nie ma kotów ;-) )
Obrazek

Obrazek

ewung

Post » Śro maja 19, 2010 21:17 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

Jejku! Śliczne :)! Jak żywe :)
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw maja 20, 2010 5:06 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - dzień za dniem...

dagmara-olga pisze:jeden dzień nie zaboli jak będą 2 osoby....
ale najważniejsze - trzymaj się pasji, tego co lubisz, talentu, to takie ważne - bez tego życie i praca ma zerowy sens.

Na żadanie można wziąć do 4 na raz. Albo wybrać strategiczny dzień, np. dostawę towaru czy remanent. :wink:
Przyznam, że ja zrobiłam coś takiego raz w życiu - i chociaż były to tylko dwa dni, to odniosło skutek.

Ewung, rysunki jak zwykle cudne :1luvu: Masz prawdziwy talent!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw maja 20, 2010 18:06 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - czekamy na wodę...

Fala kulminacyjna powoli zbliża się do Wrocławia. Ktoś puścił plotkę że zakręcą wodę więc ludzie w panice zaczęli napełniać wanny i w efekcie faktycznie odnotowano spadek ciśnienia wody. W sklepach ludzie w szale wykupują wodę mineralną (my też kupiliśmy zgrzewkę :oops: no bo lepiej mieć) Karol się śmiał że jak na wojnę się szykujemy.
Moi rodzice to już chyba odcięci od świata - bo mostek na drodze dojazdowej zalało wczoraj a dziś podnosiła się woda przy drugiej trasie. Ale na szczęście dom nie jest zagrożony. Mam nadzieję że woda zacznie opadać choć to wiąże się z tym że płynie do nas do Wrocławia.
Plusem jest to że skończyły się deszcze. I nawet zrobiło się cieplej i wyjrzało słońce. Przynajmniej może zacznie schnąć trochę tam gdzie zalało.
Jeszcze godzinka i do domu. A jutro znowu dziesięć godzin. Marzę o niedzieli...

ewung

Post » Czw maja 20, 2010 18:27 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - czekamy na wodę...

trzymaj się! U nas Prosna bardzo wysoko, płynie równo z dołem mostu, a normalnie sie pod tym mostem przechodzi - jest taka dróżka.
Sąsiednie domy obłożone już workami. Sąsiednie - te obok rzeki, u mnie spokój, bo ja na lekkiej górce.
I rzeka sobie płynie, zobaczymy....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw maja 20, 2010 18:31 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - czekamy na wodę...

Mogłabyś też wziąć zwolnienie, pozorując wypadek przy pracy

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw maja 20, 2010 18:35 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - czekamy na wodę...

Jejku ,żeby Was tylko nie zalało :ok: :ok: :ok:
Ten mostek widzialam na fotce :( :( :(
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw maja 20, 2010 18:45 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - czekamy na wodę...

Myślę, że nie mam zagrożenia u nas. Koło nas taka mała rzeczka płynie mam nadzieję, że nie będzie z nią problemów, może uda nam się dziś przejść zobaczyć co i jak z nią. Fala kulminacyjna spodziewana jest w sobotę nad ranem.

ewung

Post » Czw maja 20, 2010 19:10 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - czekamy na wodę...

ewung pisze:Plusem jest to że skończyły się deszcze. I nawet zrobiło się cieplej i wyjrzało słońce. Przynajmniej może zacznie schnąć trochę tam gdzie zalało.

A u nas wciąż mokro. Siąpi. Chociaż cieplej. Jeszcze wczoraj rano było 5 st. Dzisiaj jest 10.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[poprzednia][następna]