Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Pieczarka pisze:Zabrałam do siebie Matiego który wymaga bardzo długiego leczenia. Jest już po kastracji i czyszczeniu paszczy. Kilka zębów mu zostało. W uszach czarno od świerzbowca. Z tym będę walczyc później.
Teraz trzeba zadbać o oczy. Mati ma bardzo zaawansowany stan zapalny oczu. Po zabiegach b edzie minimum przez tydzień na antybiotyku i kilka dni na środkach przecwbólowych. Do oczu mam Tobrexan, Difadol i Corneregel.
Mati na pewno był kiedys domowym kotem. Do kuwety trafia bezbłędnie ale daleko nie ma bo siedzi w klatce. Jak długo to się zoabczy bo na razie nie mam zamiaru szukać kota po domu więc takie rozwiązanie jest wskazane. Łapą wali i fuczy przy wyciąganiu z klatki.
Ma około 5 lat a wyniszczony jest potwornie. Skóre faktycznie ma twardszą. Mam go na razie karmić urinary bo ma tendencje do kamieni.
Zdjęcia zrobię później jak Mati ochłonie i trochę go doczyszczę. Bardzo przydałoby się dofinansowanie leczenia Matiego. Na początek wydałam:
Czyszczenie i usuwanie zębów, kastracja, antybiotyk, środki przeciwbólowe, krople i żele do oczu - 160zł. Na wszystko mam rachunki.
lutra pisze:P, przelew poszedł właśnie.
A
Pieczarka pisze:
Takie to przykre. Mam kilka osób którym wyslę zdjęcia. Może akurat. Tyle na razie mogę zrobić.
j3nny pisze:Pieczarka pisze:
Takie to przykre. Mam kilka osób którym wyslę zdjęcia. Może akurat. Tyle na razie mogę zrobić.
dzięki bardzo
magdaradek pisze:współczuję walk z kotkiem.
Może on po prostu jest tak zestresowany , że tak się zachowuje?
Nie doczytałam, ale czy to jest dziki kot?
lutra pisze:no to chyba kolega lega musi wracać na swoje śmieći, P gratuluję determinacji.
X
Mruczeek pisze:sorry za offa:
WAŻNA INFORMACJA ZE SCHRONU![]()
prawie wszystkie zwierzaki są zachipowane, więc po nr można dojść do jego historii znalezienia się w schronisku oraz do HISTORII EWENTUALNEJ CHOROBY I LECZENIA.
Nie leczcie zwierząt u innych lekwetów, tylko podjedzcie do schroniska, tam ambulatorium pracuje od 7.00 do 21.00. Może się tak zdażyć ze zwierzak jest w trakcie leczenia a podanie leków przez innego lekweta mogą mu zaszkodzić![]()
Jeżeli będziecie na ul.Rybnej to pracownicy odznaczą, gdzie jest zwierzak i dowiecie się o jego stanie zdrowia. Psy mają wydawane zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę.
Jeżeli chcecie zaadoptować zwierzę to jest wypisywana umowa adopcji i dają książeczkę zdrowia. Jeżeli DT to też zostanie to odnotowane z Waszymi namiarami.
Pracownicy będą mogli to odnotować i każdy będzie spokojniejszy, że akcja ewakuacji wyszła na 5+![]()
Ps. dajcie znać w każde możliwe miejsca, aby zgłaszać się do Schroniska, bo zrobi się wielkie zamieszanie i zwierzaki na tym ucierpią
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw, Google [Bot], kasiek1510 i 428 gości