K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 18, 2010 14:27 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

miszelina pisze:
lutra pisze:Słuchajcie, Słuchajcie:
Pierwsze primo:
potrzebne są dwie osoby na zmianę.
Drugie primo:
wodę ze studzienki trzeba wynosić na zewnątrz, pod murek albo pod garaże. NIE WLEWAĆ DO WC, bo ono jest połączone ze studzienką.
Jeśli zarządzamy ewakuację, ja mogę wziąć coś (maks. 4) do biura, na chwilę. Musi być szczepione, bo nie wiem, z czym mam kontakt.
Zgłaszajcie się, proszę na dyżury:
16 Leone x 2
19-20 Lutra i Noemik
22-23 ktoś?
Najlepiej osoby mieszkające po tej samej stronie Wisły...

Ja mogę być 22-23 z TŻ-tem.

To ja będę z TŻ-em ok. 1-2

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Wto maja 18, 2010 14:38 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

miszelina pisze:Chocimska podana w piątym rejonie ewakuacji: http://www.krakow.pl/komunikaty/?MODE=m ... m_id=11392

Czy ktoś wie, co to oznacza?!

Wydaje mi się, że w razie czego, jesteśmy 5 w kolejce do ewakuacji.

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Wto maja 18, 2010 14:41 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Leone pisze:
miszelina pisze:Chocimska podana w piątym rejonie ewakuacji: http://www.krakow.pl/komunikaty/?MODE=m ... m_id=11392

Też mam taką nadzieję.
Nie widzę na liście Pl. Inwalidów ani Józefitów, chociaż jest Lea. Ewakuujemy się do Tweety :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto maja 18, 2010 14:42 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

miszelina: ty będziesz o 22ej? też przyjechać do pomocy?
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Wto maja 18, 2010 14:43 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Nie mogę dodzwonić się do Queen_ink.
Leone, wy następni idziecie na Kocimską.
Położycie - tak na wszelki wypadek - klatki z kotami z Hetmańskiej i z burą na miejsce, gdzie są teraz transportery
(nad Filipa i Matyldę)?
Filipa przełożyłam wyżej, ale żeby przenieść te duże klatki potrzeba 2 osób.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Wto maja 18, 2010 14:52 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

edit_f pisze:miszelina: ty będziesz o 22ej? też przyjechać do pomocy?

Nie musisz. Będę z TŻ-tem i będzie też Milu. Może jakbyś mogła jakoś bardzo wcześnie rano....
Obrazek

miszelina

Post » Wto maja 18, 2010 15:12 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

miszelina pisze:
edit_f pisze:miszelina: ty będziesz o 22ej? też przyjechać do pomocy?

Nie musisz. Będę z TŻ-tem i będzie też Milu. Może jakbyś mogła jakoś bardzo wcześnie rano....

dziękuję za dzisiejsze odpuszczenie dyżuru..
a jutro rano, to 6 godzina a ja w trasie do wrocławia.. będzie mi ciężko, zwłaszcza ze musiałabym jechać z ruczaju na kocimską, a z kocimskiej na autostrade.. będzie ktoś mógł rano?
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Wto maja 18, 2010 16:33 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

potrzebuję pilnie telefon do namidy. ma ktoś ?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto maja 18, 2010 17:18 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Rejon piaty to po prostu jeden z rewirow na ktore zostaly podzielone najbardziej zagrozone strefy miasta - w razie naglej potrzeby ewakuacja czy jakiekolwiek dzialania sluzb miejskich beda przebiegac sprawnie.

Dopiero teraz weszlam na forum - jesli potrzeba moge wziac do siebie jakiegos kota - ale, uwaga: mam tylko jedna wolna mala klatke. Wiec jesli trzeba bedzie upchnac gdzies wiecej kotow, musza dotrzec do mnie z klatka/klatkami, bo miejsce jest ino klatek brak...

I nie moze to byc kot nieszczepiony.... Jest miejsce w pokoju Sabiny ona jeszcze nie szczepiona jest.
Teraz jade do KV, Sebek tam mial dojechac z Sabina, takze bede pod telefonem. Jakby sie cokolwiek z kotami dzialo - zalanie, potrzeba ewakuacji - sluze pokojem, dzwoncie o kazdej godzinie. Nawet w srodku nocy.

...dobrze ze mamy lokal z dala od rzeki, jak przypomne sobie skutki powodzi z 97 roku i te wszystkie zwierzeta ktore zginely... :(
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto maja 18, 2010 18:33 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

miszelina pisze:Nie widzę na liście Pl. Inwalidów ani Józefitów, chociaż jest Lea. Ewakuujemy się do Tweety :wink:

Bo do ewentualnej ewakuacji kwalifikują się tereny ze stref zalewowych, a te kończą się na parku krakowskim :mrgreen:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Wto maja 18, 2010 20:15 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Przelałam pieniądze za bazarki:
Jek 30zł
Femka 50zł
KarolinaS 27zł

Koszty przesyłki:13zł

Poszło:94zł
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Wto maja 18, 2010 20:17 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Czy w razie ewakuacji można zabrać ze sobą kota? Albo czy można odmówić opuszczenia domu?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Wto maja 18, 2010 20:35 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

queen_ink pisze:Czy w razie ewakuacji można zabrać ze sobą kota? Albo czy można odmówić opuszczenia domu?

Zwierzę można zabrać na pewno. Wiem, że są tacy, co odmawiaą ewakuacji.
Obrazek

miszelina

Post » Wto maja 18, 2010 21:33 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

Kocimska OK. Woda w studzience ledwo na dnie (wczoraj wieczór było więcej). Przyniosłam worki na śmieci. Zapuściłyśmy z Milu oczko burej.
Obrazek

miszelina

Post » Wto maja 18, 2010 21:42 Re: K-ów, i znowu maluchy, i znowu, i znowu. Na pomoc!!!

miszelina pisze:
Leone pisze:

Też mam taką nadzieję.
Nie widzę na liście Pl. Inwalidów ani Józefitów, chociaż jest Lea. Ewakuujemy się do Tweety :wink:

zapraszam, przy naszym zagęszczeniu (przybyły dwa tymczasy, wróciły z adopcji Irma i Rysio) to już mi chyba wszystko jedno, 5 osób w tą, 10 kotów w tamtą - co za różnica, może nawet niektórzy będą mieli szansę usiąść, a potem się wymienią z tymi co stali :twisted:
Po raz pierwszy od dawien dawna podoba mi się to moje 4 piętro co wygląda jak 6. Po dzisiejszej dwukrotnej ewakuacji, najpierw z hotelu Poleski (tuż obok Mangghi, gdzie odgrodzeni byliśmy tylko murkiem od wody, której lustro tam jest 2 metry nad miejscem naszego szkolenia, w dodatku był na sali facet, który ciężko przeżył zatopienie swojego domu kilka lat temu i atmosfera była jak w rodzinnym grobowcu) a potem z budynku przy Rondzie Grunwaldzkim to mam dość strachu przed zalewającą nas wodą na dłuższy czas.
I ogólnie protestuję, chyba, że jest ktoś kto mi wytłumaczy dlaczego ewakuują ludzi z ul. Lea, na którą wychodzą moje okna a nas z kamienicy zza winkla już nie? Czy tam woda się zatrzyma na nakazie skrętu w lewo czy zgodnie z nim popłynie, bo ma wolną przestrzeń??

Wislackikot pojedzie zobaczyć do kotów koło 8-ej. Jakby udało się być tam komuś wcześniej i potrzebował pomocy to niech dzwoni do nas, ja jeszcze do 8-ej mam włączony telefon.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]