Paluch2- smutny początek kolejnej cześci PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 18, 2010 14:22 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Bardzo pilnie potrzebny jest dt dla bialo - rudej koteczki 81/10. Kotka nie ma jednego oczka, ale absolutnie jej to nie przeszkadza; jest radosna, milutka, bardzo spragniona człowieka i pieszczot.
Więcej na pewno napisze alareipan. Ta kocia jest sliczna, ruda na białych łapkach. Ma biała bródkę i brzusio. Rude takie marchewkowe, intensywne. Cudne dziecko - mlodziuka jest i ania pisała że chyba ma być recydywistką :cry:
ObrazekObrazek

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto maja 18, 2010 15:44 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Reszta karmy idzie do Myszy. ale jeśli ktokolwiek chce zabrać Paluszka na dt albo ma na dt i potrzebuje pomocy, proszę o kontakt. Będę kombinowac co się da.
Kotki są w potrzebie, część z nich nie przeżyje bez dt.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto maja 18, 2010 19:52 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

magaaaa pisze:Bardzo pilnie potrzebny jest dt dla bialo - rudej koteczki 81/10. Kotka nie ma jednego oczka, ale absolutnie jej to nie przeszkadza; jest radosna, milutka, bardzo spragniona człowieka i pieszczot.
Więcej na pewno napisze alareipan. Ta kocia jest sliczna, ruda na białych łapkach. Ma biała bródkę i brzusio. Rude takie marchewkowe, intensywne. Cudne dziecko - mlodziuka jest i ania pisała że chyba ma być recydywistką :cry:
ObrazekObrazek

:(
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Śro maja 19, 2010 9:57 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Dla każdego kotka zabranego na dt będzie wyprawka, w W-wie pokryjemy koszty leczenia (mam talony na leczenie), tylko dt nie ma....

Never

Post » Śro maja 19, 2010 15:50 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

ID: 207/10
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Opis: zwrot z adopcji, POP 0711/09
Maść: bura pręgowana z białym
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro maja 19, 2010 15:52 przez -Anula-, łącznie edytowano 1 raz

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Śro maja 19, 2010 15:51 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Zwrot z adopcji...
Ci ludzie są jacyś dziwni, jacy by nie byli... :|

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro maja 19, 2010 15:54 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Przez chwilę myślałam, że to może być 188/09.
Ale znalazłam drugie info, że to 0711/09. :|

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Śro maja 19, 2010 22:17 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

-Anula- pisze:ID: 207/10
Obrazek

Ciekawe po ilu tygodniach... miesiacach... :evil:

Mam też paskudne wrażenie, że również 205 jest zwrotem :evil: , bo wygląda zupełnie jak kotka chyba nr 120/10 :evil: Obym się myliła :evil:

Mam wieści o 81. Nie jest tragicznie, już wiem o co biega. Chodzi o gluta, 4 z kolei antybiotyk i to że są podejrzenia, że glut moźe być powiązany z oczkiem. Sprawa dla okulisty i na pewno lepiej by było, żeby nie w warunkach schroniskowych. Założę wątek, to dogłębniej wytłumaczę.

I jest jedna pozytywana wiadomość. Nie wiem czy zaglądaliście na www palucha, ale powoli rusza wyszukiwarka "wszystkich zwierząt". Na razię widzę, że są tylko koty i kociaki z początku roku 2010 i na dodatek jest "nasza" Lamka 11/10, która już grzeje swój koci tyłek na kanapie w domu, ale odólnie to dobrze rokuje :ok: Widać, że prace posuwają się do przodu. To oszczędzi roboty ;) Wiem też, że na stronie mają być ogłoszenia wolontariackie.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw maja 20, 2010 8:21 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

-Anula- pisze:ID: 207/10
Obrazek

:evil:

jak rzecz!! :evil:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw maja 20, 2010 9:09 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Never pisze:Dla każdego kotka zabranego na dt będzie wyprawka, w W-wie pokryjemy koszty leczenia (mam talony na leczenie), tylko dt nie ma....

Jestem nowa na tym forum więc mogę palnąć jakąś gafę, z góry wielkie sorki!
Zgłaszam domek tymczasowy, ewentualnie stały. Chodzi tu o mój domek, w którym pomieszkuje już "nieszkodliwy" pies, którego adoptowałam z Palucha i roczna koteczka, adoptowana z Kociego Azylu w Konstancinie.
Przeglądając zdjęcia kotów z kwarantanny serducho zaczęło mocniej walić przy zdjęciu koteczki 200/10.
Moje pytania - czy trzeba czekać do końca kwarantanny, czy wydzwaniać do schroniska wcześniej, czy lepiej prosić o pomoc kogoś z forum miau???

jola.ps

Od: Pon maja 10, 2010 19:00

Post » Czw maja 20, 2010 9:11 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Dobrze zrobilas pisząc tutaj :ok: Dziewczyny na pewno Ci pomogą :)
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Czw maja 20, 2010 9:15 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

o, jak fajnie :D
jeśli kotek ma ponizej 3 m-cy, nie musisz czekać do konca kwarantanny, jesli jest starszy - mozesz się na niego zapisać i zaadoptowac po zakończeniu kwarantanny.

Never

Post » Czw maja 20, 2010 9:56 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

jola.ps pisze:
Never pisze:Dla każdego kotka zabranego na dt będzie wyprawka, w W-wie pokryjemy koszty leczenia (mam talony na leczenie), tylko dt nie ma....

Jestem nowa na tym forum więc mogę palnąć jakąś gafę, z góry wielkie sorki!
Zgłaszam domek tymczasowy, ewentualnie stały. Chodzi tu o mój domek, w którym pomieszkuje już "nieszkodliwy" pies, którego adoptowałam z Palucha i roczna koteczka, adoptowana z Kociego Azylu w Konstancinie.
Przeglądając zdjęcia kotów z kwarantanny serducho zaczęło mocniej walić przy zdjęciu koteczki 200/10.
Moje pytania - czy trzeba czekać do końca kwarantanny, czy wydzwaniać do schroniska wcześniej, czy lepiej prosić o pomoc kogoś z forum miau???

super :D

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw maja 20, 2010 10:13 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Never pisze:o, jak fajnie :D
jeśli kotek ma ponizej 3 m-cy, nie musisz czekać do konca kwarantanny, jesli jest starszy - mozesz się na niego zapisać i zaadoptowac po zakończeniu kwarantanny.

Będę dzwonić w takim razie na Paluch, ale zanim to uczynię wolę uzyskać trochę informacji u "źródła".
Jeśli kotek jest w kwarantannie, czy można wcześniej go obejrzeć?
Czy na teren kwarantanny mają wstęp wolontariusze, a jeśli tak, czy oni mogliby mi przekazać więcej informacji na temat "pluszaka"?

jola.ps

Od: Pon maja 10, 2010 19:00

Post » Czw maja 20, 2010 10:19 Re: Paluch2- ['] dt potrzebne!!!

Dziś się przekonałam, jak dobrze jest miec na spisane wszystkie zwierzaki z kwarantanny :D
Anula, dzięki wielkie, jedna kotka okazała się byc kotką wyadoptowana przez naszą koleżankę z forum, trafiła do schronu po śmierci właściciela, jeśli tylko jest tam jeszcze będzie wyciągana na dt !

Jutro nie będzie mnie na forum, moze dopiero w pn. Jola.ps - w razie czego uderzaj do alareipan, ona będzie w schronisku w weekedn, a jak nie ona to ja - pomozemy w adopcji jakby co.
Udało mi się załatwić małe wsparcie dla Plauszków, więc na karmę starczy, mogę też rozliczyc ewentualne leczenie, ale w dwóch lecznicach - o tym porozamwiamy jak tylko wydpotujesz kotka. No i jeszcze wpłyna zaległe środki za bazarki, więc coś będzie mozna pomóc!

Never

[poprzednia][następna]