Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 17, 2010 21:18 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

Malutka jest karmiona strzykawka, Pani Kasprzyk swietnie zajmuje się nią więc powinno być dobrze.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto maja 18, 2010 7:28 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

Słodziutka jest ta mała prawda? ona potrzebuje opieki bo jeszcze malutka. Ucałuj Panią Dr ode mnie za taką super opiekę :1luvu:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto maja 18, 2010 8:08 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

Ok! Dziś to zrobię w Twoim imieniu :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto maja 18, 2010 8:14 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

Marlon pisze:Ok! Dziś to zrobię w Twoim imieniu :)

:lol: Jakbyś miała aparat to cyknij fotki... :kotek:
Obrazek

Marea

Post » Wto maja 18, 2010 8:21 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

Dzielne dziewczyny :ok:
Rany, jak ta kuleczka teraz spokojnie śpi, tak ufnie, a mogło być .... :roll:
A to jedno białe na pierwszym planie z takim usmiechniętym ryjkiem to chyba chłopaczek :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto maja 18, 2010 9:14 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

psiama pisze:Dzielne dziewczyny :ok:
A to jedno białe na pierwszym planie z takim usmiechniętym ryjkiem to chyba chłopaczek :D

Zdecydowanie chłopak, nawet z dr nie musieliśmy mu pod ogon zaglądać :lol: zresztą bardzo waleczny jak na swoje 4 tyg życia :) hehe syczał na każdego kto ośmielił się do transportera rękę wsadzić a nawet spojrzeć tylko :) bronił siostrę z tyłu, malutka na kocyku zupełnie bez stresu, po przemyciu oczek i kiedy mogła je wkońcu otworzyc patrzyła na mnie i na Agatkę ufnie jak na mamusie :1luvu: tuliła się i bawiła naszymi palcami :) ja biegałam po sklepach szukając kaszki dla niej a Agatka drapała za uszkiem trzymając na kolanach :) napewno będzie kochanym i spokojnym kotkiem!!!
Obrazek

Marea

Post » Wto maja 18, 2010 11:01 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

Marea pisze:
psiama pisze:Dzielne dziewczyny :ok:

Zdecydowanie chłopak, nawet z dr nie musieliśmy mu pod ogon zaglądać :lol: zresztą bardzo waleczny jak na swoje 4 tyg życia :) hehe syczał na każdego kto ośmielił się do transportera rękę wsadzić a nawet spojrzeć tylko :) bronił siostrę z tyłu, malutka na kocyku zupełnie bez stresu, po przemyciu oczek i kiedy mogła je wkońcu otworzyc patrzyła na mnie i na Agatkę ufnie jak na mamusie :1luvu: tuliła się i bawiła naszymi palcami :) ja biegałam po sklepach szukając kaszki dla niej a Agatka drapała za uszkiem trzymając na kolanach :) napewno będzie kochanym i spokojnym kotkiem!!!

Zazdroszczę Wam dziewczyny takich przeżyć :1luvu: Trzymam kciuki za kociaczki :1luvu:
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Wto maja 18, 2010 11:15 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

soso pisze:
Zazdroszczę Wam dziewczyny takich przeżyć :1luvu: Trzymam kciuki za kociaczki :1luvu:

Nic straconego Elu, maluszków będzie więcej, coś Ci podrzucę :lol:
W piwnicy są prawdopodobnie maluszki od króweczki, ale aż boję się tam wchodzić bo nie wiem czy jeszcze żyją, ile mają, w jakim są stanie :cry: nie wiem jak do tej piwnicy się dostać :( w razie co rozumiem że mogę na Ciebie liczyć i kilka maluszków podrzucić? Daj jakieś namiary na Siebie na PW plis w razie gdybym miała jakieś maluchy...
Obrazek

Marea

Post » Wto maja 18, 2010 21:05 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

Tu nie mam dobrych wieści z malutką nie najlepiej, nie chce jeść, sama ją karmiłam strzykawką jak przyjechałam po inne koty, kotka zamiast pić mleczko dławi się nim, nie połyka, zdołała chyba tylko połknąć 1/3 strzykawki, potem od razu zrobiła siusiu, Pani Kasprzyk bardzo o nią dba, karmi mlekiem i karmą ze strzykawki, jej rodzeństwo grzeje ją swoimi ciałkami, gdyby nie to samo umaszczenie pomyślałabym że kotki nie są spokrewnione bo ona taka malusia a 2 pozostałe diabły wielkie i wcinają same każdą karmę aż uszy im się trzęsą! Pojadę jutro do nich, posiedzę chwile, nakarmię czym się da i wygrzeje termoforem!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro maja 19, 2010 4:41 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

Malutka nie wygłupiaj się ! nie poddawaj się !! :ok:
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Śro maja 19, 2010 7:46 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

Marlon pisze:Tu nie mam dobrych wieści z malutką nie najlepiej, nie chce jeść, sama ją karmiłam strzykawką jak przyjechałam po inne koty, kotka zamiast pić mleczko dławi się nim, nie połyka, zdołała chyba tylko połknąć 1/3 strzykawki, potem od razu zrobiła siusiu, Pani Kasprzyk bardzo o nią dba, karmi mlekiem i karmą ze strzykawki, jej rodzeństwo grzeje ją swoimi ciałkami, gdyby nie to samo umaszczenie pomyślałabym że kotki nie są spokrewnione bo ona taka malusia a 2 pozostałe diabły wielkie i wcinają same każdą karmę aż uszy im się trzęsą! Pojadę jutro do nich, posiedzę chwile, nakarmię czym się da i wygrzeje termoforem!

O Boziu :crying: :crying: Malutka nie wygłupiaj się i zdrowiej :!:
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 19, 2010 17:25 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

nadal brak wieści do dobre wieści ?
Kicuki nadal trzymam za malutką :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Śro maja 19, 2010 22:49 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

Jest u mnie i jedna podopieczna Agatki ;)
Malutka pingwinkowata :)

Dziś do mnie przyjechała.
I też potrzebuje kciuków, wielkich kciuków.
Jest osłabiona, bo taka dość wiotka...
Trochę odwodniona, bo jak ją pociągnęłam za skórę (zawsze sprawdzam) to została jej mała płetwa.

Nie wiem jak konkretnie długo była bez mamy...

Śpi, grzeje się na termoforku.
Oczka już otwarte, zakaprawione, zasmarowałam detreomycyną.
Mam nadzieję ,że obejdzie się bez zakrapiania.

Dziwne ma 3 opuszki łapek...jakby przypalone?
Nie wiem czy ktoś się już do niej dorwał i przypalał ? Skórka nawet schodzi...

Kciuki potrzebne!! :ok:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro maja 19, 2010 22:57 Re: GDA Agatka i kociarnia. 3 białe maluszki z działek!

Dziękuję Asiu że zaopiekowałas się malutką :1luvu: Mam nadzieję że wydobrzeje!!!

Agatka znalazła ją dziś na boisku szkolnym, polowała na kociaki tej kotki od czasu ich urodzenia, jakiś tydzień, kotka przenosiła je z miejsca w miejsce, urodziła na boisku szkolnym, 4 kociaki niestety umarły, tylko ona została :crying: :crying: :crying: i dziś znalazła tą malutką samą samiutką a matka jej gdzieś latała, kotka ma 8 lat a nigdy nie była dobrą matką, większość kociaków umierała, część Agatka wychowała, niedługo ją ciachniemy i skończy się dramat jej dzieci wkońcu :!:
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 19, 2010 23:13 Re: GDA Agatka i kociarnia. Tygodniowa Pingwinka na TDT u Seji!!

Trzeba jej jakieś imię dać :)
Jest z Hallera :) to na H ;)

Hesia?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

[poprzednia][następna]