WAWA-Wielkanocny Kacper zyczy Wesołych Świat! :)) str.53

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 15, 2010 10:04 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Rakea pisze:
rozumiem, że Kacper nie jest u Marzeni i przez to nie ma "kompetentnej" ręki przy nim.
nic to, podnosimy i szukamy domku forumowego. :ok:
banerek zamówiony!

Kacperek nie jest u mnie, jest ode mnie 50km od Warszawy. Ręka kompetentna, ale kompletnie bez pieniędzy bo bez pracy i jeszcze trudne warunki mieszkaniowe (trudne układy mieszkaniowe, niech tak to nazwę) i trudne relacje kocio-kocie (koteczka agresorek względem kocurów) i 5 kotów pod opieką. Ręka kompetentna - przecież kacper inaczej nie przeżyłby zimy. Ale wiecie jak jest... inaczej, gdy się leczy jakąś infekcję, urazy, a inaczej gdy się leczy nerki - to proces długofalowy, wymagający nie tylko weta, ale też odpowiedniej karmy itp. I na to ręka :wink: nie ma już wszelkich możliwości.

Postaram sięj akoś to zorganizować i myslę, że należy rozpocząć od badań krwi (profil nerkowy i wątrobowy) i moczu. Co sądzicie?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob maja 15, 2010 11:45 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Witam
Sądzę, że doświadczony DT/DS jest bardzo potrzebne, bo trudno będzie opanować leczenie Kacperka bez możliwości choćby lokalowych, a wiem, że teraz jest na wyjściu awaryjnym, bo nie ma jak go połączyć z stadem... Trudno będzie też o DT, bo Kacperek niekastrowany, no i przywykły do swojego trybu życia, ale szukać trzeba. Na teraz na cito badania, jak mówisz i leczenie, by nie tracić czasu. I dużo kciuków za opiekunkę, by z całym tym misz-maszem dała radę i za Kacperka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

Post » Sob maja 15, 2010 16:01 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Rakea pisze:poprosimy o "wściekły" ale niezbyt wielki (tak 200x100 :? ) bannerek dla tego dżentelmena:

viewtopic.php?f=13&t=103091&start=375
zdjęcia na 1 stronie.

tak w ciężkim skrócie: dorosły chłopak miał się całkiem zdrowo, do czasu gdy zawisł w uchylnym oknie, teraz popuszcza mocz (jest oczywiście możliwość, że to się cofnie). Są też mocne przypuszczenia, że jest nerkowcem.

dziękujemy pięknie :D

Ktoś wściekły banerek zamawiał? :mrgreen:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/guxh][img] http://tnij.org/guxi[/img][/url]
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Sob maja 15, 2010 16:21 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Mała Dzikuska
Piękny :1luvu:
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

Post » Sob maja 15, 2010 16:42 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

M Dzikusko, dziękuję bardzo :1luvu:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob maja 15, 2010 20:23 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Mała dzięki za banner :1luvu: - i wycałuj te swoje cuda szaro-rude :D

to dobrze, że na obecną chwilę Kacperka ma kto doglądać! :D

to może po kolei:
po pierwsze diagnoza - czyli zbieramy na leczenie. Ustalcie ile potrzeba na diagnozę chłopaka i zbieramy kaskę.

prośba w takim razie o dopiskę że szukamy kasy w pierwszym poście.
:wink: :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Nie maja 16, 2010 0:13 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Będę Was informować na bieżąco. Dziekuję bardzo za pomoc i zainteresowanie się kocurkiem.
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie maja 16, 2010 13:14 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

kciukole za panicza :wink:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Nie maja 16, 2010 18:54 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Moccccne kciuki za jak najlepsze wyniki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
czekam z niecierpliwością
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

Post » Nie maja 16, 2010 22:23 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Rozmawiałam wieczorem z Dużym. Wprawdzie z zasady on bagatelizuje wszystko, ale piszę, czego się dowiedziałam. Otóż Kacperek od piątku może wychodzić, ale trzyma się chłopak podwórka i jeśli przyjdzie w czas to nocuje w "swoim saloonie". Już normalnie chodzi, skacze, wskakuje na studnię bez problemu i - podobno, choć tu mam wątpliwości - już tyle nie sika, się unormowało. Jednak, pamietam jak Duża mówiła, ze on dużo sika, uważam, ze badania trzeba i warto zrobić. I będę do tego dążyć. Tylko jak złapać mocz u wychodzącego kota, który nie załatwia się w domu???

Marzenia11

Post » Nie maja 16, 2010 22:30 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Witam
Marzenia11 pisze: Jednak, pamietam jak Duża mówiła, ze on dużo sika, uważam, ze badania trzeba i warto zrobić. I będę do tego dążyć. Tylko jak złapać mocz u wychodzącego kota, który nie załatwia się w domu???

Badania koniecznie ... może napić ( :mrgreen: ) kota i Wet sam wyciśnie? O ile Kacperek da.. Sama krew powinna coś powiedzieć, choć mocz na pewno mile widziany, ale niekonieczny..
Co do sikania, to trzeba też wypytać Weta, czy nie dostał czegoś, po czym mógł tak sikać, ale przy takich ilościach, jak wspomniałaś, to raczej nie to...
No i najważniejsze.. strasznie cieszę się na dobre wieści.. oby było już tylko lepiej :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

Post » Pon maja 17, 2010 11:29 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

zgadzam się - napoić kota i niech wet wyciśnie. :ok:
a krew swoją drogą - podejrzenia trzeba rozwiać.
a przyszły DS powinien wiedzieć kogo gości :wink:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Wto maja 18, 2010 23:43 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

:ok: :ok: :ok:
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Wto maja 18, 2010 23:47 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Kacperek się zadomowił, no... po prostu zamieszkał... w dzien wychodzi, na noc wraca jak do siebie.. Będę myśleć co i kiedy, ale na razie troszkę mi dowaliło rodzinnych-zdrowotnych spraw i głowę mam zajętą myślami o mamie. Poza tym Duży wyjechał i nie ma transportu do lecznicy, a kocurek troszkę waży, tak... odrobinkę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Marzenia11

Post » Śro maja 19, 2010 15:27 Re: WAWi okol.-Kacperek..smutno...nerki?? - pilnie DS z ogrodem

Marzenia
No Kacperek to kota XXL :1luvu: Takie cuda muszą ważyć swoje :mrgreen: Ale za to jaka przyjemność wygłaskać i wymiziać takie duże futerko :1luvu:
Przekaż Mamie życzenia zdrowia, ma być dobrze.
Pozdrawiam Serdecznie
lesna

[poprzednia][następna]