Biedne Wiejskie Koty-Ebiś tak bardzo chce żyć-powódź:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 14, 2010 17:04 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

Piękne kocurry, śliczne fotki. Niech żyje Ebiś :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt maja 14, 2010 17:11 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

Cieszę sie Iwonko,ze karma smakuje,niech Ebisiatko je na zdrowie!!!
Biedna jesteś z tym bólem,ech gdyby ciepłe myśli mogły leczyć..........
A u nas smutno bardzo :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt maja 14, 2010 20:32 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

Nie wiem czy to prawda, ale słyszałam, że alarm można tak "skalibrować", żeby działał na istoty powyżej jakiegoś wzrostu. Iwie przydałby się taki oczo...bny reflektor, włączający się, jak alarm wykryje stwora powyżej określonego wzrostu. To nie jest normalne, że jakaś zaraza szlaja się nocą pod oknami :?
A wiatrówka...cóż, w naszym pięknym kraju jak postrzelisz złodziejskie g..wno, to idziesz siedzieć jak za człowieka - nie warto.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob maja 15, 2010 10:41 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

Fakt, nie warto :?
Bry kociamko, jak tam?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob maja 15, 2010 10:47 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

Obrazek
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob maja 15, 2010 13:55 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

dzien doberek Kociamko i Ebis :1luvu:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Sob maja 15, 2010 15:37 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

kociamka, wiem, ze ci zle, ale nie mozesz sie obwiniac za to!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob maja 15, 2010 21:26 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

kociamko - nic się nie odzywasz... bardzo ciężko?
trzymam kciuki, co by nie.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie maja 16, 2010 9:37 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

Bardzo ciężko

Dracul umarł [']
będę kochać tego Kotka do końca swoich dni

Ebiś na razie bez zmian

u nas ulewy są ikropne a na dworze 5st tylko
w domu zimno bardzo

szukam czego się uczepić
chcę znaleźć coś co pomoże Ebisiowi

znalazłam coś takiego w necie
nie wiem co to jest

ale tam pisze że pomogło Zwierzętom i Ludziom
a może to tylko jakaś ściema i pranie mózgu innym

Na informację o kapsaicynie natrafiłem w internecie. Komunikowano w niej o pracach uczonych angielskich z Nottingham University, zajmujących się wpływem kapsaicyny podawanej wewnętrznie do organizmu. Dotychczas, kapsaicyna stosowana była w medycynie wyłącznie zewnętrznie, jako plastry przeciwbólowe, zatem prace uczonych były całkowicie nowatorskie.
Otóż okazało się, że kapsaicyna podawana zwierzętom (psom, kotom, małpom, myszom) niszczy komórki nowotworowe, bez względu na ich usytuowanie w organizmie.
Kapsaicyna, dostawszy się do organizmu poszukuje i odnajduje komórki nowotworowe. Znalazłszy, zabija mitochondria odpowiedzialne za rozmnażanie. Proces chorobowy ustaje.
Wiadomość oszołomiła mnie. To była rewelacja i rewolucja jednak zdałem sobie sprawę, że do wyprodukowania leku i stosowania w oficjalnej medycynie może upłynąć wiele lat, być może nigdy sie nie ukaże torpedowany przez żądne zysków koncerny farmaceutyczne, a my nie mieliśmy czasu.
Pierwsza diagnoza mówiła: glejak wielopostaciowy, ostatecznie jednak ustalono, że jest to chłoniak III stopnia złośliwości – Limphoma malignum B” umiejscowiony w móżdżku.
Poradziłem się u kolegów chemików, czy można otrzymać kapsaicynę domowym sposobem. Okazało się można i to w niezwykle prosty sposób. Wystarczy macerować 2 tygodnie papryczki chili w jakimś szlachetnym, nieoczyszczonym oleju, tłoczonym na zimno. Pierwotnie zrobiłem miksturkę z oleju z pestek winogron, ale okazało się, że lepszym rozpuszczalnikiem jest olej lniany z siemienia. Olej doskonale ekstrahuje kapsaicynę. Otrzymany specyfik podawałem żonie 5 razy dziennie po 1 łyżeczce od herbaty i oto choroba zaczęła ustępować. Żona żyje do dziś, a ostatni rezonans z grudnia pokazał, że guz ma już tylko 6 mm. Pierwotnie 65 mm.
Przepis.
15o gramów suszonej chili o nazwie “birds eye” lub “habanero” zalać 1/2 litra olejem lnianym tłoczonym na zimno i odstawić w ciemnej butelce do lodówki na 2 tygodnie, codziennie kilka razy wstrząsając. Po tym czasie spożywać 5 razy dziennie po 1 łyżeczce.
Mikstura jest niezwykle ostra dlatego należy natychmiast popijać mlekiem, bo wyłącznie mleko, a nie żaden inny napój, łagodzi ostrość. Papryczki można kupić na portalu http://www.ostrakuchnia.pl Przed zalaniem olejem papryczki należy rozkruszyć, ponieważ 50 procent kapsaicyny znajduje się na otoczkach nasion. Olej też można kupić w internecie. Musi być tłoczony na zimno., nierektyfikowany, a więc nieoczyszczony.

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Nie maja 16, 2010 9:53 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

Przykro z pwodu Dracula ['].

A z przepisami z internetu uważaj. Różnie to bywa... Myślę, że lepiej dać Ebisiowi większy wybór w jedzeniu, może sam sobie coś wybierze...? (Oliwki, ser biały, kukurydza, groszek, zielenina itp....?)
Ten napój jest bardzo ostry, a czytałam, że kotom ostrego nie wolno...? Ale może się mylę.
Nie mam takiego doświadczenia z kotami jak Ty.
Na pewno cokolwiek zrobisz będzie dobrze!!! :). Nikt tak nie kocha Ebisia i nikt tak mu nie pomoże.
Pozdrawiam ciepło... Mimo deszczu i chłodu. W Bielsku też leje :((, trawę jednak udało mi się wczoraj skosić :). Koty pomagały oczywiście :)) i pies :).
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie maja 16, 2010 12:12 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

ojej Kociamko tak mi przykro z powodu Dracula [*]
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Nie maja 16, 2010 14:10 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

Też bym była ostrożna z przepisami z internetu, wręcz podejrzliwa

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie maja 16, 2010 14:40 Re: Biedne Wiejskie Koty-Kubuś ok-Ebiś tak bardzo chce żyć

Wpadam na chwilkę bo mamy kryzys
woda podchodzi coraz wyżej i wyżej
zaczynam się mocno bać

poszliśmy narąbać drzewa żeby troszkę chociaż cieplej było w domu

Nosek ma oczko mocno zaczerwienione :(
coś jakby zapalenie spojówki
no ale może ktoś dał mu po oczku bo Nosek bardzo zaczepny jest
Dzisiaj jedynie mogę świetlikiem troszkę przemyć
mam też krople gentamycynę ale nie wiem czy zakropić czy się lepiej wstrzymać

możliwe że coś podrazniło też oczko
wczoraj wpadł za mną na strych no a tam niestety prochu dużo

Tyle chciałam napisać