Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob maja 15, 2010 20:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

kinga-kinia pisze:Wiecie co dziś rozmawiałam z facetem jak byłam u kotów ze stena line i on mówił że ma małe kotki i znajomy jego córki chciał dwa kociaki więc ona spytała ale po co ci dwa a on "dla węża którego mam " aż mnie ciarki przeszły.

debilstwo :?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob maja 15, 2010 20:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

serdeczne podziękowania dla facetów: marzenki i krysi- postawili namiot ogrodowy ufundowany przez menial dla naszych stoczniowców :ok: :ok: :ok:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Sob maja 15, 2010 21:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

a najbardziej boli nie to:

"Witam!
W związku ze zmianami w ustawie o pożytku publicznym i wolontariacie
(które zostały wprowadzone w styczniu br, a weszły w życie 31 marca br),
oraz związanym z tym obowiązkiem prowadzenia rozliczeń sprzedaży oraz
gospodarki magazynowej, nasza księgowa prosiła o prowadzenie przez Was
dodatkowej tabeli której wzór załączam do maila.
W tabele należy wpisywać wszystkie artykuły jakie sprzedajecie na
stoiskach i np. na akacjach allegro. Jeśli dany przedmiot był otrzymany
w darowiźnie proszę w tabeli wpisać jako cenę 0 zł. Koszty wysyłki w
przypadku kilku rzeczy jakie są w tej samej przesyłce dopisujemy do
jednej wybranej dowolnie pozycji z tej transakcji.
Tabelę należy uzupełnić od początku roku i prowadzić też na bieżąco
przysyłając do 10 każdego miesiąca razem z innymi fakturami -
uzupełnienie od początku roku pozwoli Dorocie w sprawozdaniu rocznym
łatwiej przygotować zestawienia końcowe. Uzupełnioną tabelę za pierwsze
4 miesiące roku proszę dołączyć do najbliższego rozliczenia za maj.
Tabelę proszę podpisać przez osobę odpowiedzialną za działania
zespołu/grupy (lidera).
Podsyłam też mail Doroty z prośbą o opisywanie faktur zakupowych.

Szanowni Państwo

Bardzo proszę o zamieszczanie na fakturach dotyczących zakupu rzeczy
przeznaczonych do dalszej odsprzedaży adnotacji "zakup towarów".
Chciałabym otrzymywać od Pań zestawienie sprzedaży za każdy miesiąc.
Wzór przesyłam w załączeniu."

nie wiem nawet jak się do tego zabrać :?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Sob maja 15, 2010 21:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

8O No to pięknie...Czy to dotyczy też aukcji na bazarkach, sprzedaży na imprezach typu "wege" itp? Czy każda rzecz, która zostanie Wam (tzn. PKDT) przekazana do sprzedaży musi być rozpisana osobno?
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Sob maja 15, 2010 21:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

sabina skaza pisze:oszczędzajcie anie: wredne słonko- bo ona cieżarna :wink:

Kochana, dziękuję za troskę :oops:
Po żadnych dziurach skakać za kotami przecież nie będę ;) Jutro zadzwonię do tej dziewczyny i wybadam dokładnie sytuację, a w poniedziałek jadę do weta z psem rodziców i jeśli będzie Zaleski to go od razu zmaltretuję :)

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Sob maja 15, 2010 23:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

kinga-kinia pisze:
XAgaX pisze:po fundusze na pilne sterylki (ciężarówki mają pierwszeństwo) zapraszam tu - a po chętnych do wątku podlinkowanego w moim podpisie :) powodzenia :)

Ale tam też nie maja kasy a my mamy dużo kotek w trojmieście do sterylizacji w sopocie kotka z kociakami w gdyni dwie z kociakami jak maluchy urosną to trzeba kotki ciachnąć , kotki ze stena line ta dziewczyna co dokarmia obiecała jakiś grosz na sterylkę a teraz jakoś dziwnie rozmawia chyba nie da jest na jedną kotke od ciebie miała dziś ta kotka być łapana ale było takie oberwanie chmury że przełożyłyśmy na jutro.Ja dostaje ciągle maile z prośbą o pomoc :(

fakt- za dużo nie mamy, ale ziarnko do ziarnka... :) dlatego myślę, że warto skorzystać- nawet jak zabraknie przysłowiowych 20 zł na sterylkę, pomoc się przyda :)

"Kaśce" pewnie trzeba będzie podawać Promonvet - moja kumpela podobną cwaniarę 4 lata łapała, trochę kociąt może przyjść na świat :( nie tracę nadzieei, że w końcu uda się ją złapać :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie maja 16, 2010 6:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Maluszki 4-5 tyg. u Dr Kasprzyka na podleczeniu, niebawem będą szukać domków, 1en dzielny chłopak i 2 dziewczynki :)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie maja 16, 2010 7:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Izzi pisze:8O No to pięknie...Czy to dotyczy też aukcji na bazarkach, sprzedaży na imprezach typu "wege" itp? Czy każda rzecz, która zostanie Wam (tzn. PKDT) przekazana do sprzedaży musi być rozpisana osobno?

Dziewczyny nie popadajcie w paranoję. Mało kto wie, że od rzeczy powyżej danej wartości trzeba zapłacić podatek (nie dotyczy kupna w sklepie). Przykład: kupiłeś (-aś) aparat fotograficzny na allegro za 4 tys. Czy zapłacisz podatek? ....... A powinieneś. Idziesz do urzędu składasz druk PCC-3 i płacisz!!!!!
Kto z Was kiedykolwiek złożył taki druk od rzeczy kupionych na allegro lub na targowisku?

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Nie maja 16, 2010 15:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

to samo tyczy sie rzeczy wystawianych na All, a wszyscy wiemy ze i tak tego nikt nie placi :)

Marea, cudne kociaczki, ach co tu robic.. :roll: malutkie kotki w sensie one :) sa sliczne
ObrazekObrazek

77renifer

Od: Śro lut 11, 2009 21:09

Post » Nie maja 16, 2010 16:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

z tego co mi wiadomo to PCC należy wypełnic (i podatek zapłacić) jesli
-jest to rzecz uzywana oraz
-kosztuje więcej niz 1tys zl oraz
-jest kupiona od osoby nie prowadzącej działalności gospodarczej
przy czy wszystkie trzy warunki do spełnienia łącznie.

Co do tych wykazów co pisze sabina osoba fizyczna niezrzeszona bez umowy wolontariackiej mogę bez zgłaszania skarbówce i księgowej moze
1. sprzedac na allegro co sie zywnie podoba, do osiągnięcia obrotow 1tys miesięcznie
2. przelac na konto dowolnie wybranej fundacji dowolną kwotę

Klu jak mniemam jest takie ze sprzedawac na bazarkach nie moze osoba zarejestrowana jako wolontariusz oraz wpłaty nie moga od razu isc na konto fundacji. I tyle.

Inną sprawą są datki rzeczowe, tutaj chyba trzeba oswiadczenie darczyńcy o wartości podarowanej rzeczy (lub usługi, jak otozowi jednemu robiłam stronę charytatywnie to takie oświadczenie pisałam zdaje mi się)

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie maja 16, 2010 20:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dziewczyny... ja wiem jakie macie zatrzęsienie itp itd ale...może natchnienia szukam.
Pani pomogła kotu podwórkowemu, chory był u weterynarza się okazało, że mały ma gronkowca złocistego. Pani chwilowo ma go gdzie odizolować, ale w domu koty i dzieci, niebawem jeszcze wyjeżdża i mąż się nie zajmie choruszkiem.
Ja nawet nie wiem co jej doradzić...
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Nie maja 16, 2010 23:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

W sobotę złapałyśmy na Stena Line 3 kociaczki (są u mnie odizolowane) zostały do złapania jeszcze dwa tylko że kotka je gdzies wyniosła.pierwsza wysterylizowana kotka okazała się ich matką.
Dziś złapaliśmy kotkę w ciąży jutro okaze się czy można jeszcze zrobić sterylke aborcyjną wet oceni.
Kotek jest tam wiecej niż myślałam poprostu nie wszystkie codziennie przychodzą w porze karmienia.
Jestem padnieta dwa dni zamiast z rodziną to ja na łapanki lub z kotami jeździłam.
Kotka z mojego osiedla miała wyrwane 3 zęby wet powiedział ze ma genetycznie bardzo słabe zęby odrazu zdioł jej też kamień z zebów.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon maja 17, 2010 0:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Ale Elisabeth u Sabiny to się urzadziła spryciula. Mieszka w ogrodzie, chodzi z wizytacją do dwóch domów co najmniej, wokół sami kociolubni to jej kazdy smakołyk podrzuca, żyć nie umierać :lol: Zaczyna się oswajać i podchodzić do ludzi. Takie sobie spanie znalazła że nawet specjalną budkę ma w nosie.

Poker71

Post » Pon maja 17, 2010 9:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Pytanie: ma która feliweya nawet spray na chwilę? Gryzelda warczy na Delikwenta chciałabym trochę wspomóc oba koty, kocio będzie u mnie tylko kilka dni ale chciałabym zeby moja małpa lepiej się zachowywała i chociaż ciut popsikać, tak na spróbowanie nawet :) Obiecuję zuzyję malutko :ok:

Poker71

Post » Pon maja 17, 2010 12:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

CZY MOŻNA POMÓC TAKIEMU KOTU? KTO BY PRZYJĄŁ TAKĄ INTERWENCJĘ?:

"Witam,

chciałam się dowiedzieć czy da się coś zrobić z kotem podwórkowym, który ma coś z łapką? Ma coś z przednia łapą - nie urzywa jej wcale, byc może jest złamana, ale nie znam sie zbytnio. Kot jest dziki - nie daje do siebie podejść, więc nie wiem czy złapanie go i oddanie do weterynarza coś da, bo co dalej? Nie wezmę go do domu, zwłaszcza, że mam już kotkę z młodymi i całe stadko gryzoni, dla których stanowiłby zagrożenie.
Jeśli natomiast dostarczenie go do weta coś da, to w jaki sposób go najlepiej złapać? Czy są jakies służby, które się tym zajmują? Czy może "domowe sposoby"?

Pozdrawiam serdecznie

Joanna Bielińska

P.S. Chciałam się także dowiedzieć jaki jest stan kotki Bajaderki (Bajki)?"

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]