Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 15, 2010 13:40 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

ewkaa pisze:
Atka pisze:Obrazek :twisted:

Muszę przyznać, że ta kanapa jest chyba olbrzymia :mrgreen: tu też po proszę o podpisanie kociątek :wink: - może w końcu się opatrzę i zacznę je rozróżniać :1luvu:

Aaaaaa!!! Przestanę wstawiać zdjęcia chyba :twisted:

Od góry łebki:

Sharana
Seregil
Sojiana
Seyonne
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Sob maja 15, 2010 13:44 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

MariaD pisze:To na pewno jest kanapa?
Ciekawe jakie rozmiary by zmieścić: 4 kocięta, matkę, zabawki, drapak, kuwetkę, miseczki z jedzeniem i wodą i jeszcze miejsce do latania jest? 8)

Miseczki z jedzeniem od pewnego czasu stoją poza kotnikiem, wstawiam do środka tylko przy próbach karmienia maluchów.

Woda nigdy nie stała w kotniku (pamiętam historię z hodowlanego o kociaku, który utopił się w misce z wodą... 2 tygodnie miał i odpełzł od matki :( moje w zasadzie dopiero dorosły do tego, żeby mieć dostęp do miski z wodą, bo już potrafią szybko same wstać, jak się przewrócą)

Reszta się mieści :mrgreen: Oczywiście kuwetka i drapak są w rozmiarze mini-mini ;)

Atka

Post » Sob maja 15, 2010 13:44 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

Atka badz milosierna, ja jestme grzeczna :) i ogladam z zachwytem ....dalej nie potrafie rozroznic ;) :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob maja 15, 2010 13:50 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

Atka pisze:
ewkaa pisze:
Atka pisze:Obrazek :twisted:

Muszę przyznać, że ta kanapa jest chyba olbrzymia :mrgreen: tu też po proszę o podpisanie kociątek :wink: - może w końcu się opatrzę i zacznę je rozróżniać :1luvu:

Aaaaaa!!! Przestanę wstawiać zdjęcia chyba :twisted:

Od góry łebki:

Sharana
Seregil
Sojiana
Seyonne

Obrazek
Co ja Ci na to poradzę, że one wszystkie takie same :roll: , może na żywo je łatwiej się odróźnia :wink: wstawiaj dalej zdjęcia prooooszę :D obiecuję już nie pytać - teraz korzystając z przykładów będę próbować zgadywać :mrgreen:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Sob maja 15, 2010 13:55 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

Atka pisze:Woda nigdy nie stała w kotniku

Metalowy kojec + nawieszane, wystawowe miski dla już łażących maluchów. Można zaglądać do misek, można próbować powąchać wody i chrupek. Czasami można próbować wleźć.
Pełzakom nigdy nie wstawiałam niczego do kennela. Z tegoż powodu co małymi literkami.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob maja 15, 2010 13:57 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

Ostatnia koteczka ma paseczek przez grzbiet , ja juz chyba bede umiala rozpoznac...dwa pierwsze maja bardziej ciemne glowki ....ale przedostatnie ojejejejjjjjjjjjjjj

Figa za szybko sie ucieszylam ,one chyba wszystkie maja te dwa paseckzi na grzbiecie ...jedyna szansa to glowki i wyraz pyszczka :mrgreen:
Ostatnio edytowano Sob maja 15, 2010 14:07 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Sob maja 15, 2010 13:59 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

MariaD pisze:
Atka pisze:Woda nigdy nie stała w kotniku

Metalowy kojec + nawieszane, wystawowe miski dla już łażących maluchów. Można zaglądać do misek, można próbować powąchać wody i chrupek. Czasami można próbować wleźć.
Pełzakom nigdy nie wstawiałam niczego do kennela. Z tegoż powodu co małymi literkami.

Otóż to.

Ja wstawiałam miskę z chrupkami Tunki, póki małe były małe i ona z nimi spędzała prawie cały swój czas. Doszłam do wniosku, że w chrupkach nikt się nie utopi :mrgreen:

Wszelkie rzeczy płynne zawsze były poza kotnikiem. Ostatnio chrupki Tunki też są poza, ale ona już tyle w kotniku nie siedzi i chyba nawet chętniej je na zewnątrz.

Atka

Post » Sob maja 15, 2010 14:28 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

Atka pisze:http://www.youtube.com/watch?v=cn73kCpeMxA :mrgreen:

bosz, jakie cudne :1luvu:
puszczam w kółko i puszczam
bo ja tak mogę długo :oops:
tylko czemu, to tylko minutowe jest, ja się pytam ?
Od-vetowy Szarż Snus
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Sob maja 15, 2010 14:32 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

Bo mi Tuńczyk przeszkadzał ;)

Spokojnie, sezon na takie filmiki dopiero się zaczyna 8)

Atka

Post » Sob maja 15, 2010 15:11 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

Z filmiku widać, ze już sprawnie łażą. Daj im ten kojec, co żałujesz. Odzyskasz kanapę. :mrgreen:

Atka pisze:Doszłam do wniosku, że w chrupkach nikt się nie utopi :mrgreen:

Ale można pomylić ze żwirkiem w pierwszych dniach nauki kuwetkowania. :twisted:

Atka pisze:Ostatnio chrupki Tunki też są poza, ale ona już tyle w kotniku nie siedzi i chyba nawet chętniej je na zewnątrz.

Jak będzie jedzenie dla Tunki w kojcu to i małe szybciej załapią o co kaman z tymi chrupkami.
Obrazek

MariaD

Post » Sob maja 15, 2010 15:17 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

MariaD pisze:Z filmiku widać, ze już sprawnie łażą. Daj im ten kojec, co żałujesz. Odzyskasz kanapę. :mrgreen:

Tak naprawdę to nie tyle im żałuję, co w kojcu będę do nich miała gorszy dostęp - na kanapie się kładę, zwieszam łapki do środka i jest fajnie ;)

Ale trzeba im ten kojec dać w końcu...

Może jutro. Dziś mam lenia ;)

Atka

Post » Sob maja 15, 2010 15:20 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

Przy tkaiej pogodzie mozna miec lenia ,ale posluchalabym glosu rozsadku maria ma racje ;) co bedzie jak im sie miejsca kuwetkowania pomyla;) poza tym te szkraby sa juz duze :) potrzebuja przestrzeni zyciowej :ryk:

Kojec full wypas czas skladac :))

anulka111

Post » Sob maja 15, 2010 15:28 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

Atka pisze:Tak naprawdę to nie tyle im żałuję, co w kojcu będę do nich miała gorszy dostęp - na kanapie się kładę, zwieszam łapki do środka i jest fajnie ;)

W kojcu jeszcze fajniej. Włazisz do środka, siadasz na podłodze (ostrożnie!) i dajesz się obłazić maluchom od stóp do głów. :D
I masz: jedno na jednym kolanie, drugie na drugim, jakieś Ci ogryza ucho, jakieś grzebie we włosach. Full radocha. :mrgreen: A jak się już oswoją z wizytami to jak tylko wejdziesz to masz 4 wiszące na portkach na różnej wysokości. :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Post » Sob maja 15, 2010 15:33 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

MariaD pisze:
Atka pisze:Tak naprawdę to nie tyle im żałuję, co w kojcu będę do nich miała gorszy dostęp - na kanapie się kładę, zwieszam łapki do środka i jest fajnie ;)

W kojcu jeszcze fajniej. Włazisz do środka, siadasz na podłodze (ostrożnie!) i dajesz się obłazić maluchom od stóp do głów. :D
I masz: jedno na jednym kolanie, drugie na drugim, jakieś Ci ogryza ucho, jakieś grzebie we włosach. Full radocha. :mrgreen: A jak się już oswoją z wizytami to jak tylko wejdziesz to masz 4 wiszące na portkach na różnej wysokości. :mrgreen:

A druga osoba robi bosskie fotki :mrgreen:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Sob maja 15, 2010 15:37 Re: Furia,Krecik,Filip,Amiga,Tunka. Nie z tego świata...

ale sie rozmarzylam , proponuje malutki nalocik na Atke ,by miala wlasciwa motywacje i stadko aparatow wziac ze soba......wychodza z tego fotki marzenie i moze bym wtedy dala rade rozrozniac przecinki :)

anulka111

[poprzednia][następna]