WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 13, 2010 13:58 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

Sama bym zjadła takie Białe szaleństwo :ok: napisałam Ci pm:)
Gosiara

Post » Czw maja 13, 2010 14:08 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

IKA 6 pisze: (...) Jak przykryłam polarkiem to spały cichutko, ale trochę się pociły. Za każdym razem wycierałam je (...)

IKA 6 pisze:Koty owszem się nie pocą, ale poci się termofor na którym leżały zmarznięte kociaki. Ale przeciez to było trudne.

To nie było trudne, to było po prostu bezsensowne.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw maja 13, 2010 15:05 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

Kochani pilna sprawa kolejna kocia bieda viewtopic.php?f=1&t=111250

koteczek555

Od: Śro mar 17, 2010 22:09

Post » Pt maja 14, 2010 7:18 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

Jeżeli pisze takie bezsensy to poproszę abyś została przy wątku Liwii_ :(
Od poniedziałku maluszki sa dokarmiane . Wczoraj czarny Blaster dojadł normalna kocia karmę, która została po obiedzie i prawdopodobnie dlatego trochę wymiotował i miał lekką biegunkę. Poza tym czuje się dzisiaj normalnie. Bubu za to je już wszystko i robi się z niego niezłe kocisko. Jak wrócę ( muszę kupić kotom żwirek) to postaram się zrobić nowe zdjęcia. Zresztą niedługo koniec wątku i trzeba pokazać nowe zdjęcia moich tymczasów :mrgreen:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pt maja 14, 2010 8:19 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

no to czekam na zdjecia kociastych :kotek:
krynia08

Post » Pt maja 14, 2010 12:14 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

krynia08 pisze:no to czekam na zdjecia kociastych :kotek:

TEZ...CZEKAM
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt maja 14, 2010 16:35 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

Gibutkowa pisze:Jaaaanaaa. Przecież ja to dla jaj napisałam i żeby się trochę ponabijać z czepialstwa cytowanej :D :mrgreen: I'm evil :twisted: a poza tym brzydka pogoda i muszę sobie jakoś podnieść ciśnienie bo już trzecią kawę wyżłopałam i zasypiam :roll:

ja sie nie czepiam, tylko wskazuje na ciemnote jaka Wam wciska Ika. Na zdjęciach widać, że kociaki sa zaniedbane pielęgnacyjnie,że sa obsikane od stóp do głow, białe łatki zamiast byc białymi są żółte os sików i niedomytych kup. Zauwazyła to również Ika i postanowiła wyprzedzic ew. zarzuty wymyslając infantylne tłumaczenie.
Moje wiadomości z fizyki sa srednie, ale żeby coś sie skropliło na termoforze to po pierwsze termofor musi byc b. gorący, a to co na nim lezy byc lodem.
jeżeli ściemnia w takich, powiedzmy błahych sprawach to co dopiero w innych bardziej zasadniczych sprawach, np. rzekomych konsultacjach kardiologicznych dla Maszki - śp. Religii i jego zespołu - którzy przez kilka miesięcy byli tak zajęci ciągłym ratowaniem ludzi, że dla Maszki nie mieli czasu i dlatego przez dłuższy czas tych konsultacji nie było.
Obrazek

inspektor

Od: Wto wrz 22, 2009 10:59

Post » Pt maja 14, 2010 16:44 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

Może i jestem krótkowidzem,ale nie zauważyłam będąc wiele razy u Ika6 żeby koty były zaniedbane!!!Za to widziałam szczęśliwe,najedzone kociska i ich opiekunkę poświęcająca im każdą wolną chwilę :ok:
Gosiara

Post » Pt maja 14, 2010 19:14 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

A czy czytałeś ile te kocięta były u IKI? Przecież ona je przywiozła z lasu to jakie niby mają być? Wypucowane i lśniące?? Matka je odrzuciła i się nimi nie zajmowała, gdyby IKA ich nie zabrała to już by nie żyły.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt maja 14, 2010 19:18 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

Ciociu Krysiu :1luvu:
Gosiara

Post » Pt maja 14, 2010 19:32 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

Gosia przestań mi pokazywać serduszka bo żołądek mi sie wywraca od razu.
Dobrze ze dzisiaj zechciało mi się wystawic suche dla dziczków przychodzacych na stołówke. Na stercie gruzu ( jeszcze nie wywieziona z czasu remontu ) rozdarte cios. Otworzyłam 5 małych kociaków, suchych , głodnych i mocno wyziębionych. trochę czasu zajęło mi nakarmienie , ogrzanie i doprowadzenie do porzadku maluszków. Maja około 8-10 dni. Nie sa wygłodzone, czyli do jakiegoś czasu zajmowała sie nimi matka. Całe szczeście ze po południu u nas nie padało. A jeszcze sąsiad ze starej działki dzwoni mi, ze kocur, który przebywał u mnie tylko czasami siedzi cały czas u mnie na starej działce i wyje non stop. Działka jest do sprzedania i bardzo rzadko na niej teraz przebywam. To kocur którego wyrzuciła z domu jedna działkowiczka, u mnie przez całą zime sie stołował ( ona wychodziła z założenia że 1 parówka na miesiąc powinna mu wystarczyć) a ma chyba 10-14 lat. Mniej wiecej tyle go pamiętam na działce. Nie pozostaje mi nic innego jak zrobić mu jakieś schronienie i przywięźć do siebie. I to jest moje zycie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

IKA 6

Post » Pt maja 14, 2010 19:39 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

JaEwka pisze:A czy czytałeś ile te kocięta były u IKI? Przecież ona je przywiozła z lasu to jakie niby mają być? Wypucowane i lśniące?? Matka je odrzuciła i się nimi nie zajmowała, gdyby IKA ich nie zabrała to już by nie żyły.

a Ty cichaj :wink: :wink: :wink: bo tez zaraz inspekcję będziesz miała i do Ciebie się gremium "dobierze", jak ktoś chce to kijek znajdzie :lol:

a nowa sensacja może być taka,ze IKA6 koty morduje dając im za dużo żarcia...i pozwalając im biegać po domu,żeby przejedzone skrętu kiszek dostały...(ale pierniczę...będą miały dziewczynki pożywkę w Dulencjowie :twisted: )

JaEwka-pozdrówka od Saszki..kotka nakolankowego ... :oops: to juz dałam cynka ,żeby się do Ciebie dobrali :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt maja 14, 2010 20:13 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

Wiedzieli komu podrzucić...skąd ja to znam podaj mi na pw dane do przelewu wyślę na mleczko :wink: :flowerkitty: Taki może być? :spin2:
Gosiara

Post » Pt maja 14, 2010 20:14 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

IKA 6 pisze:Gosia przestań mi pokazywać serduszka bo żołądek mi sie wywraca od razu.
Dobrze ze dzisiaj zechciało mi się wystawic suche dla dziczków przychodzacych na stołówke. Na stercie gruzu ( jeszcze nie wywieziona z czasu remontu ) rozdarte cios. Otworzyłam 5 małych kociaków, suchych , głodnych i mocno wyziębionych. trochę czasu zajęło mi nakarmienie , ogrzanie i doprowadzenie do porzadku maluszków. Maja około 8-10 dni. Nie sa wygłodzone, czyli do jakiegoś czasu zajmowała sie nimi matka. Całe szczeście ze po południu u nas nie padało. A jeszcze sąsiad ze starej działki dzwoni mi, ze kocur, który przebywał u mnie tylko czasami siedzi cały czas u mnie na starej działce i wyje non stop. Działka jest do sprzedania i bardzo rzadko na niej teraz przebywam. To kocur którego wyrzuciła z domu jedna działkowiczka, u mnie przez całą zime sie stołował ( ona wychodziła z założenia że 1 parówka na miesiąc powinna mu wystarczyć) a ma chyba 10-14 lat. Mniej wiecej tyle go pamiętam na działce. Nie pozostaje mi nic innego jak zrobić mu jakieś schronienie i przywięźć do siebie. I to jest moje zycie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Mogę przyjąć kocurka do Rudego i Frycka to chyba najlepsze wyjście co?Nie ma dla mnie różnicy czy karmię czy 2 koty czy 3 przeważnie nie umieją już tego zjeść i psy zjadają:)
Gosiara

Post » Pt maja 14, 2010 20:34 Re: WĄTEK OGÓLNY kocich tymczasów u IKI6

Gosia pogadamy jeszcze. :mrgreen: :mrgreen:
A Ty Bożena przestań straszyć JaEwke, bo dziewczyna jak nic nie bedzie wiedziała co z soba zrobić.
JaEwka chyba sie jutro zmobilizuje ( jak mi nic nie wypadnie) i wyśle Ci w końcu te umowy adopcyjne do schronu, żebyś była rozliczona. Dzwoniłam dzisiaj do domku Zorki ale chyba gdzieś baluja bo nikt nie odpowiadał :evil: :evil:

IKA 6

[poprzednia][następna]