Agn pisze:BTW - Rozmył się nie tylko temat leczenia kociąt. Odpłynęło również oburzenie, że Mirka znowu wzięła jakieś koty. No, ale na TE koty, jak widać nie ma chętnych...
Nie wiem jak koleżeństwu, mnie się nie rozmył. Ja po prostu spokojnie czekam na ostateczną decyzję Mirki co do dalszego postępowania, a snuć przypuszczeń nie zwykłam.
Co do drugiego tematu, to wydaje on mi się absolutnie poza dyskusją. To była decyzja Mirki - suwerenna, autonomiczna i świadoma, więc o co tu się oburzać? Natomiast! Nie zauważyłam, żeby obowiązywały tu jakieś procedury typu: Mirka ogłasza, że wzięła kota, a w odzewie podnosi się las rąk z propozycją przejęcia. Wiele osób z forum bierze koty na DT, a jakoś nie widziałam,żeby pojawiały się uwagi, czy ponaglenia żeby je przejąć, bo "coś tam" (bo kotów za dużo, za mało, itd). Nie zauważyłam też podziału na TE i NIE TE koty. Gdyby tak było, do wątku Mirki nie wpisywałyby się osoby, którym wyadoptowała kocurki. A są tacy ludzie, i przychodzą, i piszą, że fajnie, i zdjęcia wklejają. Więc gdzie tu podział?
не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']