GDYNIA - FUKSIK [*] ... smutno...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 11, 2010 21:07 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Linki działają, rewelacja, cudownie się bawią aż miło popatrzeć, u mnie głównym amatorem sznureczków i sznurówek jest Jasio.

Tak Fuksia nie trzymała jeszcze przed amputacją ogonka, a rozciągnięty pęcherz jest wg wetów skutkiem nie przyczyną tej sytuacji, która jest z fuksiowym sikaniem.

A mi tu Bajaderka spokoju nie daje, nie jest miziasta ona jest namolna, łazi po klwiaturze, pokłada mi się to na biurku to na kolanach, jak rysuję to wodzi noskiem po monitorze za kursorem a jak piszę na miau to nie może się oderwać od tej ikonki: :ryk: , bo ona jest ciągle w ruchu. Dziś praktycznie nie widać po niej że wczoraj wieczorem sytuacja była tak dramatyczna, że malutka prawie wyprawiła się na tamten świat.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro maja 12, 2010 7:19 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

super sie oglada filmiki z zabawa kotów, fajnie ze razem sie bawią, miałam kiedyś dwie dziewczyny co to były za szaleństwa, dzis jest jedna i kocur owszem czasem jest berek i zabawa w łąpki, on myję ją... ale nieczęsto a szkoda to taki fajny widok
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro maja 12, 2010 18:10 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Śro maja 12, 2010 21:31 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

seja pisze:Fuksia po kąpieli.

Wcina chrupki.
Dziś ma gastrofazę.
Czyści miski.
Z racji braku apetytu w czwartek i piątek ...wzdęło ją... wygląda jakby ktoś ją nadmuchał :D
Puszcza takie bąki :twisted: że jak smarowałam jej pupola po kąpieli i się nachyliłam to zaraz wracałam do wyjściowej pozycji :twisted:
Biega z turbodoładowaniem :twisted:

Żebruna ma takiego , że głowa mała!
Tylko idę w stronę kuchenki to Fuks leci na łeb na szyję...
Nie ma!
Rano jest 200g puszki reszta na suchym do oporu.
Suche dziś : Hills dental.
Dużo pije i dużo siura, ale to dobrze.
Jeszcze antybiotyk został wieczorny do podania .

Broją...dałam im sznurek do zabawy, bo myszki są nudne :twisted:
Fuksik obgryzł i podrapał mi stópki...bo bawiłam się z nią :)

Pampersy Gaga 3-6kg są za duże :oops:
Robi jej się taki kuper na tyłku :) zbiornik :D

Momentami tak patrzę na ten duet i stwierdzam , że jakiś trzeci diabeł by się przydał :twisted:
Tina teraz śpi, padł świr :twisted: a Fuksia coś by poszalała, bo ładuje się obok Tinula i ją podgryza za karczek :)

Jestem pod wrażeniem przyjaźni Fuksi i Tiny :ok:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro maja 12, 2010 21:36 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

seja pisze:
Marea pisze:Wiesz Asiu, dziś byłam u mojego weta z Agatką z Hallera i z jej małym kociakiem, i tak przy okazji zapytałam go czy ma jakieś doświadczenie z takimi przypadkami jak Fuksia, wyjaśniłam sytuację..powiedział coś co juz ktoś tu wspominał...koński ogon...że zapewne ogonek został amputowany za bardzo, i zostały naruszone nerwy, pokazywał mi książki z budową kota i jak to wygląda, jak miesnie i nerwy przebiegają, i poniezej 3ciego kręgu ogon łączy się z mięsniami i nerwami i miał kilka takich przypadków zarówno wśród kotów jak i u psów, że ogonki były przycinane za bardzo i naruszane były nerwy odpowiedzialne za kontrolowanie wydalania i jego zdaniem nie da sie z tym nic zrobić...:( budowa pęcherza, który wydawałby się zbyt rozciągnięty jak pokazuje USG wg niego nie ma związku :(

O końskiej nici wspominał dr Kieza przy Tobie i przy mnie w trakcie badania Fuksiula :)

Tylko Fuksik już nie trzymał moczu i kału na początku w styczniu.
Możliwe , że ktoś ją pociągnął za ten ogon próbując go urwać...
Możliwe , że i to zakażenie ogona też zrobiło swoje... nie dowiemy się...

No ten ogon jak Fuksia została znaleziona był pocharatany i była martwica dlatego trzeba było go obciać zreszta Fuksia go zjadała sobie :(
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Śro maja 12, 2010 21:39 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

kinga-kinia pisze:Jestem pod wrażeniem przyjaźni Fuksi i Tiny :ok:

Aż szkoda je będzie rozdzielać :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro maja 12, 2010 21:39 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Tia :twisted: demolki dwie :)

Fuksia tak czyści miski , że są puste w sekundę jak tylko coś nasypię!

Kotki będą dostawać dwa razy dziennie, jeść wg miarki, bo nie wyrobię z jedzeniem!!

Wykrakałam tego trzeciego diabła :)

One jakoś instynktu macierzyńskiego nie mają... Tin obwąchał i zwiał.
Fuks pacnął łapką bez pazurków i kicuś miauknął i zwiała...

Także mam trio :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro maja 12, 2010 21:42 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

mpacz78 pisze:

Oj mi nie będzie :)
Nie będzie mi żal , za każdym razem jak będę mogła sobie spokojnie pospać...znowu dziś pobudka o 5tej ...
Fuks mnie przeorał po plecach i pare razy robił zamach na moje oczy...i śpij w takich warunkach :twisted: :twisted: :ryk: nie da się :)

W tej chwili pampersy mnie nie męczą i kąpiele itd ... męczące są te pobudki o 5.00 , bo ja średnio o 3.00 się kładę spać... wstaję o 6.30-7.00 i jak mnie wybudzą i przebiegną się po mnie pare razy to już od tej 5tej czuwam do czasu włączenia się budzika...

seja

Post » Śro maja 12, 2010 21:42 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

mpacz78 pisze:

To samo przyszło mi na myśl.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Śro maja 12, 2010 21:46 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

seja pisze:
mpacz78 pisze:

Oj mi nie będzie :)
Nie będzie mi żal , za każdym razem jak będę mogła sobie spokojnie pospać...znowu dziś pobudka o 5tej ...
Fuks mnie przeorał po plecach i pare razy robił zamach na moje oczy...i śpij w takich warunkach :twisted: :twisted: :ryk: nie da się :)

W tej chwili pampersy mnie nie męczą i kąpiele itd ... męczące są te pobudki o 5.00 , bo ja średnio o 3.00 się kładę spać... wstaję o 6.30-7.00 i jak mnie wybudzą i przebiegną się po mnie pare razy to już od tej 5tej czuwam do czasu włączenia się budzika...

dlatego przydało by ci się mieszkanko dwupokojowe ;)
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Śro maja 12, 2010 22:46 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Fuks i Tin w zestawie to już o dużo za dużo :)

Leją się. Fuks ma limo ;)

Wykąpałam ją,zasmarowałam... a ona już cuchnie spod pampersa...
Zaraz zacznie się lizanie po pampersie.
Strasznie mnie irytuje ten dźwięk, jak tylko go słyszę lecimy na zmianę pampersa, bo tam już bon-bon i ją też drażni...

Za chwilę jeszcze antybiotyk i kolejny dzień za nami.
Zmęczonam, a jeszcze tyle nauki...
Ta pogoda dziś...przyszłam do domu , padłam spać.
Kociarnia razem ze mną i padał deszcz . Lubię spać ,kiedy pada deszcz.

seja

Post » Czw maja 13, 2010 8:48 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

seja pisze:Wykrakałam tego trzeciego diabła :)

Małe bobo masz? skąd skąd, pokaż :lol:

seja pisze:Oj mi nie będzie :)

Asia wykończysz się, ja rozumiem że koty też ludzie :mrgreen: i prawa swe mają ale ty musisz się wysypiać bo się wykończysz :evil: weź te diabły na noc jakoś rozdzielaj, zamknij w łazience czy gdzieś odseparuj, kilka dni pojojczą ale się pogodzą i będzie spokój :twisted:
Ja też uwielbiałam zawsze spać ze zwierzakami, ale odkąd mam 2 to masakra, biegały po nas, bawiły sie w łóżku w środku nocy, zamykamy sypialnię i tyle, czekają od 5 rano pod drzwiami z utęsknieniem, drapały w drzwi początkowo namolnie ale teraz spokój bo wykończyłabym się
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw maja 13, 2010 8:57 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Wiecie co większe mieszkanie nie rozwiązuje problemu ze spokojem do spania, ja mam teraz osobną sypialnię ale nie mogę się w niej zamykać na noc, moje koti przyzwyczajone całe życie w jednopokojowym mieszkaniu do tego ze wiedzą cały czas co pańcia robi nie pozwalają na zamykanie drzwi całą noc by miauczały i drapały pod drzwiami :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw maja 13, 2010 9:02 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

Marea pisze:
seja pisze:Wykrakałam tego trzeciego diabła :)

Małe bobo masz? skąd skąd, pokaż :lol:

BARDZO male bobo. Urodzone 11tego wieczorem. A ma stąd:) viewtopic.php?f=1&t=111218

Obrazek

Marea pisze:Asia wykończysz się, ja rozumiem że koty też ludzie :mrgreen: i prawa swe mają ale ty musisz się wysypiać bo się wykończysz :evil: weź te diabły na noc jakoś rozdzielaj, zamknij w łazience czy gdzieś odseparuj, kilka dni pojojczą ale się pogodzą i będzie spokój :twisted:

Spokój jasne:) Biedna Seja poza swoją bandą ma teraz Grzdyla którego co 2 do 4 h trzeba karmic, takze w nocy, więc tak tydzien czasu to nawet odseparowanie się nic nie da.
Dzis rano mialam wyrzuty sumienia ze spalam w nocy...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw maja 13, 2010 9:04 Re: GDYNIA-FUKSIA POTRZEBUJE DT/DS!!

mpacz78 pisze:Wiecie co większe mieszkanie nie rozwiązuje problemu ze spokojem do spania, ja mam teraz osobną sypialnię ale nie mogę się w niej zamykać na noc, moje koti przyzwyczajone całe życie w jednopokojowym mieszkaniu do tego ze wiedzą cały czas co pańcia robi nie pozwalają na zamykanie drzwi całą noc by miauczały i drapały pod drzwiami :roll:

Monika, kwestia przyzwyczajenia i cierpliwości, moja kotka jak jeszcze mieszkaliśmy za granicą w domu ze wspólokatorami spała z nami w sypialni, zamykaliśmy się z nią coby innym nie przeszkadzała, tu na poczatku sama jak była też z nami spała w nogach zawsze i ciężko z nią było, drapała strasznie, czasem ją zamykałam z nami a młody wek, a wtedy drapała o 5 że chce wyjść do młodego, on płakał z drugiej strony bo samotny :evil: kilka m-cy prób i testów, drapania namolnego w drzwi ale przywykła, o tyle o ile że przed 7 już drapie zawzięcie, ale 7 mogę przeżyć :lol: kocurek jakoś lepiej się godzi z losem i naszymi dyrektywami a ona uparciuch...ale uwierz mi że można :ok:

A jeśli Twoje spokojnie w sypialni spią to problemu nie ma, mój młody skacze po kotce w naszych nogach, bądz tacha wszytskie zabawki jakie ma do łóżka i zabawy uskutecznia :evil: wystarczy na spiocha rękę podnieść a on juz wie że wyprowadzka z pokoju
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]