Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 12, 2010 11:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

kinga-kinia pisze:
magdalenas pisze:Przeczytalam wlasnie, ze w Gdyni mozna zorganizowac 'wyprzedaze podworkowe' http://www.gdynia.pl/wydarzenia/70_63197.html. Od razu pomyslalam, ze jest to szansa na zebranie dodatkowych funduszy, trzeba by tylko ustalic miejsce i uzyskac wiecej info z UM.

No to nie głupi pomysł można by się niepotrzebnych rzeczy z domu pozbyć i kotom pomóc.Kto wypożyczy swoje podwórko ?

ja możemy zrobic tez grilla i np. 10 zł za kiełbaskę- wy organizujcie a ja robię resztę :P mamy pozwolenie od miasta na zbiórki, za zgodą włąściciela obiektu, ja jestem właścicielem miau- hotel :D plus do tego np. dni otwarte oglądania kotów do adopcji przebywających u mnie.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro maja 12, 2010 12:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

sabina skaza pisze:
boże monika przepraszam, ja byłam pewna, ze brałam z alicją cały miot, bo miałam wtedy 8 kotów- ale masz rację, te pozostałe były z ciapkowa :oops:

Ależ, nie mam ci za złe, wcale się nie dziwię że koty się mieszają, które były które. Mi też się czasem wszystko miesza w końcu wyadoptowałam tych kotów też kilkadziesiąt i czasem jak ktoś dzwoni i coś zaczyna mówić "o kotku którego od pani wzięliśmy" to nie wiem o co chodzi :wink:
Akurat dzieci Skarpetki zapamietałam, bo wtedy się spotkałyśmy w tej sprawie.

Rewelacyjny pomysł z tą wyprzedażą rzeczy !!!
Ja chętnie wezmę udział!! Mam trochę rzeczy, których się chętnie pozbędę na rzecz kotów (jakieś książki, bibeloty...) i przy okazji może któreś koty znajdą domy.
Tylko musimy dobrze rozreklamować akcję.

Sabina, chcesz w ten weekend jechać do Rumka? Anulka wyjeżdża więc nie mam innych planów, możemy się kulnąć, ja wolę w niedzielę niż w sobotę ale nie wiem czy ta pani Kasia (?) ze stajni może być w niedzielę, ostatecznie może być sobota.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro maja 12, 2010 12:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

kinga-kinia pisze:
sabina skaza pisze: dziś chłopak dał za długowłosą kotkę 7 zł, kicia zdrowa, z książeczką- po prostu chciało mi się płakać na brak zrozumienia.:|

No ty chyba żartujesz 7zł przecież ten kociak był taki chory miał grzybice świerzba musieliśy zapłacić za jego pobyt w szpitaliku za leczenie za jedzenie za żwirek a chłopak dał 7 zł :evil: :evil: :evil:
Rozumię gdyby przyniósł paczkę karmy royala lub wór żwirku by było dla innych naszych podopiecznych ale ech ....brak mi słów .

Patrycja nie wybaczy wam że kociaki nie trafiły do nas już drugi dzień chodzi załamana i płacze chodzi o to że wet powiedział jej że kociaki mogą trafić do nas że Pysia im nie zagraża powiedział to właśnie do Patrycji.Nawet dziecka nie wolno okłamywać nie wolno obiecywać bo potem to strasznie przeżywa :(

kinga ja koty zabrałam za prośbą moniki kwiat. i wet powiedział, że lepiej żeby trafiły tam gdzie nie ma chorego kota. patrycja musi rozumieć pewne sprawy, że dobro kota jest najważniejsze. ja bym małych kociąt nie dała do klatki ze stoczniowcami chorymi na gronkowca, nie mam pojęcia czemu nasz doktor naopowiadał takie rzeczy? on jest chyba ostatnio przepracowany i mówi coś zanim pomyśli. ja się o te koty nie prosiłam, bo wiedziałam, że są przeznaczone do ciebie. ale czasem trzeba wybrać dla dobra zwierzaka. a co by było jakby one złapały coś od pysi? lepiej nie ryzykować. kinga no właśnie nie wolno obiecywać dziecku nic związanego z żywym stworzeniem, niepotrzebnie rozmawiałaś z doktorem przy patrycji, bo narobiła sobie złudnych nadziei. mamy wszystkie nauczkę.
a ja mam taka nauczkę, że będę na bezczelnego juz teraz wystawiać koty za konkretną sumę. w polsce mentalnośc ludzka jest straszna, jak jest coś za darmo lub za grosze to sie tego nie szanuje. osoba której bardzo zależy na pomocy PKDT i na adopcji kota od nas - wesprze finansowo bez mrugnięcia okiem. teraz mam doła- czy kot za "grosze" nie trafi dla węża, w prezencie dla dziewczyny. nie wiem już sama...ludzie powiedzą wszytko, zęby zdobyć wymarzonego zwierzaka, podpiszą umowę. a jak mają go juz w garści to tylko nam pozostaje sie martwić. sprawdziła się moja teoria- ludzie, którzy zostawiali ładne sumy za adopcję kotów: pisali, dzwonili, wysyłali zdjęcia mailem. chłopak który adoptował kotkę długowłosą nie odezwał sie od wczoraj, ja do niego pisze- on nie odpowiada. miał dać znać jak tylko dojedzie do domu i cisza.........
wysyłam dziś tam marlenkę na wizytę poadopcyjną i jak będzie coś nie tak- zawiadamiamy policję :?
jeszcze raz proszę, robiąc dla moich kotów ogłoszenia, piszcie: 20 zł kot dorosły, 40 zł kotek mały. nie oddam kota więcej za co łaska, bo potem nie mogę spać w nocy :x

poza tym, nie mam już kotów na wtorkowe spotkanie w bibliotece z dziećmi, nie sądziłam, że ludzie tak szybko do mnie zaczną zjeżdżać. biblioteka super, zbierają dla nas karmę a ja nie mam kotków żeby jechać do dzieci :( zostałą mi tylko "wiedźma ple ple" ze stoczni 8 tyg- ale to totalna dzicz.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro maja 12, 2010 12:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

mpacz78 pisze:
sabina skaza pisze:
boże monika przepraszam, ja byłam pewna, ze brałam z alicją cały miot, bo miałam wtedy 8 kotów- ale masz rację, te pozostałe były z ciapkowa :oops:

Ależ, nie mam ci za złe, wcale się nie dziwię że koty się mieszają, które były które. Mi też się czasem wszystko miesza w końcu wyadoptowałam tych kotów też kilkadziesiąt i czasem jak ktoś dzwoni i coś zaczyna mówić "o kotku którego od pani wzięliśmy" to nie wiem o co chodzi :wink:

Ja chętnie wezmę udział!! Mam trochę rzeczy, których się chętnie pozbędę na rzecz kotów (jakieś książki, bibeloty...) i przy okazji może któreś koty znajdą domy.

Sabina, chcesz w ten weekend jechać do Rumka? Anulka wyjeżdża więc nie mam innych planów, możemy się kulnąć, ja wolę w niedzielę niż w sobotę ale nie wiem czy ta pani Kasia (?) ze stajni może być w niedzielę, ostatecznie może być sobota.

Ja również chętnie sie przyłączę, mam trochę książek (chociaz trochę się ostatnio pospieszyłam i sporo oddałam do biblioteki), sporo ubrań, mogę wystawić trochę biżuterii handmade plus minus mnóstwo innych pierdół.
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Śro maja 12, 2010 12:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

mpacz78 pisze:
sabina skaza pisze:

pojedziemy :)

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro maja 12, 2010 12:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

to niech ktoś zajmie się organizcają czerwcówki z kotami z PKDT u mnie w ogrodzie. je nie dam rady, daję dom, ogród, pozwolenie na zbiórki do puszek i grilla. kiełbaski nakupujemy z pieniędzy ze skarpety, zrobimy cennik 10 zł za kiełbachę, damy na polówkach graty, ksiązki, figurki i inne duperelki, trzeba zrobic rklamę w mediach, ja się tym mogę zając, ale do urzędu juz ie pojadę- kto chętny?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro maja 12, 2010 12:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

sabina skaza pisze:poza tym, nie mam już kotów na wtorkowe spotkanie w bibliotece z dziećmi, nie sądziłam, że ludzie tak szybko do mnie zaczną zjeżdżać. biblioteka super, zbierają dla nas karmę a ja nie mam kotków żeby jechać do dzieci :( zostałą mi tylko "wiedźma ple ple" ze stoczni 8 tyg- ale to totalna dzicz.

Mogę wam wypożyczyć moją Czarnulę :lol: ona taki głupol że do każdego lezie i gaduła :kotek: w aucie jeżdzi na półce tylniej bądz siedzi na tylniej kanapie :lol:

Obrazek
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro maja 12, 2010 12:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

tak tak tak :D przyjedź do gdyni we wtorek na 16.00- zdzwonimy sie :D

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro maja 12, 2010 12:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

sabina skaza pisze:to niech ktoś zajmie się organizcają czerwcówki z kotami z PKDT u mnie w ogrodzie. je nie dam rady, daję dom, ogród, pozwolenie na zbiórki do puszek i grilla. kiełbaski nakupujemy z pieniędzy ze skarpety, zrobimy cennik 10 zł za kiełbachę, damy na polówkach graty, ksiązki, figurki i inne duperelki, trzeba zrobic rklamę w mediach, ja się tym mogę zając, ale do urzędu juz ie pojadę- kto chętny?

Ja tylko nie wiem, czy można sprzedawać jedzenie?
Obrazek Obrazek

soso

Post » Śro maja 12, 2010 12:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

soso pisze:

Sanepid itp itd :mrgreen:
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 12, 2010 12:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

No właśnie. :roll:

swoja drogą Marea masz pięknego kota :1luvu:
Obrazek Obrazek

soso

Post » Śro maja 12, 2010 13:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

soso pisze:
swoja drogą Marea masz pięknego kota :1luvu:

Dzięki :1luvu: Sheila kochana jest i najgrzeczniejsza na świecie :lol: czego nie można powiedzieć o drugim łobuzie (pierwszym tymczasie, który na stałe juz został bo dzikus)
Obrazek Obrazek (mała prywata :mrgreen: )
Ostatnio edytowano Śro maja 12, 2010 13:17 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 12, 2010 13:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Też cudo :) :1luvu: Śliczny kolor siersci, cieplutki :)
Obrazek Obrazek

soso

Post » Śro maja 12, 2010 13:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

jak się rozejze w domu to też znajde kilka fantów "do kiełbasek" myślałam o bazarku np na Fuksię ale jakoś nie mogę się zebrać do zdjeć...
mam ksiazki, kilka aniołków, świeczki - już zgromadzone w kartonie) i rózne inne takie fajoskie rzeczy dajcie mi znac to tez pomogę mieszkam w Chyloni i mam samochód jak by co ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro maja 12, 2010 13:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Marea pisze:
soso pisze:

Sanepid itp itd :mrgreen:

Jakie sprzedawać?????
Toć to imprezka dla "Krewnych i znajomych królika!", którzy "dokładają się" pokrycia kosztów, a ze robią to na PKDT, to już ich biznes!
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

[poprzednia][następna]