MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-Łodzian proszę o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 11, 2010 14:35 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

casica pisze:No jeszcze tego by brakowało, wyłapywać dzikie koty 8O Mam szczerą nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy taki "genialny" pomysł.

no chyba, że chodzi o wyłapywanie tylko do kastracji. Wtedy jestem jak najbardziej za...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto maja 11, 2010 14:46 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

no chyba kilka kotów do kastracji/sterylizacji już stamtąd odłowiono po czym wróciły "do siebie"
Fakt, karmicielka interesu nie ma żadnego. Ale mogłabym zwyczajnie i po ludzku ułatwić tę sprawę.....naiwna jestem, wiem..... :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto maja 11, 2010 15:16 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

magdaradek pisze:no chyba kilka kotów do kastracji/sterylizacji już stamtąd odłowiono po czym wróciły "do siebie"
Fakt, karmicielka interesu nie ma żadnego. Ale mogłabym zwyczajnie i po ludzku ułatwić tę sprawę.....naiwna jestem, wiem..... :(

Magda :roll: po ludzku ułatwi sprawę, dziewczyny jej w wątku podziękują a KM kopnie w d...?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto maja 11, 2010 15:39 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

tamiss pisze:
kociczka39 pisze:Normalnie nie mogę uwierzyć w to co czytam :( :( :( :( :( :( :(
Trafiłam do wątku z któregoś banerku i nie mogę wyjść z szoku :(

Za powodzenie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

My wszyscy od dłuższego czasu też nie możemy wyjść z szoku...

Ja musiałam dwa razy przeczytać tytuł,czy dobrze trafiłam 8O
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto maja 11, 2010 15:54 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Dulencja pisze:

Moje stanowisko jest takie, że koty wyciągnięte ze schroniska w Koninie miały posłużyć jako promocja KM na miau... I do wpłat z 1%... Szkoda tylko, że ucierpiały na tym wszystkim koty...
Jak zwykle one...

I rozhulane allegro przez nk,że niby na pomoc kociakom :(
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto maja 11, 2010 15:55 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

A jest chociaż jakiś cień szansy na odłowienie tych dwóch Skarbulek?

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Wto maja 11, 2010 16:03 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

XAgaX pisze:
casica pisze:No jeszcze tego by brakowało, wyłapywać dzikie koty 8O Mam szczerą nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy taki "genialny" pomysł.

no chyba, że chodzi o wyłapywanie tylko do kastracji. Wtedy jestem jak najbardziej za...

Po co nam dzikie koty 8O :roll: Jak się złapią, jadą do lecznicy, sprawdzamy czy kastrowane, jak dostaje kłuja to też coś innego robimy, np. zęby, i wypuszczamy w tym samym miejscu, co się złapały :roll: Tym bardziej, że tam żaden kot nie ma naciętych uszu :roll: Gdyby jakiś się trafił nieciachnięty, zostałby ciachnięty. A ucho nacięte :evil:

Tak się chyba robi, czy moze ja się mylę :roll:
Zwłaszcza, że już o tym pisałam.

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Wto maja 11, 2010 18:20 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Angel_ pisze:A wiecie co? Ja tego naprościej w świecie nie ogarniam :lol:
Sorry za czarny humor, ale we łbie mi sie nie mieści jak to sie dzieje, że kot 8 lat w schronisku, który teraz ma szanse na wspaniały dom - ciepło, opieke zdrowotną i karme do końca swych dni skazywany jest na podwórko , tylko dlatego żeby zrobić ludziom "na złość" :lol:
To jest tak smieszne, że az straszne..

Nie tylko ty masz takie odczucia :roll: Niestety jest jeszcze pewna gromadka która w tej sytuacji nie widzi nic złego, a tego to już dopiero nie ogarniam 8O
Obrazek

Alitka

Od: Wto cze 02, 2009 8:09

Post » Wto maja 11, 2010 18:32 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Dulencja pisze:
XAgaX pisze:

Po co nam dzikie koty 8O :roll: Jak się złapią, jadą do lecznicy, sprawdzamy czy kastrowane, jak dostaje kłuja to też coś innego robimy, np. zęby, i wypuszczamy w tym samym miejscu, co się złapały :roll: Tym bardziej, że tam żaden kot nie ma naciętych uszu :roll: Gdyby jakiś się trafił nieciachnięty, zostałby ciachnięty. A ucho nacięte :evil:

Tak się chyba robi, czy moze ja się mylę :roll:
Zwłaszcza, że już o tym pisałam.

Nie zawsze się tak robi, nie wszyscy weci tak robią. Ja moje kocice sterylizowałam zanim się dowiedziałam o tej metodzie - nacinanie ucha. Martwię się, że się tam złapie coś mojego. Dziwne?

casica

Post » Wto maja 11, 2010 18:34 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Ja-Ba pisze:phantasmagori
czy z FI pieniądze poszły bezpośrednio do Km czy były częścią wpłaty ze zbiórki jaka była na konto Dagmary-Olgi?

Pieniążki poszły bezpośrednio do KM z konta Puss, która była wtedy skarbnikiem FI. Wtedy jednym z beneficjentów była Pokrzywka a po jej śmierci osoby które głosowały na Pokrzywkę ponownie oddawały głos (wszystkie na KM) Można o tym poczytać w starym wątku FI viewtopic.php?f=1&t=97337&start=945 str 64 do 66.
Jeśli chodzi o dowód wpłaty jest problem, ponieważ jak już pisałam nie byłam wtedy skarbnikiem FI. Była nim Puss, która odeszła z Miau w lutym.
Gdybym była skarbnikiem w tamtym okresie żądała bym rozliczenia lub zwrotu kasy tak jak robię to teraz.
Wkurzona jestem :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto maja 11, 2010 19:08 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

casica pisze: Nie zawsze się tak robi, nie wszyscy weci tak robią. Ja moje kocice sterylizowałam zanim się dowiedziałam o tej metodzie - nacinanie ucha. Martwię się, że się tam złapie coś mojego. Dziwne?

Nie, nie dziwne. Powiedz mi tylko jak mam odróżnić Twoje koty od innych?? Czekasz na info, ok. Rozumiem , że mogę dzwonić jak tylko złapie się kot. Ty przyjdziesz i rozpoznasz, tak?

Bo inaczej naprawdę nie wiem, czego oczekujesz...

Przepraszam, ale naprawdę zaczynam mieć dość...

Dulencja

Post » Wto maja 11, 2010 19:30 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Dulencja pisze:
casica pisze: Nie zawsze się tak robi, nie wszyscy weci tak robią. Ja moje kocice sterylizowałam zanim się dowiedziałam o tej metodzie - nacinanie ucha. Martwię się, że się tam złapie coś mojego. Dziwne?

Nie, nie dziwne. Powiedz mi tylko jak mam odróżnić Twoje koty od innych?? Czekasz na info, ok. Rozumiem , że mogę dzwonić jak tylko złapie się kot. Ty przyjdziesz i rozpoznasz, tak?

Przecież napisałam wyraźnie, konkretnie, tutaj, w tym wątku
casica pisze:Dziewczyny, mam ogromną prośbę. Gdybyście łapały tam koty bardzo poszę o pokazanie mi złowionych, poinformowanie mnie o nich. Moje wysterylizowane kocice niestety nie mają ponacinanych uszu! Bo nie chciałabym, żeby przypadkiem złapał się któryś z moich podopiecznych. Co prawda rzadko opuszczają swój teren, ale niestety czasem tak.

Więc o co Ci chodzi?
Żadnego kontaktu nie było. Zakładałam więc, że nie łapiecie.

casica

Post » Wto maja 11, 2010 19:49 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

casica pisze:
Dulencja pisze:

Przecież napisałam wyraźnie, konkretnie, tutaj, w tym wątku
casica pisze:Dziewczyny, mam ogromną prośbę. Gdybyście łapały tam koty bardzo poszę o pokazanie mi złowionych, poinformowanie mnie o nich. Moje wysterylizowane kocice niestety nie mają ponacinanych uszu! Bo nie chciałabym, żeby przypadkiem złapał się któryś z moich podopiecznych. Co prawda rzadko opuszczają swój teren, ale niestety czasem tak.

Więc o co Ci chodzi?
Żadnego kontaktu nie było. Zakładałam więc, że nie łapiecie.

Podaj mi numer na PW i daj przyzwolenie, że mogę do Ciebie dzwonić o każdej porze i odbierzesz i przyjdziesz.

Inaczej nie ma szans.

Dulencja

Post » Wto maja 11, 2010 21:23 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Wiecie co? Z tą Kocią Mamą naprawdę jest coś nie tak. Przeglądałam allegro i zadzwoniłam do kilku osób szukających domów dla kotów, żeby wyłączyły opcję "Kup teraz", bo będą musiały oddać kota za złotówkę każdemu, kto kliknie. viewtopic.php?f=13&t=111159 Zobaczyłam ogłoszenia KM - wszystkie pod rząd z tą opcją. Nie chodzi o KM, chodzi o koty, o ich bezpieczeństwo. Więc zadzwoniłam do wolontariuszki, której numer był w ogłoszeniu. Przedstawiłam się, pochwaliłam, że ładne allegro i zaczęłam o tej opcji. Tylko tu zostałam wyjątkowo nieuprzejmie potraktowana...

Edit: Usłyszałam, że z tą sprawą nie do niej, ją to nie interesuje, po co ja się wtrącam, nie moja sprawa...
Ostatnio edytowano Wto maja 11, 2010 21:52 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto maja 11, 2010 21:43 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Casica :roll: :?:

Dulencja

[poprzednia][następna]