Delikwent - znalazł dom u spinca.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 11, 2010 9:16 Re: Młody, szary pręgowany, miły-pilnie DT/DS- Bydgoszcz.

Poker71 pisze:
No tak przed Marzenka nic sie nie ukryje:) Kochana ja bym Layli nieba przychylila, ale ze mnie straszny balaganiarz i niewodomy kocio nie ma szans nie polapac jak wiecznie wszystko albo ja, albo Gryzelda przestawia :( Plus strasznie mala lazienka z wysoka kuweta w kącie, do tego adhdowa Gryzelda wiecznie zaczepiajaca, balabym sie o slepinke :(

Krysiu ja wiem że ty zawsze chętnie pomagasz, czego dałaś dowód ostatnimi czasy, a Layla to ciężki przypadek, musiała być w klinice pod opieką...mam nadzieję że domek wypali i zapewnię koteńce dobrą przyszłość :ok:

Marea pisze:Dla naszej niewidomej Layli szykuje się domek stały w Poznaniu, może, może, byłaby szansa młodego z Bydgoszczy odebrać :ok: ale to jeszcze otwarta sprawa i narazie nic napewno ustalone nie jest :?

Dam dam znać, oczywiście :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto maja 11, 2010 14:03 Re: Młody, szary pręgowany, miły-pilnie DT/DS- Bydgoszcz.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto maja 11, 2010 18:58 Re: Młody, szary pręgowany, miły-pilnie DT/DS- Bydgoszcz.

Koleżanka zgodziła się na późniejszy pociąg przez Bydgoszcz :) Ok 21 ma do mnie dzwonić z dworca pkp, gdzie chce się upewnić co do trasy, no i już kupić bilety. Mam nadzieję, że wszystko wypali :)
A swoją drogą, z tego Delikwenta śliczny kot :1luvu:

W razie czego mogę zabrać jakiegoś z Trójmiasta ;)
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Pon maja 17, 2010 0:09 Re: Młody, szary pręgowany, miły-pilnie DT/DS- Bydgoszcz.

Delikwent już u mnie. Gryzelda wściekła warczy i syczy ale nie atakuje, a on ma ja w nosie. Ledwo wszedł juz zaczął mruczeć 8O W samochodzie miauczał... poniżej prędkości 80km/h, powyżej był zadowolony :lol:

W pociągu zachwycił jakąś dziewczynę i kto wie moze już ma dom?

... minęło 15 minut podjadł trochę i już wlazł TZtowi do łóżka! i mruczy na cały dom! 8O

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon maja 17, 2010 7:22 Re: Młody, szary pręgowany, miły-pilnie DT/DS- Bydgoszcz.

:D Kciuki za szybkie znalezienie domku, Ty Krysiu masz do tego dobrą rękę :D pewnie szybko znajdzie swój domek!
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 17, 2010 8:03 Re: Młody, szary pręgowany, miły-pilnie DT/DS- Bydgoszcz.

To jest kot niemożliwy... On ma jakieś wady??? 8O Siła spokoju taka, że szok, Gryzelda warczy a on nic... do człwieka idzie jak tylko zobaczy/usłyszy, pieknie się bawi kocimi zabawkami a nie moimi długopisami, drapie tylko to co do drapania przeznaczone, jak się go wezmie na kolana to rozkłada się jak płaszczak, w nocy śpi nie rozrabia, mruczy za jednym dotknięciem, a wygląda jak z obrazka! Niemozliwe żeby istniały takie koty!

Mirka, on jest MIŁY? No wiesz? On jest NIESAMOWITY!
Ostatnio edytowano Pon maja 17, 2010 8:18 przez Poker71, łącznie edytowano 1 raz

Poker71

Post » Pon maja 17, 2010 8:17 Re: Młody, szary pręgowany, miły-pilnie DT/DS- Bydgoszcz.

:ryk: :ryk: istnieją istnieją tylko świat musi się o nich dowiedzieć!!! fotki, fotki :) ile on ma? w jakim jest wieku? podobny do mojego łobuza :)
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 17, 2010 9:15 Re: Młody, szary pręgowany, miły-pilnie DT/DS- Bydgoszcz.

Długo to ja się nim nie nacieszę. Właśnie dzwoniła dziewczyna z pociagu i tak chce, koniecznie... Wiec pewnie na wekend znów bede mieć w domu jednego kota :ryk:

Poker71

Post » Pon maja 17, 2010 9:22 Re: Młody, szary pręgowany, miły-pilnie DT/DS- Bydgoszcz.

Mogę się tylko. :D :D :D

Przypilnuj tylko, aby za jakiś czas został wykastrowany. Nie od razu, bo teraz jest pod wpływem stresu, choć tego nie widać, ale za 3 tygodnie będzie już można.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon maja 17, 2010 13:11 Re: Młody, szary pręgowany, miły-pilnie DT/DS- Bydgoszcz.

Spędziłam z tym kotem 4 godziny w pociągu i też się w nim zakochałam :1luvu: Żałuję, że limit mam wyczerpany :( Delikwent (?) spędził całą drogę na siedzeniu albo na moich kolanach :1luvu: Ludzie przechodzili i dziwili się, że taki grzeczny. Nawet wywołał uśmiech na twarzy konduktorów. Podróż z nim była czystą przyjemnością :D :D (pominę kłaki :wink: )
Cieszę się, że ta dziewczyna odezwała się. Sprawiała sympatyczne wrażenie. Jak dowiedziała się, że kicio szuka domu, potwornie zapaliła się. Wysiadając we Wrzeszczu powiedziała Delikwentowi do zobaczenia :) Oby to był ten domek. A ja już zazdroszczę nowej pańci TAKIEGO kota :)
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Pon maja 17, 2010 13:21 Re: Młody, szary pręgowany, miły-pilnie DT/DS- Bydgoszcz.

Je, śpi z człowiekiem, bawi się zabawkami, drapie drapak, sika do kuwety, na syki Gryzeldy reaguje ziewnięciem, zwiedził cały dom i nawet próbował zwiedzać klatkę schodową, wyleguje się na parapecie... Zero kichania, oczy przejrzyste i czyste. ON JEST ZESTRESOWANY? To jak się zachowuje jak jest wyluzowany??? :?: Z sufitu chyba jako jogin zwisa. Mirka, ten kot to ocena spokoju, nic go nie rusza, zachowuje się jakby był u mnie od zawsze!

W środę pojadę z nim do weta na przeglad, i jesli wet stwierdzi ze mozna i nic nie wyjdzie po drodze oraz u weta to będziem chyba jednak ciachać, bo do nowego domu MUSI pójść wykastrowany (nie zaryzykuję rozmnażactwa). A ja taka jestem ze jak sama nie załatwię to się denerwuję bo a nuż ktoś nie zrobi.

Tym spokojniej to zrobię że na moje oko to kot domowy i z żadnymi świnstwami nie miał do czynienia. A za trzy-cztery tygodnie dziewczyna zrobi szczepienia. Kompleksowo załatwimy wszystko.

Oczywiście, jak mi do środy kichnie ze dwa razy lub będzie miał mikron ropki w oczku albo cokolwiek, to kastrację wstrzymujemy. Chcę to zrobić tak, zeby kocio mial jak najmniej stresu, więc im szybciej trafi do adopcji tym lepiej bo krótszy pobyt w DT to mniej problemów w DS...

Poker71

Post » Pon maja 17, 2010 13:50 Re: Młody, szary pręgowany, miły-pilnie DT/DS- Bydgoszcz.

Przez 5 dni do wczoraj dawałam mu Scanomune, ma wpis w książeczce. Pazury również przycięłam mu bez problemu. To na pewno domowy i kot i aż dziwne, że nikt go nie szukał. W stresie nadmiernie linieje. To jedyna chyba jego wada. :lol:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto maja 18, 2010 11:19 Re: Młody, szary pręgowany, miły-już u Poker71.

Już wiem czemu się zgubił. To jest uciekinier recydywista. Wychodząc z mieszkania trzeba patrzeć pod nogi a nie przed siebie, bo agregat kombinuje 24h/dobę jakby tu się prześlizgnąć.

Łakomczuch jest straszny:) Musi jeść ze wszystkich misek naraz :ryk: Boi się Gryzeldy która go traktuje nieraz z buta, ale jak tylko pojawia się micha z czymkolwiek to zapomina o tym ze moze łapą dostać i musi sprawdzić co jest w misce, nawet jeśli musi ją zabrać Gryzeldzie. Przy śniadaniu TZ będzie musiał chyba zamykać się w pokoju, bo teraz oba go obsiadają jak muchy a nuż coś skapnie.

Linieje nieźle, fakt, ale już jakby mniej poza tym pięęęęęknie się daje wyczesywać i nadstawia każdą część ciała pod szczotkę.

Musi być tam gdzie człowiek im bliżej tym lepiej. Nie sposób mu foty zrobić bo jak tylko mnie widzi zaraz rusza z kopyta i mam na zdjęciu kawałek ogona. W nocy mamy dyżury sypialnianie :roll: : do 3ciej spi z nami Delikwent, po 3ciej zastępuje go Gryzelda.

Poker71

Post » Śro maja 19, 2010 9:00 Re: Młody, szary pręgowany, miły-już u Poker71.

Kocio po kastracji.

Dziewczyna z pociagu musiała się wycofac, strasznie jest rozżalona z tego powodu.

Więc amantowi zaczynam robić ogłoszenia

foty viewtopic.php?f=13&t=103434&p=5979118#p5979118

Poker71

Post » Śro maja 19, 2010 11:06 Re: Młody, szary pręgowany, miły-już u Poker71.

Absolutnie dementuję informację że Delikwent warczy na inne koty. Gryzelda na niego ma focha od kilku dni, a on nic, tylko ciągle chce się zaprzyjaźnić. Wczoraj widział sie z kicią z DT Sabiny, ona na niego syk, a on do niej gruuu. Zero zainteresowanai zabawkami, tylko za kicią łaził jak cień.
Sądzę, że źle się może czuje w większym towarzystwie, ale do dokocenia do jednego czy dwóch kotów byłby w sam raz :ok:

Poker71

[poprzednia][następna]