MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-Łodzian proszę o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 10, 2010 17:50 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Znowu pada, znowu martwię się jak kotki sobie radzą...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon maja 10, 2010 17:56 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

też o nich myślę i o pozostałych kotach!
Pogoda ich nie rozpieszcza :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon maja 10, 2010 18:17 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

lesna pisze:
Femka pisze:wystarczy, żeby "wolontariuszka", na której posesji Tika została wypuszczona, regularnie dokarmiała kotki, złapanie Tiki graniczy z cudem.
A że babsko złośliwe, to dokarmiać będzie. Poza tym Milińskiej słucha, jak cały zastęp "wolontariuszek".

Niechęć mojej wypowiedzi jak najbardziej zamierzona.

Femka
Albo ja nie na bieżąco, albo już nie wiem :roll: Nie wiem czy Twoje, ale było tu sporo 'oburzonych' wpisów, ze koty tam głodują (np. same wchodzą do łapek).. Mieszacie tu strasznie.. Czy próbował się ktoś porozumieć co do konkretnego dnia, ze przejmie np wieczorne karmienie kotów, już po łapaniu? Czy to kolejny nieprzemyślany zarzut..

To był mój wpis, bo byłam tam, widziałam, łapałam. Nie mieszamy, trzeba po prostu czytać ze zrozumieniem i odróżniać osoby w wątku piszące.
Koty są karmione raz dziennie. To informacja od "wolontariuszki" KM.

Nie pisz, proszę, o nieprzemyślanych zarzutach.

Wyobraźmy sobie, że nie chodzi o fundację, ale o zwykłego czlowieka. Owy człowiek, nazwijmy go Jan Kowalski, idzie do schroniska. Wybiera sobie potrzebującego kota, inne go nie interesują, kota, który od maleńkości jest w schronisku, kot jest też chory. JKowalski jest świadomy, że to nieoswojony kot, który może sprawiać problemy, mimo wszystko obiecuje, że go będzie socjalizował. Wystawia bazarek na leczenie kota i zbiera na nie pieniądze. Kowalski kota wyleczył (nikt z wpłacających nie wie jakim kosztem, bo owego kosztu nie pokazał osobom zainteresowanym). Kowalski, stwierdzając, że kot nie rokuje, wypuszcza go. Nie informuje o tym schroniska, nikogo, po prostu, łapie, otwiera drzwi i ....

Już tutaj zostaje wpisany na "czarną listę" i co dalej... pisać chyba nie muszę.

W moim przykładzie mowa o zwykłym Kowalskim. Nieświadomym, jakie kot nieoswojony może sprawiać problemy, chciał dobrze ale nie wyszło. Nikt nie zagwarantuje, że Kowalski nie adoptuje kolejnego kota albo miotu kociąt.

Tikę zabrała fundacja, od której mam prawo oczekiwać większej świadomości niż od Kowalskiego (na głowę, którego nie raz na miau spadały gromy i nie tylko). Fundacja, która pomoc ma wpisaną w statucie. Czy pomogła Tikusi... Nie.

To jest pierwszy wątek, kiedy stwierdzam, że kotu lepiej w schronisku. A kotów ze schroniska mam już kilka.

Moje stanowisko jest takie, że koty wyciągnięte ze schroniska w Koninie miały posłużyć jako promocja KM na miau... I do wpłat z 1%... Szkoda tylko, że ucierpiały na tym wszystkim koty...
Jak zwykle one...

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pon maja 10, 2010 18:21 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Koteńki, trzymajcie się.

Dziewczyny, tak bardzo mocno trzymam za Was kciuki, za kotki i ich odzyskanie. Niech już się uda.
...czekam na wiatr, co rozgoni ciemne, skłębione zasłony...
ObrazekObrazek

Bast

Od: Śro sie 17, 2005 15:18

Post » Pon maja 10, 2010 18:31 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

wciąż ogromne, nieustające kciuki za Tikunię i Spację :ok: :ok: :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon maja 10, 2010 18:35 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Dulencja pisze:Moje stanowisko jest takie, że koty wyciągnięte ze schroniska w Koninie miały posłużyć jako promocja KM na miau... I do wpłat z 1%... Szkoda tylko, że ucierpiały na tym wszystkim koty...
Jak zwykle one...

a do kolejnego podejścia w KV?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon maja 10, 2010 21:57 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Hej, Kobitki a czy do tej pani szefowej :twisted: , nie da się zajść tak po prostu , ona wydaje się unika, ale jako szefowa fundacji nie bardzo może.... , medialność ma dwie strony medlalu, o czym pani Km zdaje się nie myśleć..., a może wywiad z nią zainicjowany z Waszej strony ???? ( ja za daleko :roll: ) , pod tytułem i co z Tiką i Spacją ??? Jest wiele sposobów żeby ją zobligować do choć krztyny wytłumaczenia .....

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Pon maja 10, 2010 23:18 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Ja-Ba pisze:
Femka pisze:wystarczy chyba poprosić o rachunki
KM zbierała pieniądze, więc bez łaski musi się rozliczyć.

po śmierci Pokrzywki, wierząc jeszcze w dobrą wolę i pomoc KM, wyraziliśmy zgode by KM wykorzystała pieniądze na potrzeby innych kotów bo z konińskiego schroniska trochę ich pojechało.. więc jakieś rachunki na pewno się znajdą.

:roll: Fundusz Immunologiczny im Kotki Rozalki też zbierał na Pokrzywkę. Też zgodziliśmy się na przekazanie pieniędzy na Tikę i kociaki z kocim katarem. Było to 200zł Nie wiem jak z rozliczeniem bo nie byłam wtedy jeszcze skarbnikiem (ja rozliczeń wymagam) :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto maja 11, 2010 6:49 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

brzydka bardzo pogoda i zimno sie zrobiło.
Oby kociaste miały ajkis schron nad głową i pełną miseczkę.Oby "wolontariuszka" dałą im dostatecznie dobrego jedzenia.Marzenia moze ktos powiedzieć?Marzenia czasem sie spełniają i ja chcę w nie wierzyć :oops:
Oby Tika i Spacja wróciły i oby reszta kotów bezpieczna była i najedzona.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto maja 11, 2010 7:02 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

ellza1 pisze:Hej, Kobitki a czy do tej pani szefowej :twisted: , nie da się zajść tak po prostu , ona wydaje się unika, ale jako szefowa fundacji nie bardzo może.... , medialność ma dwie strony medlalu, o czym pani Km zdaje się nie myśleć..., a może wywiad z nią zainicjowany z Waszej strony ???? ( ja za daleko :roll: ) , pod tytułem i co z Tiką i Spacją ??? Jest wiele sposobów żeby ją zobligować do choć krztyny wytłumaczenia .....

Może faktycznie można by jakoś zorganizować wywiad z KM, pani IM lubi być medialna przecież.
A przy okazji wywiadu poruszyć temat Tiki i Spacji.
Jeszcze lepsze (moim zdaniem) mogłoby być, aby "dopaść" z takim wywiadem IM na jakiejś wystawie, gdzieś, gdzie byłoby więcej ludzi i wtedy trudniej by jej było uniknąć odpowiedzi.
Tak myślę, ale jeśli to głupie, to sorry :oops:
Tak, czy inaczej to nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: za "sprawę"
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto maja 11, 2010 7:16 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

dzisiaj znowu popoludniu burza... :(

hop :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto maja 11, 2010 7:16 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

ellza1 pisze:Hej, Kobitki a czy do tej pani szefowej :twisted: , nie da się zajść tak po prostu , ona wydaje się unika, ale jako szefowa fundacji nie bardzo może.... , medialność ma dwie strony medlalu, o czym pani Km zdaje się nie myśleć..., a może wywiad z nią zainicjowany z Waszej strony ???? ( ja za daleko :roll: ) , pod tytułem i co z Tiką i Spacją ??? Jest wiele sposobów żeby ją zobligować do choć krztyny wytłumaczenia .....

Już dawno miałam o to zapytać ... w wątku nie pisze, telefonów nie odbiera (tak było pisane), ale do IM nie można zwyczajnie iść i zmusić do jakiejś odpowiedzi. Ja już nie mówię wywiad, ale zwyczajna rozmowa. Co to jest, jakaś święta krowa, czy jak?
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Wto maja 11, 2010 7:40 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

phantasmagori pisze:
Ja-Ba pisze:
Femka pisze:wystarczy chyba poprosić o rachunki
KM zbierała pieniądze, więc bez łaski musi się rozliczyć.

po śmierci Pokrzywki, wierząc jeszcze w dobrą wolę i pomoc KM, wyraziliśmy zgode by KM wykorzystała pieniądze na potrzeby innych kotów bo z konińskiego schroniska trochę ich pojechało.. więc jakieś rachunki na pewno się znajdą.

:roll: Fundusz Immunologiczny im Kotki Rozalki też zbierał na Pokrzywkę. Też zgodziliśmy się na przekazanie pieniędzy na Tikę i kociaki z kocim katarem. Było to 200zł Nie wiem jak z rozliczeniem bo nie byłam wtedy jeszcze skarbnikiem (ja rozliczeń wymagam) :roll:

Były też wpłaty indywidualne na konto KM z przeznaczeniem na Pokrzywkę.
Jeśli ktoś z obecnych na tym wątku takiej dokonał - proszę o informację na pw lub na forum, jeśli ktoś chce.
Staram się ustalić tych, którzy deklarowali wpłaty a tutaj ich nie ma - zwrócę się do nich na pw.

Pani Ania będzie chciała rozliczenia, myślę że osoby wpłacające też by chciały wiedzieć.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto maja 11, 2010 7:45 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

phantasmagori
czy z FI pieniądze poszły bezpośrednio do Km czy były częścią wpłaty ze zbiórki jaka była na konto Dagmary-Olgi?
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto maja 11, 2010 8:46 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

A co pogoda tylko troszkę na gorsze sie zmieni to ja już myślę jak to wpływa na obie kotki. Oszaleć można...
Ile jeszcze czasu będzie taka "zabawa" kosztem zdrowia czy życia kotek?? Pani IM z ludzkiej przyzwoitości pomogłabym w rozwiązaniu tej sprawy. Zwykła, ludzka przyzwoitość...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]