MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-Łodzian proszę o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie maja 09, 2010 21:13 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

vega36 pisze:
lesna pisze:Vega36

Wybacz, ale albo ja mam coś z logiką myślenia (a nigdy nie miałam, najpierw mat-fiza, matura podobnie (częste uzdolnienia przy dysleksji), później troszkę inne życie). Ale sama bym się wycofała z działań, gdyby zanim je zaczęłam, pojawiłyby się oskarżenia, że działam z złych pobudek (wywiezienie kotek w inne miejsce) .. no i co to za 'dogadywanie się' skoro jasno tu deklarujecie: najpierw oddaj nam Tikę (Spacje- mniej jakoś) a później zamkniemy Wam fundacje (pamiętam Tymińskiego z czarną teczką, później chyba był Wałęsa.. na tym krajera czarnych teczek się skończyła :roll: .. obserwuje ten konflikt coraz dalej mi od fundacji, czy ludzi pomagających kotom.. wolę radzić sobie sama, bez tego całego wsparcia :roll: :roll: :roll: Może coś ze mną nie tak, że nie myślę, jak działa przeciwnik.. ale wszytko jest podporządkowane mojemu sumieniu i rozsądkowi.

Pozdrawiam.

Leśna, nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek pisał o zamknięciu fundacji po oddaniu Tiki. Oskarżenia o złą wolę pojawiły się z powodu niemożności znalezienia Tiki (a konkretnie - zniknięciu z dnia na dzień) i braku porozumienia z KM, mimo wielokrotnych prób. Zresztą - forum, choćby nie wiem jak się starało, nie ma możliwości zamknięcia fundacji. Proszę - pomyśl realnie.

Vega, dokładnie. Zanim napisałyśmy na forum, starałyśmy się odzyskać Tikę i Spację polubownie, bez ujawniania sprawy.
Nie mam już siły tego powtarzać, bo mam wrażenie, że walę głową w mur.

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pon maja 10, 2010 6:48 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

ode mnie i moich futerek na dobry początek tygodnia: kciuki za złapanie Tikuni, Spacji i pomoc pozostałym kocim bidom z tego fundacyjnego apartamentowca :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon maja 10, 2010 7:13 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Długo nie zaglądałam i miałam nadzieje, że zobaczę lepsze wieści :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon maja 10, 2010 7:57 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

mar9 pisze:ode mnie i moich futerek na dobry początek tygodnia: kciuki za złapanie Tikuni, Spacji i pomoc pozostałym kocim bidom z tego fundacyjnego apartamentowca :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

My także z całym moim tałatajstwem mocno trzymamy palce i pazurki za szczęśliwe zakończenie :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon maja 10, 2010 8:05 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

za Tikunię i Spację mocne :ok: :ok: :ok:
i za pozostałych mieszkańców "cichego zakątka" przy Wierzbowej
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon maja 10, 2010 8:13 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Ja-Ba pisze:http://www.kociamama.pl/?bywa-i-tak...,1786
tutaj jest zdjęcie Tiki z 27 kwietnia

niby rozklad kolorow ten sam, choc zdjecie fatalnej jakosci - ale na tych ze schroniska Tika wyglada na 4-5 lat, a na tym ze strony KM jak starszy kot

i widze, ze tej "zielonej trawki" jak na lekarstwo...

Tikuniu, gdzie jestes :( :(

HOP :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon maja 10, 2010 8:30 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Dulencja pisze:
tillibulek pisze:
Dulencja, co za szczescie Cie spotkalo, taka pochwala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tilibulku, raczej nieszczęście :roll:

Łatwo się krytykuje, nie podejmując żadnych działań.

tez tak uwazam, dlatego ironicznie napisalam

Dziewczyny, wiemy, ze walczycie w dobrej sprawie - nie jestescie na forum od wczoraj, nie sa to pierwsze koty, ktore ratujecie - ja uwazam, ze to sa sprawy oczywiste, dlatego nie powinnyscie sie tlumaczyc, a juz na pewno nie powinnyscie sie denerwowac wpisami osob, ktore nie znaja sprawy, a Was nazywaja "krzykaczami" - kazdy kto sledzil watek Tiki od poczatku wie jak bylo.

za znalezienie Tiki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Post » Pon maja 10, 2010 8:35 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

ja przepraszam, ale dla mnie na tych zdjęciach w styczniu i w kwietniu są dwa różne koty. spójrzcie na pręgi na boku pyszczka - na obu zdjęciach są zupełnie inne... nie czepiam się, ale piszę co widzę. fakt - zdjęcia kiepskiej jakości, ale ten akurat szczegół jest dość dobrze widoczny. może mi ktoś wyjaśnić tę różnicę?

edit: literówki :oops:
Ostatnio edytowano Pon maja 10, 2010 8:37 przez atla, łącznie edytowano 1 raz
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Post » Pon maja 10, 2010 8:36 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

ja trzymam kciuki a towarzystwo kocie pazury za odzyskanie Tiki
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Pon maja 10, 2010 9:00 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

atla pisze:ja przepraszam, ale dla mnie na tych zdjęciach w styczniu i w kwietniu są dwa różne koty. spójrzcie na pręgi na boku pyszczka - na obu zdjęciach są zupełnie inne... nie czepiam się, ale piszę co widzę. fakt - zdjęcia kiepskiej jakości, ale ten akurat szczegół jest dość dobrze widoczny. może mi ktoś wyjaśnić tę różnicę?

edit: literówki :oops:

ja tez myslalam, ze jak zobacze to zdjecie, to od razu rozpoznam Tike, ale ten kot na stronie KM wyglada na starszego kota - Tika ma dosc charakterystyczny pyszczek... po spojrzeniu na to zdjecie nie ma sie wrazenia, ze to jest ten sam kot - boje sie o Tike - jedyna informacja, ktorej mozna zaufac to to, ze Dulencja jeden raz ją widziala, a pozniej sluch o kici zaginal :cry:

i jeszcze raz powtorze to co pisalam i co pisaly inne dziewczyny, kibicujace Dulencji i sp., Kocia Mama sama sobie wystawia złe swiadectwo robiac wszystko, zeby tylko nie oddac Tiki osobom, ktore chca sie nią zaopiekowac (bo tego w jakich obecnie jest warunkach opieką nigdy bym nie nazwala) - jestem za tym, zeby o calej tej sprawie dowiedzialo sie jak najwiecej osob - ku przestrodze

kiedys mowilam o sobie per "kocia mama" - teraz juz tego stwierdzenia ani wobec siebie, ani wobec osob, ktore poswiecaja sie dla kotow nie uzywam, bo uwazam je za obelżywe

tillibulek

Post » Pon maja 10, 2010 9:20 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

tillibulek pisze:i jeszcze raz powtorze to co pisalam i co pisaly inne dziewczyny, kibicujace Dulencji i sp., Kocia Mama sama sobie wystawia złe swiadectwo robiac wszystko, zeby tylko nie oddac Tiki osobom, ktore chca sie nią zaopiekowac (bo tego w jakich obecnie jest warunkach opieką nigdy bym nie nazwala) - jestem za tym, zeby o calej tej sprawie dowiedzialo sie jak najwiecej osob - ku przestrodze

dokładnie tak! moje jak najgorsze niestety zdanie o KM zrodziło się jako skutek działań/braku działań, wypowiedzi lub ich braku ze strony fundacji. tym właśnie KM wystawiła sobie jak najgorsze, niestety, świadectwo... gdyby od razu zachowała się jak trzeba, nie byłoby wątku, burzy, nieprzyjemnych wypowiedzi. byłyby dwa zaopiekowane koty i zadowoleni opiekunowie. i byłaby dobra atmosfera.

tillibulek pisze:kiedys mowilam o sobie per "kocia mama" - teraz juz tego stwierdzenia ani wobec siebie, ani wobec osob, ktore poswiecaja sie dla kotow nie uzywam, bo uwazam je za obelżywe

i mam dokładnie tak samo. jak ktoś teraz do mnie powiedział "kocia mama" (robiąc to dobrej wierze, że niby komplement to miał być), to powiedziałam, że ja mogę być najwyżej "kocia ciocia" (lepiej brzmi, a pierwsze źle mi się kojarzy, niestety).

za Tikunię i Spację ogromne kciuki!

atla

Post » Pon maja 10, 2010 9:29 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

:ok:

tillibulek

Post » Pon maja 10, 2010 9:36 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Niech dziewczyny się w końcu znajdą.
Dużo dobrych myśli dla Was i dużo mentalnego wsparcia (tylko takiego mogę udzielić :oops: )
...czekam na wiatr, co rozgoni ciemne, skłębione zasłony...
ObrazekObrazek

Bast

Od: Śro sie 17, 2005 15:18

Post » Pon maja 10, 2010 9:38 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Kciuki nieustajace :ok: :ok:
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pon maja 10, 2010 9:57 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

A ja mam niefajne przeczucia :roll: Ale się pocieszam że jak tak sobie ponarzekam to się mile zaskoczę i niedługo ujrzę zmieniony tytuł wątku. I za to wielkie kciuki :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]