Nina - cudowna śnieżynka.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob maja 08, 2010 14:02 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

kurcze nie fajnie :-( oby Ninka wyzdrowiała szybciutko. Z tym USG to nie szalej ;-) morfologia i biochemia powinny dać dużo infromacji co się dzieje.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Sob maja 08, 2010 20:03 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

USG robią takie na szybko za darmo :wink: (a to dlatego, tak jak pisałam po tym Rusiu Kici który odszedł na FIP :( )
Na razie Ninka ma się dobrze, mierzyliśmy temp o 18.30 i było 38,3 :ok: Przez chwilę myśleliśmy, że zacznie gorączkować znów bo się "trzęsła" ale poszła spać i jej przeszło. Zjadła jogurcik naturalny, wypiła wodę, pojadła (w ogóle ona zamiast jeść swoje wyjada Wilczce nerkowe jedzenie 8O Wilczka mokrego oczywiście już nie rusza bo za dużo już w dupce ma więc Nina wyżera ale jej pozwalam bo chce żeby jadła - swojego mokrego nie tyka... :roll: i zrozum tu koty...)
A teraz leży i się myje :P i to bardzo dokładnie :wink: A to chyba dobry znak bo chyba gdzieś czytałam, że koty które się źle czują przestają się myć.
No i witaminki dostała :wink:
Ok 23 następne mierzenie temp.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob maja 08, 2010 20:34 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

to ja trzymam kciuki aby temetatura była w normi i żeby Ninka już dała sobie spokój z tym chorowaniem.
koty też mają swoje smaki, skoro nerkowe jest smaczniejsze to wcina nerkowe ;-)

mawin

Post » Sob maja 08, 2010 21:14 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

Albo mają "swoje smaki" albo nakopane w główce i MUSZĄ jeść koniecznie to co drugi kot je i to z jego miseczki, choć w swojej mają dokładnie to samo :D Mietek tak robi :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 08, 2010 21:30 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

No żeby ona tylko nie zaczęła protestować i jeść tylko nerkowe...bo to niewskazane dla zdrowego kota :roll: A Wilczka chętnie by się dobrała do jej misek :twisted: Bo już wie, że w łazience lepiej karmią i próbuje tam wejść jak zapomnę za sobą drzwi zamknąć :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Nie maja 09, 2010 19:38 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

Nina czuje się dobrze :P Szaleje z piłeczką :mrgreen: wywala moje skarpetki z pudełka :roll:
Nawet jej się apetyt zwiększył :ok: Do tej pory nie miała gorączki. Będziemy mierzyć jeszcze ok 23
Rano ciocia Kułko była taka kochana i przyjechała zrobić małej zastrzyk :1luvu: więc nie musieliśmy jechać do weta :) (jakoś bałam się, że jak sama się za to zabiorę to mi coś źle pójdzie :roll: )
Obrazek

JaEwka

Post » Nie maja 09, 2010 20:02 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

JaEwka pisze:Nina czuje się dobrze :P Szaleje z piłeczką :mrgreen: wywala moje skarpetki z pudełka :roll:
Nawet jej się apetyt zwiększył :ok: Do tej pory nie miała gorączki. Będziemy mierzyć jeszcze ok 23
Rano ciocia Kułko była taka kochana i przyjechała zrobić małej zastrzyk :1luvu: więc nie musieliśmy jechać do weta :) (jakoś bałam się, że jak sama się za to zabiorę to mi coś źle pójdzie :roll: )

No to super że z Ninka już tak dobrze :)
Kochana Ciocia Kułko :1luvu: Trzymamy kciuki za egzaminy :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie maja 09, 2010 20:58 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

Gibutkowa pisze:Kochana Ciocia Kułko :1luvu: Trzymamy kciuki za egzaminy :ok:

dZiękuję kochane :1luvu: :1luvu:
a Nina to rzeczywiście cudowna śnieżynka :)
a jak aportuje piłeczkę :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Nie maja 09, 2010 21:07 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

I wiedzialam ze tak bedzie. ma orientacja w terenie jest kieplska bardzo. nie uwierzysz ale zgubilam sie wracajac od ciebie :D:D:D:D zajechalam pod factory, potem gdzies dalej. ogolnie to zjechałam pół wrocławia zanim znalazłam jakąś znajomą drogę :D :D :D :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
a miałam jechać cały czas prosto :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
pen drive kiedys plrzy okazji ;)

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Pon maja 10, 2010 8:34 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

Kułko pisze:I wiedzialam ze tak bedzie. ma orientacja w terenie jest kieplska bardzo. nie uwierzysz ale zgubilam sie wracajac od ciebie :D:D:D:D zajechalam pod factory, potem gdzies dalej. ogolnie to zjechałam pół wrocławia zanim znalazłam jakąś znajomą drogę :D :D :D :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

o znalazłam bratnią duszę :mrgreen: jes też wszędzie potrafię się zgubić i fakt, że byłam tam już wcześniej nawet więcej niż raz nic nie zmienia :evil:

a jak dzisiaj czuje się Ninka?

mawin

Post » Pon maja 10, 2010 8:56 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

JaEwka pisze:No żeby ona tylko nie zaczęła protestować i jeść tylko nerkowe...bo to niewskazane dla zdrowego kota :roll: A Wilczka chętnie by się dobrała do jej misek :twisted: Bo już wie, że w łazience lepiej karmią i próbuje tam wejść jak zapomnę za sobą drzwi zamknąć :wink:

Sprytna kicia, nie ma to tamto, jak dobre jedzenie jest, to trzeba korzystać :D

Kułko pisze:I wiedzialam ze tak bedzie. ma orientacja w terenie jest kieplska bardzo. nie uwierzysz ale zgubilam sie wracajac od ciebie :D:D:D:D zajechalam pod factory, potem gdzies dalej. ogolnie to zjechałam pół wrocławia zanim znalazłam jakąś znajomą drogę :D :D :D :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Hmm... To coś mi się wydaje, że przejeżdżałaś niedaleko ode mnie :) Jak następnym razem będziesz w okolicy, to bardzo proszę - call me - ponawiguję Cię :ok:

Przyznam się Wam, że przez koty poznałam dużo części miasta, o których istnienia nie miałam pojęcia - a to wizyta przedadopcyjna, a to trzeba do kogoś po coś pojechać :) Jak byłam na wizycie kawałek za Bajana w stronę Leśnicy, to spóźniłam się pół godziny, bo krążyłam po osiedlu i nie mogłam znaleźć odpowiedniego numeru :oops:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon maja 10, 2010 13:10 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

pen drive kiedys plrzy okazji ;)

No a ja się pytałam czy na pewno będziesz wiedzieć jak jechać :roll: I tylko kłopotu sobie narobiłaś przeze mnie :oops: No mówiłam, że cały czas prostu i powinnaś od estakady spokojnie trafić, eh kobieto :ryk:

Nina jak do tej pory czuje się dobrze nie miała gorączki od soboty :1luvu: bryka jak dawniej, i znów zaczepia Wilczkę :roll: A jak pojechaliśmy pierwszy raz z Niną do weta jak się źle czuła to się nas pytali czy Wilczka bardzo dokucza Ninie :ryk: A ona nawet do niej nie podchodzi i jej nie rusza dopóki młoda sama jej nie zaczepi wtedy jej oddaje
Ugotowałam Ninie pierś z kurczaka i właśnie wcina :mrgreen: W końcu coś poza suchym, i wydaje mi się, że trzeba będzie jej mięsko gotować bo jak do tej pory żadna puszka jej nie podeszła.... :roll: i większa część ląduje w koszu :twisted:

No a miała mieć dzisiaj badania krwi i pupa... Bo oczywiście bardzo inteligentni duzi nie zabrali Wilczego jedzenia :roll: Ale i tak dzisiaj jedziemy na leki, a jutro zrobimy badania. Wilczkę też zabieramy niech ją obejżą. Właśnie zauważyła, że coś nie tak z jej oczami pod jednym nie ma malusieńkiego kawałeczka sierści a w drugim wydaje mi się, że ma powiekę górną lekko spuchniętą :roll: Ale ona mogła sobie sama to zrobić bo na niemiłosiernie długie pazury z tyłu które jej się już nie chowają. Muszę powiedzieć, żeby jej dzisiaj obcięli.
Obrazek

JaEwka

Post » Pon maja 10, 2010 14:01 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

Nina leżała właśnie w "kuchni" i gadała do Wilczka która siedziała niedaleko, ale tylko się na nią patrzyła jakby mówiła: " Nie nie zostaniemy przyjaciółmi"

Jestem ciekawa kiedy one w końcu zaczną normalnie się traktować :roll: Wilczka już w sumie ją ignoruje, nieraz nawet na nią nie syknie, tylko Nina jest chyba zbyt szałowa dla niej :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon maja 10, 2010 14:03 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

JaEwka pisze:Nina leżała właśnie w "kuchni" i gadała do Wilczka która siedziała niedaleko, ale tylko się na nią patrzyła jakby mówiła: " Nie nie zostaniemy przyjaciółmi"

Jestem ciekawa kiedy one w końcu zaczną normalnie się traktować :roll: Wilczka już w sumie ją ignoruje, nieraz nawet na nią nie syknie, tylko Nina jest chyba zbyt szałowa dla niej :wink:

Spoookooo. Po miesiącu Mietek umył Gibutkowy łepek i nie podgryzał szyi, a Gibucia mu nie przywaliła :D Także wiesz... na sukcesy trzeba troszkę poczekać :D

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon maja 10, 2010 14:13 Re: Nina - cudowna śnieżynka.

No u nas 4 tydzień się zaczyna :lol: Oby było coraz lepiej :ok:
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]