Wpadłam w panikę, bo tam samochody jeżdżą bardzo szybko i próbowałam go złapać.
Dzwoniłam do doc i pytałam jak zwabić lisa, aby go złapać i czy do klatkołapki mi wejdzie, nie powiem, co doc mi odpowiedziała

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agn pisze:Sobotni poranek.
Jak zwykle, kiedy muszę wyjść przed południem - koty postanowiły, że dziś nie będzie miło - jeszcze bardziej niż zwykle - super-hiper-neurasteniczny-poranek. Mam wrażenie, że biegunkę mają wszystkie koty - a zwłaszcza pieluchowe. Że wszystkie koty muszą akurat dziś rano zrzucić nadmiar kłaczków z żołądków. Że wszystkie są totalnie zagłodzone a zwłaszcza Ori i Mbati.
![]()
![]()
![]()
Dobrze, że jestem wyspana. Dobrze, że za oknem świeci słoneczko. Dobrze, że moje dziecko zrobiło sobie o jedną kanapkę za dużo, oszczędzając mi czasu przy robieniu sobie śniadania własnoręcznie.![]()
Trochę gorzej, że na 12.30 muszę zdążyć z Tańką na USG.
A najpierw muszę ogarnąć to pobojowisko...
Oczywiście, koty się najadły, wypróżniły i śpią - a ja zasuwam.
Agn pisze:
W czwartek na bad. krwi i testy pojedzie Cinias. Mam już serdecznie dość jego wiecznego smarkania i lekkiej biegunki. Ten kot właściwie nigdy nie zrobił normalnej kupy. Nie leje się z niego, ale mimo badań kału, odrobaczania, leczenia - cały czas jest nie tak, jak powinno.
Ewo ma dostawać minimalną dawkę metronidazolu. Niestety, w jej przypadku najprawdopodobniej FIV dał wolne światło jakimś bakteriom, czy wirusom atakującym jelita.
Agn pisze:Na razie to się wnerwiam. Może powinnam poudzielać się w stosownym wątku?
Najbardziej to się wnerwiam co rano na... kabinę prysznicową. Ktoś, kto wymyślił to ustrojstwo powinien za karę jeździć po kraju i ... myć je. To ustrojstwo ma tyle dziwnych załomków, zakamarków, kącików i zagięć, że woda owszem - wejdzie, ale już jakieś narzędzie do wyczyszczenia pleśni i glonów kwitnących w takim miejscu - nie.Istnieje powszechne przekonanie, że biorąc prysznic zużywamy mniej wody niż biorąc kąpiel w wannie - czy ktoś przeliczył ile wody zużywamy na mycie kabiny prysznicowej w porównaniu z myciem wanny??? Że o zużyciu środków [tych szczególnie zjadliwych] nie wspomnę.
![]()
![]()
A tak w ogóle - miłego dnia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, CatnipAnia i 44 gości