[WRO] Basia i Szurek w domach; pojawiły się nowe kotki :( !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 08, 2010 14:17 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

:-(
rozumiemy.
Kruszyna co teraz ?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Sob maja 08, 2010 18:47 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Kruszyna może po prostu wziąć Basię na przegląd, odrobaczywienie, odpchlenie, podać jej ten lek aby nie miała rujki i poczekać jak JaEwka będzie już miała Ninke zdrową i wówczas ją ciachnąć?

mawin

Post » Sob maja 08, 2010 18:57 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

mawin pisze:Kruszyna może po prostu wziąć Basię na przegląd, odrobaczywienie, odpchlenie, podać jej ten lek aby nie miała rujki i poczekać jak JaEwka będzie już miała Ninke zdrową i wówczas ją ciachnąć?

Myślę że to dobry pomysł :) :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 08, 2010 19:08 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Ja oczywiście nadal podtrzymuję chęć przetrzymania Basi ale stało się co się stało :(
Dzisiaj znów byliśmy u weta miała zmieniany antybiotyk bo nadal miewała gorączki. W pon walimy z ostrej rury jeżeli chodzi o badania i zobaczymy co wyjdzie....
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie maja 09, 2010 8:49 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Poczekamy, aż Ninie się polepszy :ok: Jutro wezmę Szuromyszkę i Basię na przegląd, zobaczymy, co w ogóle wet powie. Nie zdziwię się, jeżeli w ogóle sterylkę trzeba będzie na trochę przełożyć z powodu jej laktacji.

Mocne :ok: :ok: :ok: za Ninę :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie maja 09, 2010 18:28 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Sytuacja Basi robi się nieciekawa :( Moja mama dostała sygnały od portierów, że jak tylko zabiorę kocicę na sterylizację, to niekoniecznie będzie tam mile widziana z powrotem :(

Boję się teraz zabierać ją do weta i przywozić z powrotem :cry:
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie maja 09, 2010 18:32 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

W zasadzie, to zastanawiam się, czy jutro nie podać jej tylko Provery, a na przegląd zabrać dopiero przed sterylką. Nie spodziewałam się takiej postawy ze strony tych ludzi :(
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie maja 09, 2010 18:38 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Kruszyna pisze:W zasadzie, to zastanawiam się, czy jutro nie podać jej tylko Provery, a na przegląd zabrać dopiero przed sterylką. Nie spodziewałam się takiej postawy ze strony tych ludzi :(

No chyba tak będzie najlepiej... Obfoć Basicę jeszcze, może by jej ogłoszenia porobić? Może przez ten czas coś się znajdzie?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie maja 09, 2010 18:41 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

To na pewno :) Tylko fajnie by było, żeby przed adopcją ją wet zobaczył i żeby ją ewentualnie podleczyć. Robali ma na bank całą masę :strach:
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie maja 09, 2010 18:44 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

To może zapytaj weta czy razem z Proveną można podać chociaż Aniprazol. Skoro sterylka i tak się odsunie w czasie teraz to może ja tak wstępnie odrobaczyć? Aniprazol nie jest jakiś mega mocny a trochę robali wytłucze a to i lepiej przed starylką żeby organizm był odciążony :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie maja 09, 2010 19:14 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Co za ludzie :? Zrobić ładne fotki i zacząć ogłaszać :ok:
A sterylkę będzie mogła mieć najwcześniej 10 dni po odstawieniu maluszka (tak przynajmniej czytałam na vetopedii czy gdzieś tam :wink: )
Po drugim antybiotyku Ninie zdecydowanie się polepszyło, znów ma takie ADHD jak przedtem i o wiele więcej je :mrgreen: Także jesteśmy dobrych myśli.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie maja 09, 2010 20:15 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

no to nieciekawie :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie maja 09, 2010 20:24 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Za Ninę :ok: :ok: :ok:

Jutro pofocę Basię, zapytam, jak z tą Proverą i odrobaleniem. Stróżom powiem, że jeszcze trochę i ją zabieram, niech wytrzymają. Kupię im jakieś :piwa: albo czekoladki, może ich trochę obłaskawię ;)
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie maja 09, 2010 21:11 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Kruszyna pisze:Sytuacja Basi robi się nieciekawa :( Moja mama dostała sygnały od portierów, że jak tylko zabiorę kocicę na sterylizację, to niekoniecznie będzie tam mile widziana z powrotem :(

Boję się teraz zabierać ją do weta i przywozić z powrotem :cry:

kurcze nie fajnie :-(

mawin

Post » Nie maja 09, 2010 21:55 Re: [WRO]Henio, Basia i Szczuromyszka zbliża się godzina "W" :)

Wiecie co... Tylko się ze mnie nie śmiejcie, ale ja naprawdę rzadko zabieram kocię od kocicy. Jak zabierałam Milę, to z Tasią została jeszcze trójka, więc to co innego...

Jaka jest szansa, że Basica, po tym, jak już nie będzie Szczuromyszki, zdezerteruje z tamtego terenu? Tego się najbardziej boję :(
Obrazek

Kruszyna

[poprzednia][następna]