ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 07, 2010 10:43 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- majowi kandydaci, biedne maluchy :(

śliczne te nasze chłopaki, piszę "nasze" bo wszystkimi ślepaczkamy interesujemy się i chcielibyśmy pomóc, mimo tej "wirtualności " jakis emocjonalny mały związek powstaje, kiedy śledzimy losy tych wyjątkowych futerek :wink:

niestety, sa i kotki, o których nie mamy wieści :( , te umieściłam na dole w poście adopcyjnym, jesli ktoś cokolwiek wie o ich losie, proszę dac znać

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt maja 07, 2010 12:50 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- majowi kandydaci, biedne maluchy :(

W imieniu Layli i PKDT bardzo dziękujemy za datek :1luvu:
Kotka miała już operację i niestety obie gałki oczne zostały amputowane, pomimo leczenia nie udało się ich uratować, były w tak tragicznym stanie, pomoc przyszła za późno :cry:
Koteczka zostanie umieszczona w kocim hoteliku, pod czułym okiem i opieką Sabiny z PKDT, ale w dalszym ciągu liczymy na cud znalezienia jej domku stałego takiego juz na całe życie :!: i potrzebujemy wciąż funduszy na opłacenie jej leczenia i hotelowanie (hotelowanie po kosztach, jak i leczenie w max. zniżkach)
To wspaniały, łagodny kotek i bardzo lgnie do człowieka....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt maja 07, 2010 13:04 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- majowi kandydaci, biedne maluchy :(

ja też dziękuję, dzowniłam dizś do Ani - jej mama opiekuje się kotką, po poludniu mamy się umówić na przekazanie pieniędzy. A ja obiecuję fotkę kotki 8)

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt maja 07, 2010 16:08 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- majowi kandydaci, biedne maluchy :(

Podrzucę was koteczki... :kotek:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt maja 07, 2010 21:53 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- majowi kandydaci, biedne maluchy :(

No to pozdrawiam te wszystkie w potrzebie i zycze kochajacych domkow dla przewspanialych kotow widzacych inaczej :1luvu:
Obrazek Obrazek

ptok

Od: Nie paź 21, 2007 19:20

Post » Pt maja 07, 2010 22:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- majowi kandydaci, biedne maluchy :(

koci-swiat pisze:Witam
tu Koci Świat czyli Kasia Strzelecka....
W czasie rozmowy nie skojarzyłam go zupełnie....Wszystko mi powiedziano (historia życia, choroba) w trakcie przekazywania tylko nikt mi nie powiedział że ma na imię Bazyl.
Bazyl czyli u mnie Pupusz nie żyje. Mieszkał z nami w pokoju z Agrafką i Spinką kilka miesięcy. Cały czas na lekach wspomagających i kroplówach. Najgorzej było z karmą leczniczą, bo albo on wyjadał dziewczynom, albo one jemu.
Nie ma go na stronie gdyż był to dla mnie dość ciężki okres gdy nie miał kto strony prowadzić i nie mogłam się pozbierać w tym temacie...
Był najwspanialszym kotem pod słońcem-zawsze zadowolony, uśmiechnięty ze stoickim spokojem znosił wszelakie zabiegi.
Nie pamiętam już kiedy opłakiwałam tak śmierć jakiegoś kota jak jego choć znałam go tylko kilka miesięcy. Wydawało mi się wtedy tak strasznie niesprawiedliwe, ta jego śmierć. Miał podłe życie, a jak spotkało go wreszcie trochę szczęścia-taki był radosny i mruczący, koty go kochały-to skoczyła mu kreatynina i umarł. Przynajmniej odszedł w łóżku, na poduszkach ze swoim prawie osobistym "ludziem"

Nie doczekał się własnego domku,tak bardzo mi przykro, tak cholernie niesprawiedliwy jest los :cry:
Bazylek pozostanie w naszej pamięci[*]

alessandra

Post » Sob maja 08, 2010 6:20 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bazylek z KŚ [*]biedne maluchy :(

O maluszkach z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=110885&p=5936843#p5936843
Mysza pisze:maluszki mają juz usunięte gałki. Widziałam jak się powoli wybudzają. Proszę o KCIUKI bo są BARDZO biedniutkie i chyba walczą o życie :( Chłopczyk jest ciut większy i silniejszy, dziewczynka jest bardzo mała i odwodniona. Dostała kroplówkę, ale boję się o nią :( Grzeją się na poduszce i śpią.

:ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob maja 08, 2010 6:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bazylek z KŚ [*]biedne maluchy :(

Obrazek
Bazylku [']['][']
:cry: :cry: :cry:

Bazyliszkowa

Post » Sob maja 08, 2010 13:59 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bazylek z KŚ [*]biedne maluchy :(

Smutno...
Bazylku [']
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob maja 08, 2010 18:44 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bazylek z KŚ [*]biedne maluchy :(

Pilnie potrzebny DOM STAŁY lub TYMCZASOWY!!!! dla niewidomej kotki Mgiełki w schronisku
kiche_wilczyca pisze:Usiądź wygodnie i zamknij oczy.
Potem wyobraź sobie, że je otwierasz i..............nic nie widzisz. Możesze polegać tylko na swoim węchu, słuchu i zmyśle dotyku. Uczysz się swojego otoczenia i doskonale dajesz sobie w nim radę.
Wyobraź sobie, że nagle cię z tego otoczenia zabierają. Trafiasz do nowego, gdzieco chwila wpadasz na miski, kuwetę, rozbijasz się o kratę boksu. Słyszysz skowyt psów i miauki kotów. Czujesz zapach smutku, rozpaczy i przerażenia.
Jesteś w schronisku, ale ty jeszcze nie wiesz co to znaczy....

Mgiełka to sympatyczna czarna mikrokotka, bardzo kontaktowa i spragniona pieszczot. Kiedy wychodzi się z boksu nadstawia uszu i nieruchomieje. Bo Mgiełka jest niewidoma. Ale w niczym jej to nie przeszkadza, dobrze sobie radzi, tylko że w schroniskowych warunkach nia ma szansy na dom.

Potrzebny dom stały lub tymczasowy!!!

Obrazek
Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=111028

Bazyliszkowa

Post » Sob maja 08, 2010 18:49 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bazylek z KŚ [*]biedne maluchy :(

Mgiełka jest cudownym kotem, ale istnieje możliwość, że oprócz tego, że jest ślepa może mieć uraz neuro, a najprawdopodobniej jest w ciąży. We wtorek CoolCaty ma ją dokładnie obejrzeć.
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie maja 09, 2010 17:24 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bazylek z KŚ [*]biedne maluchy :(

matusiu kochana, jakby mało było juz na jedna bidulkę :(
Bazyliszku, wstawisz na pilne na 1 str?
dam koteczke na ogłoszenia na nk, dt bardzo potrzebny !

alessandra

Post » Nie maja 09, 2010 17:35 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bazylek z KŚ [*]biedne maluchy :(

Jaka biedulinka... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie maja 09, 2010 19:07 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bazylek z KŚ [*]biedne maluchy :(

Mgiełka jest już na pierwszej stronie, w dziale "pilne". Dużo się tych "pilnych" zrobiło, zobaczcie :(

Bazyliszkowa

Post » Nie maja 09, 2010 19:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Bazylek z KŚ [*]biedne maluchy :(

Dziękujemy za pomoc w ogłaszaniu Mgiełki :1luvu: Mamy nadzieję, że uda się ją szybko wyciągnąć ze schronu, zanim straci wiarę we wszystko
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

[poprzednia][następna]