Moderator: Estraven
Tal-Rash pisze:Witajcie.
Ze względu że moje dwa Szkraby wychodzą sobie na spacery - wprawdzie na smyczy ale jednak hasają po krzakach dziś u chestera zauważyłem kleszcza - nie wpił się chodził tylko po sierści. Złapałem go i spaliłem zapalniczką.
Trzeba frontline. Ale.
Nie opłaca się zupełnie kupować pipetek za 100ml zapłacę 60zł a za pipetkę na kota 0,5ml 22zł, skusiłem się na spray 100ml co jest jedyną sensowną opcją.
Teraz pytanie. Czy ten spray mogę dozować do pipetki (mam automatyczna pustą laboratoryjną) i z tej pipetki robić spot on na kark czy tak nie można?
Nigdzie nie mogę znaleźć składu i dlatego nie wiem czy spot on w pipetkach a ten w sprayu czymś się różni czy tylko formą opakowania.
Bo pryskanie na całego kota sprayem mija się z celem zacznie się lizać i dostanie ślinotoku i bóg tam wie jeszcze czego na pewno bardzo się zdenerwuje a tego nie chcę...
Coś wiecie na ten temat?
sebriel pisze:Hmm, a czy nie można kupić np. dużego Frontline dla psa w pipetce i rozdzielić to na koty zgodnie z wagą kota?
Nie wiem, jak to jest z Frontline- czy wychodzi taniej- ale przy fiprexie kupno pipetki "L" wychodzi niewiele drożej niż kociej, a jest dużo więcej płynu na odpchlenie/odkleszczenie.

kinga w. pisze:sebriel pisze:Hmm, a czy nie można kupić np. dużego Frontline dla psa w pipetce i rozdzielić to na koty zgodnie z wagą kota?
Nie wiem, jak to jest z Frontline- czy wychodzi taniej- ale przy fiprexie kupno pipetki "L" wychodzi niewiele drożej niż kociej, a jest dużo więcej płynu na odpchlenie/odkleszczenie.
Za to mnie kiedyś wet niemożebnie zjeździł, twierdząc że podawanie psich preparatow kotom może się skończyć tragicznie.
Za to mnie kiedyś wet niemożebnie zjeździł, twierdząc że podawanie psich preparatow kotom może się skończyć tragicznie.
Tak, jeżeli preparat jest tylko dla psów (np. advantix).
Nie wiem, jak to jest z Frontline- czy wychodzi taniej- ale przy fiprexie kupno pipetki "L" wychodzi niewiele drożej niż kociej, a jest dużo więcej płynu na odpchlenie/odkleszczenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510 i 56 gości