Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 07, 2010 20:48 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

Bona44 pisze:Co tak cicho wszyscy już śpią czy już weekendują :piwa:

Tia akurat weekendują :roll: Ja dopiero wróciłam z kociej chatki,jeszcze byłam u Alienor Bońka obejrzeć i wziąc gifty na bazarek że nie wspomnę o aloesie dla Iwety :mrgreen:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt maja 07, 2010 20:59 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

mar_tika pisze:

Tia akurat weekendują :roll: Ja dopiero wróciłam z kociej chatki,jeszcze byłam u Alienor Bońka obejrzeć i wziąc gifty na bazarek że nie wspomnę o aloesie dla Iwety :mrgreen:

Dzieki Dobre Kobiety :wink: ale jakby jeszcze ktos chciał sie pozbyć aloesu i geranium to ja jeszcze chętnie wezme w adopcje :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt maja 07, 2010 21:21 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

Iweta pisze:
mar_tika pisze:

Dzieki Dobre Kobiety :wink: ale jakby jeszcze ktos chciał sie pozbyć aloesu i geranium to ja jeszcze chętnie wezme w adopcje :wink:

Ależ proszę cię bardzo.Adik już próbował się do niego dobrać ale nochal sobie pokuł :mrgreen:

mar_tika

Post » Pt maja 07, 2010 21:45 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

No niestety chyba muszę troszkę pomarudzić :cry: i tak kilka spraw organizacyjnych, porządkowych i próśb dla wszystkich dyżurantów w Kociej Chatce. No niestety jak wszystkie nie zadbamy o jako taki porządek w Kociej Chatce to zginiemy :( miejsca niestety mamy mało i całą masę róznych rzeczy więc jeśli nie zachowamy tam porządku to niebawem nie będziemy się mogły ruszyć i tak po kolei:
1. dziś z Martą pocięłyśmy chyba 4 stare kołdry, pocięte kołdry są pod półką z radiem , obok półki z radiem, i w czarnej szafie i one w pierwszej kolejnosci idą na posłanka do boksów jeśli wymieniamy posłąnka w boksach proszę uzywajcie tych pociętych kołder, jak skończą się kołdry przywiozę wór ciuchów od Majki dziś go przywiozłam i zabrałam spowrotem bo nie było gdzie rozłożyć tych ciuszków. Kocyki i różne inne posłanka proszę korzystajcie z nich w ostatecznej ostaeczności, bo neistety nie ma ich kto prać w tej chwili ja tylko będę to mogła robić, nawet zabrałam wór, ale niestety na dłuższą metę nie wyrobię
2. w szafce na zewnątrz jest cała masa różnych ciuszków można ich uzywać do mycia boksów i podłogi potem można wywalać na śmieci
3. tam gdzie jest zlewozmywak w koszyku czerwonym sa większe ręczniczki, w koszyczku drucianym są takie malutkie ręczniczki tego można używać do róznych rzeczy, nie wyrzucać mozna je będzie spokojnie prać
4. proszę wystawiajcie tyle miseczek ile trzeba dla kociaków dziś w wolierze było chyba z 6 misek :mrgreen: nie wiem po co wystarczy jedna podwójna z wodą i suchym jedzonkiem i jedna z mokrym, na kociarni było też chyba z pięć albo sześć też nie wiem po co
5. podobnie z kuwetami w wolierze były 2 kuwety też nie wiem po co :lol: w wolierze jest jedna kryta kuweta, na kociarni 2 i wystarczy,
6. i jeszcze sprawa mycia - proszę jeśli zmieniacie miseczki lub kuwety niech każdy po sobie je wymyje, chyba że trzeba je namoczyć i zalać domestosem, ale chyba dla nikogo nie jest to fajne jak przychodzi i cały zlew jest zawalony miskami i kuwetami do mycia
I najważniejsze jeśli zmieniacie posłania to to co się nadaje do wyrzucenia czyli ciuchy, i te pociete kołdry wywalajcie od razu na śmieci, ręczniki do przedsionka do worka ja będę zabierałą do prania.
Dziś jak przyjechałyśmy do kociej chatki walało się wszędzie kilka ręczników i ciuchy. Jesli ktoś zmienia ręcznik na czysty to brudny wywala na zewnątrz do prania, a śmieci proszę o wynoszenie na śmietnik - i to wszystkich, proszę nie zostawiać śmieci na kociarni.
Na szafce gdzie jest czajnik jest cały zwój ligniny też proszę zuzywajcie ją w pierwszej kolejności im więcej zużyjemy takich rzeczy tym mniej będzie do prania :mrgreen:
Nie wiem czy Basia coś dziś napisze, po akcji sterylkowej Basi w 6 boksach są kotki po sterylkach, absolutnie ich nie wypuszczać , w boksach dwóch na samym dole jest szylkretka i tygrysia to te koteczki, które przywiozłam wczoraj ze schroniska, one zostaną u nas.
Przepraszam że tak marudzę :oops: no ale musimy wszystkie dbać o jako taki porządek bo inaczej będzie klapa :)
Niestety dziś było straszne zamieszanie w kociarni i nie dałyśmy rady zrobić wszystkiego co zaplanowałyśmy, ale może w najbliższym czasie się to uda.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt maja 07, 2010 23:02 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

Basia jeśli dasz radę skrobnij coś o biszkoptowym kocurku :)

terenia1

Post » Pt maja 07, 2010 23:22 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

Rano - pliss...........dopiero weszłam na chatę. Padam na mordę :strach:
MIKUŚ

Post » Sob maja 08, 2010 8:10 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

to ja moze też przypomne o dwóch ważnych rzeczach.Musimy kota postawic na lapy bo nam tymczas odpadnie
viewtopic.php?f=1&t=110961&p=5934660#p5934660
BARDZO WAŻNE!!

i grafik .Zostały trzy dyzurki do obstawienia
PON(10.05) R HIDI W BEATKA
WTO(11.05) R MONIKA W TERESA
ŚRO(12.05) R ..... W BOŻENA
CZW(13.05) R ..... W HIDI
PIĄ(14.05) R BOŻENA W BEATKA
SOB(15.05) R MARTYNA W AGNIESZKA
NIED(16.05) R DOROTA W .....

mar_tika

Post » Sob maja 08, 2010 8:45 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

dzień dobry porannie
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob maja 08, 2010 9:42 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

Dzień dobry :kotek: :kotek: wita kot Stanisław, i Marcelek :1luvu:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Sob maja 08, 2010 9:54 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

No i teraz napiszemy.......

Kot biszkopt. Jakaś tam "rasa", bo pewnie jak większość pochodzi z pseudohodowli.
Kocur kastrowany ok. 1-2. Fajny, miły, kontaktowy.

Idziemy dziś sprawdzić co z łapą. Kuleje :?:

Zdziwiona jestem bo jest zakleszczony :? No ale przeciez sezon w pełni :roll:

Ostatecznie kot będzie mieszkać u Sylwii. Świetna kobitka, juz dawno chciała kota i go wreszcie ma :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Sob maja 08, 2010 10:42 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

terenia1 pisze: i tak kilka spraw organizacyjnych, porządkowych i próśb dla wszystkich dyżurantów w Kociej Chatce. No niestety jak wszystkie nie zadbamy o jako taki porządek w Kociej Chatce to zginiemy :( miejsca niestety mamy mało i całą masę róznych rzeczy więc jeśli nie zachowamy tam porządku to niebawem nie będziemy się mogły ruszyć i tak po kolei:
1. dziś z Martą pocięłyśmy chyba 4 stare kołdry, pocięte kołdry są pod półką z radiem , obok półki z radiem, i w czarnej szafie i one w pierwszej kolejnosci idą na posłanka do boksów jeśli wymieniamy posłąnka w boksach proszę uzywajcie tych pociętych kołder, jak skończą się kołdry przywiozę wór ciuchów od Majki dziś go przywiozłam i zabrałam spowrotem bo nie było gdzie rozłożyć tych ciuszków. Kocyki i różne inne posłanka proszę korzystajcie z nich w ostatecznej ostaeczności, bo neistety nie ma ich kto prać w tej chwili ja tylko będę to mogła robić, nawet zabrałam wór, ale niestety na dłuższą metę nie wyrobię
2. w szafce na zewnątrz jest cała masa różnych ciuszków można ich uzywać do mycia boksów i podłogi potem można wywalać na śmieci
3. tam gdzie jest zlewozmywak w koszyku czerwonym sa większe ręczniczki, w koszyczku drucianym są takie malutkie ręczniczki tego można używać do róznych rzeczy, nie wyrzucać mozna je będzie spokojnie prać
4. proszę wystawiajcie tyle miseczek ile trzeba dla kociaków dziś w wolierze było chyba z 6 misek :mrgreen: nie wiem po co wystarczy jedna podwójna z wodą i suchym jedzonkiem i jedna z mokrym, na kociarni było też chyba z pięć albo sześć też nie wiem po co
5. podobnie z kuwetami w wolierze były 2 kuwety też nie wiem po co :lol: w wolierze jest jedna kryta kuweta, na kociarni 2 i wystarczy,
6. i jeszcze sprawa mycia - proszę jeśli zmieniacie miseczki lub kuwety niech każdy po sobie je wymyje, chyba że trzeba je namoczyć i zalać domestosem, ale chyba dla nikogo nie jest to fajne jak przychodzi i cały zlew jest zawalony miskami i kuwetami do mycia
I najważniejsze jeśli zmieniacie posłania to to co się nadaje do wyrzucenia czyli ciuchy, i te pociete kołdry wywalajcie od razu na śmieci, ręczniki do przedsionka do worka ja będę zabierałą do prania.
Dziś jak przyjechałyśmy do kociej chatki walało się wszędzie kilka ręczników i ciuchy. Jesli ktoś zmienia ręcznik na czysty to brudny wywala na zewnątrz do prania, a śmieci proszę o wynoszenie na śmietnik - i to wszystkich, proszę nie zostawiać śmieci na kociarni.
Na szafce gdzie jest czajnik jest cały zwój ligniny też proszę zuzywajcie ją w pierwszej kolejności im więcej zużyjemy takich rzeczy tym mniej będzie do prania :mrgreen:

Dzięki Tereniu :1luvu: taka instrukcja BYŁA mi potrzebna bo wczoraj to się trochę miotałam 8O uzupełniałam karmę czyściłam kuwety i nie wiedziałam co mogę jeszcze a co nie zrobić żeby było zrobione dobrze i wszystko. :ok:
Proszę jeszcze by były takie karteczki informacje na bieżąco w Chatce
Dziękuje

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Sob maja 08, 2010 11:23 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

"Kot z uwagi na przypisaną sobie dziką naturę nie nurtuje człowieka, tak jak np. przywiązany kilka godzin do barierki pod marketem pies. Kot nie przykuwa uwagi z racji, że ma w swą naturę przypisane chodzenie własnymi ścieżkami. Nie martwi to, gdy kot kicha, ma zaropiałe oczy, zapadnięte boki, rodzi w okresie mrozów. Mało kogo interesuje stawianie kotom wolnobytującym budek. Ludzie nie zdają sobie sprawy, że koty udomowiliśmy, poprzez podrzucanie do śmietnika resztek jedzenia, poprzez dawanie im ciepła z silników naszych pojazdów. Kot w naszym społeczeństwie nosi piętno samotnika, chadzającego własnymi drogami. Wszystkich martwi wysoka populacja kotów, ale tylko nieliczni robią cokolwiek, aby ją zmniejszyć poprzez sterylizację i kastrację zwierząt. Nie interesuje los młodych kociąt, zagryzanych przez psy, masakrowanych przez samochody, wyjmowanych dla zabawy przez dzieci i wyrzucanych w pobliskich krzakach na pewna śmierć. Kto pomyśli zimą, spiesząc się do pracy, że silnik musi popracować dłużej, żeby dać możliwość kotu ucieczki spod samochodu? Często za pojazdem zostaje czerwony ślad na śniegu, tych śladów pojawia się coraz więcej. Na estakadach, ulicach szybkiego ruchu liczy się prędkość, mało który kierowca zastanawia się, że potrąci kota. Jeszcze mniejsza liczba tych kierowców wysiądzie z pojazdu i udzieli pomocy. Konające zwierzę w konwulsjach potrafi umierać wiele godzin – czy stać Was nawet na to, żeby ofiarować mu szybką śmierć. I tu powstaje pytanie, czy możemy nazywać się mianem CZŁOWIEKA?"
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob maja 08, 2010 12:21 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

Ja jestem Tofik, a ty czego chcesz 8O
Obrazek
Aaaa i tak straszne nudy :wink:
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob maja 08, 2010 12:38 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

Bona dzięki wielkie :lol: bo już myślałam, że za ten cały tekst dostanę po łebie :mrgreen: bo się wymądrzam, albo wysługuję się czyimiś łapkami :mrgreen: Jak coś pytajcie :?:

terenia1

Post » Sob maja 08, 2010 12:39 Re: S-ec K.Chatka- 9 część zapraszamy...

Śliczny Tofik :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]