A smalec z kota - bardziej pospolicie

?
Pierwsza dobra wiadomość dzisiejszego dnia jest taka, że Maciek nie ma grzyba. Zadzwoniłam do lecznicy po wyniki badania - no i to nie grzyb - nie grzyb jest przyczyną rudzienia futerka. Oprócz Efa Olie ma dostawać jeszcze Kerabol i tyle - widać taka jego zrudziała uroda
Druga dobra wiadomość pewnie mniej Was obchodzi, ale dla mnie to istotne, więc napiszę: upolowałam dzisiaj jedną parę sandałków na lato

Co prawda nie są niestety brązowe (są czarne), także za brązowymi będzie trzeba jeszcze się pouganiać

- ale ważne, że jedne już są. Bo ja naprawdę nienawidzę szukać dla siebie po sklepach butów i ubrań

Kiedyś było chyba inaczej, ale...
Kiedyś inaczej traktowałam siebie, umiałam za różne rzeczy siebie lubić, umiałam sprawiać sobie małe i większe przyjemności... A teraz już nie umiem
Busieńka cały czas się wylizuje, jest łysa już nie tylko 'od spodu', ale i po jednej stronie na grzbiecie. Pani Doktor skłania się ku pomysłowi, że Królewna wylizuje się ze stresu i w związku z tym chce spróbować z podawaniem Busiowi Bioxetinu. Jesteśmy umówione na wizytę pod koniec maja,
przez najbliższe 2 tygodnie Pani Doktor nie będzie popołudniami w pracy z powodu komunii dziecka.A poza tym... W pracy stało się coś, czego spodziewałam się od dawna: w związku z zimowym awansem i zmianą zakresu obowiązków zostałam wreszcie skutecznie przemeldowana do innego pokoju. Jest mi to BARDZO nie na rękę, ponieważ tam, gdzie teraz trafiłam, dwie z trzech 'zamieszkałych' poza mną osób mają delikatnie mówiąc dosyć skomplikowane charaktery i uciążliwy sposób bycia... Dzisiaj przez ostatnie 2-3 godziny, kiedy byłam już całkowicie ulokowana i chciałam pracować, z powodu upojnych głośnych rozmów moich koleżanek nie byłam w stanie skoncentrować się właściwie na niczym

Jeśli tak będzie cały czas, przestanę się wyrabiać, znienawidzę moją robotę doszczętnie i ucieknę stamtąd jeszcze szybciej niż mogło mi się dotąd wydawać

Ciakwe tylko, kto wtedy i gdzie będzie zarabiał na Drańskie chrupki i bozity

Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]