DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 06, 2010 8:33 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Sama nie zaglądałam, to i pusto :roll: :(

Zamykają mi się oczy.
Marnie jest, kiedy się tak ciągle zmienia leki na jakieś inne :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw maja 06, 2010 8:44 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Moze w koncu dobiara Ci leki i poczujesz sie lepiej? Sprobuj spojzec na to z tej strony.
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Czw maja 06, 2010 9:01 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Minimum z zakresu "poczuć się lepiej" to w moim przypadku:
- zacząć funkcjonować na normalnych obrotach, bez tego nieodłącznego uczucia zmęczenia-sflaczenia i bez potrzeby snu po kilkanaście godzin na dobę
- zacząć chudnąć (prawie 5 kg do zrzucenia, inaczej nie przestanę się czuć obrzydliwą stuczoną świnią)
- przestać zadręczać się i płakać z powodów, które chyba nie są tego warte.

O ile o niczym nie zapomnialam, to tak na szybko.
To bardzo dużo. Bardzo :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw maja 06, 2010 9:21 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Tak mi sie wydaje, ze punkt pierwszy znacznie by ulatwil osiagniecie kolejnych.
Moze kopnac w dupke lakarze, zeby od tego zaczal? jezeli chodzi o ustawienie leczenia.
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Czw maja 06, 2010 10:12 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Właśnie pod tym kątem zostały dobrane nowe leki. Tyle, że na razie biorę je w dawce 1/4 tabletki dziennie, także na efekt raczej nie ma co liczyć szybko :(

Wyliczając minimum, oczywiście zapomniałam jeszcze o konieczności rozpuszczania tych gruczolaków - a na to lek właśnie musiałam odstawić (podobno nasila depresję).

Ogólnie rzecz biorąc, chce mi się tylko płakać i spać. Boję się, co będzie z kotami, jeżeli nie dam temu wszystkiemu rady :( :( :(

Wielbłądzio

Post » Czw maja 06, 2010 17:32 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Jest źle. Nie wiem, jak w moim ogólnym stanie możliwy jest jeszcze gorszy zjazd, ale chyba właśnie kilka dni temu mnie dopadł :(
To wieczne zmęczenie dobija. Chciałabym wiedzieć chociaż, czy jego przyczyna tkwi w psychice czy w tych cholernych hormonach... Cały czas uczucie, jakby ktoś trzymał mnie za gardło i dusił, jakbym traciła resztki oddechu :( ...
Boję się :( :( :(

Wielbłądzio

Post » Czw maja 06, 2010 20:38 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Z całą pewnością winne są hormony. Nawet jak się mówi o psychicznym podlożu, to najcześciej d. ma podłoże chemiczne - czegoś jest za dużo, czegoś za mało
Wiesz, mnie się wydaje, ze warto sprawdzić hormony tarczycy. Senność, zmeczenie, apatia, przybranie wagi, przygnębienie i wahania emocji (plus szorstkość dloni i łokci i w ogóle skóry, łamliwość włosów, ochrypły głos) - to objawy niedoczynności tarczycy. A czynności są regulowane przysadką właśnie. Warto zbadać poziom TSH i równocześnie T3 i T4
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt maja 07, 2010 7:15 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Hej Kasieńko. Pozdrowienia od Lafinki. :kotek:
Trzymam kciuki i...co to za tytuł?! :twisted: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt maja 07, 2010 7:55 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Tytuł - to bardzo proste. Smalec wreszcie będzie :twisted:

Wielbłądzio

Post » Pt maja 07, 2010 8:00 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

taizu pisze:Z całą pewnością winne są hormony. Nawet jak się mówi o psychicznym podlożu, to najcześciej d. ma podłoże chemiczne - czegoś jest za dużo, czegoś za mało
Wiesz, mnie się wydaje, ze warto sprawdzić hormony tarczycy. Senność, zmeczenie, apatia, przybranie wagi, przygnębienie i wahania emocji (plus szorstkość dloni i łokci i w ogóle skóry, łamliwość włosów, ochrypły głos) - to objawy niedoczynności tarczycy. A czynności są regulowane przysadką właśnie. Warto zbadać poziom TSH i równocześnie T3 i T4

Przy okazji ostatniego badania krwi (luty br.) były sprawdzane i wszystko było jeszcze w normach :roll: Ale za miesiąc-dwa znów będę szła do krwiopijców :wink: , dla pewności powtórzę...

Jest rano, spałam ponad 8 godzin, a zamykają mi się oczy. Ciekawe, jak będę za chwilę pracować nad dokumentami :roll: ....

Wielbłądzio

Post » Pt maja 07, 2010 18:58 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Smalec z żaby - to brzmi wyrafinowanie cokolwiek :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt maja 07, 2010 20:14 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

taizu pisze:Smalec z żaby - to brzmi wyrafinowanie cokolwiek :mrgreen:

:ryk: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt maja 07, 2010 20:15 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

A smalec z kota - bardziej pospolicie 8) ?

Pierwsza dobra wiadomość dzisiejszego dnia jest taka, że Maciek nie ma grzyba. Zadzwoniłam do lecznicy po wyniki badania - no i to nie grzyb - nie grzyb jest przyczyną rudzienia futerka. Oprócz Efa Olie ma dostawać jeszcze Kerabol i tyle - widać taka jego zrudziała uroda :wink:

Druga dobra wiadomość pewnie mniej Was obchodzi, ale dla mnie to istotne, więc napiszę: upolowałam dzisiaj jedną parę sandałków na lato :) Co prawda nie są niestety brązowe (są czarne), także za brązowymi będzie trzeba jeszcze się pouganiać :twisted: - ale ważne, że jedne już są. Bo ja naprawdę nienawidzę szukać dla siebie po sklepach butów i ubrań :roll: Kiedyś było chyba inaczej, ale...
Kiedyś inaczej traktowałam siebie, umiałam za różne rzeczy siebie lubić, umiałam sprawiać sobie małe i większe przyjemności... A teraz już nie umiem :(

Busieńka cały czas się wylizuje, jest łysa już nie tylko 'od spodu', ale i po jednej stronie na grzbiecie. Pani Doktor skłania się ku pomysłowi, że Królewna wylizuje się ze stresu i w związku z tym chce spróbować z podawaniem Busiowi Bioxetinu. Jesteśmy umówione na wizytę pod koniec maja, przez najbliższe 2 tygodnie Pani Doktor nie będzie popołudniami w pracy z powodu komunii dziecka.

A poza tym... W pracy stało się coś, czego spodziewałam się od dawna: w związku z zimowym awansem i zmianą zakresu obowiązków zostałam wreszcie skutecznie przemeldowana do innego pokoju. Jest mi to BARDZO nie na rękę, ponieważ tam, gdzie teraz trafiłam, dwie z trzech 'zamieszkałych' poza mną osób mają delikatnie mówiąc dosyć skomplikowane charaktery i uciążliwy sposób bycia... Dzisiaj przez ostatnie 2-3 godziny, kiedy byłam już całkowicie ulokowana i chciałam pracować, z powodu upojnych głośnych rozmów moich koleżanek nie byłam w stanie skoncentrować się właściwie na niczym :( Jeśli tak będzie cały czas, przestanę się wyrabiać, znienawidzę moją robotę doszczętnie i ucieknę stamtąd jeszcze szybciej niż mogło mi się dotąd wydawać :( Ciakwe tylko, kto wtedy i gdzie będzie zarabiał na Drańskie chrupki i bozity :roll:
:(

Wielbłądzio

Post » Pt maja 07, 2010 22:51 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Ja do sklepów z ciuchami i butami chodzić nie lubię. Zwyczajnie nie stać mnie na to co bym sobie chciała kupić :oops: Na wyprzedaż też ciężko liczyć, gdyż jestem do bólu TYPOWA :roll: Rozmiar 38, buty 39. Dla takich jak ja nie ma nic ciekawego na wyprzedaży :roll:
Co do pracy, to radzę nałożyć słuchawki na uszy i zapodać muzę. Takie małe słuchawki, dyskretne prosto do uszu, które można schować pod długimi włosami.

Szczęśliwie znikam z W-wy i forum do środy, ale będę mysleć o Tobie i Draniach. Zawsze myślę, nawet jak tutaj nie piszę. Czasami po prostu nie wiem co napisać :(

Dobranoc
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob maja 08, 2010 7:08 Re: Co Dranie to Dranie. Żabę ubiję!!! s. 20

Wielbłądzio pisze:
Pierwsza dobra wiadomość dzisiejszego dnia jest taka, że Maciek nie ma grzyba. Zadzwoniłam do lecznicy po wyniki badania - no i to nie grzyb - nie grzyb jest przyczyną rudzienia futerka. Oprócz Efa Olie ma dostawać jeszcze Kerabol i tyle - widać taka jego zrudziała uroda :wink:

No, to znaczy, że masz ślicznego, czekoladowego Kota :D .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]