KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 05, 2010 16:24 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

ale sie cieszę, że akcja na ul. przyjaźni zakończona, no.... chyba że przydałoby się jeszcze tego kocurka "ciachnąć" :mrgreen:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro maja 05, 2010 20:09 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

To ja tu wkleję zdjęcia moich tymczasowych łobuzów bo nie wiem właściwie w którym wątku je mam umieścić. Dzieciaki są u mnie od ubiegłego piątku. Trafiły ze schronu razem z mamą do Beatki (to ten miot w którym była koteczka z chorą łapką). Teraz największe rozrabiaki są u mnie na DT. Zdjęcia są już trochę nieaktualne bo zrobione pierwszego dnia pobytu. Chłopaki jak widać usmarowane całe w mleku, bo sprawdzały czy jedzenie można też pobierać okiem, nosem albo uszami, albo czy może się przez osmozę przypadkiem nie wchłania w kotka :? No i oczywiście najlepiej jest jak po jedzeniu swój utytlany pyszczek wytarza się w żwirku. 8) Teraz oprócz mleka zajadają też gotowanego kurczaczka i paszteciki dla kociaków.W drugi dzień przez tego kurczaczka to nam się o mały włos biało-bury kiciuś na tamten świat nie wybrał :( Zaczął strasznie wymiotować i padł plackiem, na szczęście po ok 3 godzinach powoli zaczął wracać do żywych. Teraz chłopaki jedzą, śpią, kuwetkują i roznoszą mi mieszkanie na strzępy, po czym cykl ten się powtarza. :mrgreen: Prowizoryczne imiona dla nich to Jimi dla biało-burego i Karolek (Carlos jak będzie duży 8) ) dla białego z ogonem doczepionym od innego kota :lol: Wiem, że imiona trochę obciachowe ale tak nam jakoś pasują, a do ogłoszeń adopcyjnych można zmienić. Aktualne zdjęcia zrobię i zamieszczę jak będę miała trochę czasu. Na razie musi wystarczyć to co jest.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Śro maja 05, 2010 20:12 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

śliczne małe "wiercipiętki" Jimi i Karolek :ok: :ok: :ok: zdjęcia super :ok:

jessi74

Post » Śro maja 05, 2010 20:16 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

Zapomniałam dodać, że teraz mordki już nie są takie brudne, bo po pierwsze trochę ja ich myję gazikiem, a po drugie chłopaki sami zauważyli, że trzeba o swój wygląda zadbać i zaczynają się myć. Czasami też w trudniej dostępnych miejscach myją się nawzajem. :wink: Widać, że dorastają :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Rudaa

Post » Śro maja 05, 2010 20:22 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

u Figaro jest identyczny kolorystycznie zestaw :ryk: :ryk:

jessi74

Post » Śro maja 05, 2010 20:23 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

Takie małe a już rozrabiaja. Muszę to powiedzieć - jesteście dziewczyny niesamowite.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro maja 05, 2010 20:28 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

majka2222 pisze:Takie małe a już rozrabiaja. Muszę to powiedzieć - jesteście dziewczyny niesamowite.

czemu się wyłamujesz :wink: jeżeli już to wszyscy jesteśmy niesamowici :ok:
a kociaki na Ciebie liczą z ogłoszeniami :ryk:

jessi74

Post » Śro maja 05, 2010 20:39 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

Dobra Jessi, daj znać, kiedy kociaki dorosną do adopcji. Czekam w napięciu.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro maja 05, 2010 20:48 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

Ale słodkie kluseczki :1luvu: a jak urosły 8O

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro maja 05, 2010 21:44 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

Agness78 pisze:Ale słodkie kluseczki :1luvu: a jak urosły 8O

i tym samym ciocia Agness wymysliła nagłówek ogłoszenia dla tych słodkich kluseczek :ok:
Kolejne zestawy kociat sa bure prążkowane i jeden krecik :ryk:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Śro maja 05, 2010 22:30 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

Siknę sobie ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw maja 06, 2010 5:17 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

Rudaa pisze:To ja tu wkleję zdjęcia moich tymczasowych łobuzów bo nie wiem właściwie w którym wątku je mam umieścić. Dzieciaki są u mnie od ubiegłego piątku. Trafiły ze schronu razem z mamą do Beatki (to ten miot w którym była koteczka z chorą łapką). Teraz największe rozrabiaki są u mnie na DT. Zdjęcia są już trochę nieaktualne bo zrobione pierwszego dnia pobytu. Chłopaki jak widać usmarowane całe w mleku, bo sprawdzały czy jedzenie można też pobierać okiem, nosem albo uszami, albo czy może się przez osmozę przypadkiem nie wchłania w kotka :? No i oczywiście najlepiej jest jak po jedzeniu swój utytlany pyszczek wytarza się w żwirku. 8) Teraz oprócz mleka zajadają też gotowanego kurczaczka i paszteciki dla kociaków.W drugi dzień przez tego kurczaczka to nam się o mały włos biało-bury kiciuś na tamten świat nie wybrał :( Zaczął strasznie wymiotować i padł plackiem, na szczęście po ok 3 godzinach powoli zaczął wracać do żywych. Teraz chłopaki jedzą, śpią, kuwetkują i roznoszą mi mieszkanie na strzępy, po czym cykl ten się powtarza. :mrgreen: Prowizoryczne imiona dla nich to Jimi dla biało-burego i Karolek (Carlos jak będzie duży 8) ) dla białego z ogonem doczepionym od innego kota :lol: Wiem, że imiona trochę obciachowe ale tak nam jakoś pasują, a do ogłoszeń adopcyjnych można zmienić. Aktualne zdjęcia zrobię i zamieszczę jak będę miała trochę czasu. Na razie musi wystarczyć to co jest.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

:kotek: :kotek: Pozdrowienia od siostry i brata( Demi i Gerarda)
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Czw maja 06, 2010 7:47 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

Gibutkowa pisze:Siknę sobie ;)
Jak to mówią...."Sikajcie, a znajdziecie" czy jakoś tak podobnie :lol:
Obrazek Obrazek

Rudaa

Post » Czw maja 06, 2010 12:48 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

Do schroniska właśnie jadą 4 kociaki w wieku 1,5-2 miesiące znalezione na śmietniku... :cry:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw maja 06, 2010 23:21 Re: WROCŁAW, 14 kociąt już w naszych domach tymczasowych

Gibutkowa pisze:Do schroniska właśnie jadą 4 kociaki w wieku 1,5-2 miesiące znalezione na śmietniku... :cry:

:( a jeszcze kolejnych osiem na ulicy :(

jessi74

[poprzednia][następna]